Ελλάδα

Αναπάντητα ερωτήματα από την τραγωδία στην Κρήτη

Η έκρηξη έγινε σε συνεργείο, στο υπόγειο της πολυκατοικίας - Μια γυναίκα νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση. Νεκρός ο ιδιοκτήτης του συνεργείου, που έδωσε μάχη για να γλιτώσει από τις φλόγες. Αναπάντητα ερωτήματα...

Συγκλονισμένη είναι η κοινή γνώμη της Κρήτης από την τραγωδία που εκτυλίχθηκε χθες τα ξημερώματα σε πολυκατοικία της οδού Εθνικής Αντιστάσεως με αποτέλεσμα να απανθρακωθεί ένας άνθρωπος και να τραυματιστούν άλλοι 12, εκ των οποίων μια 65 χρονη που είναι σε κρίσιμη κατάσταση στη ΜΕΘ του Νοσοκομείου Ρεθύμνου.

Η ταυτοποίηση του πτώματος έδειξε ότι ανήκει στον ιδιοκτήτη της αντιπροσωπίας αυτοκινήτων από όπου ξεκίνησε η φωτία. Μάλιστα ο συγκεκριμένος επιχειρηματίας ηταν στο παρελθόν και πρόεδρος του εμπορικού συλλόγου Κρήτης.

Σωρεία αναπάντητων ερωτημάτων ανακύπτουν από την πυρκαγιά. Ο ιατροδικαστής Μανώλης Μιχαλοδημητράκης, έκανε αυτοψία στο χώρο και από τη νεκροψία-νεκροτομή που διενήργησε, διαπίστωσε ότι ο θάνατος του επιχειρηματία, προήλθε από εισπνοή μονοξειδίου του άνθρακα, λόγω των αναθυμιάσεων. Απέκλεισε το ενδεχόμενο αυτοκτονίας ή εγκληματικής ενέργειας, λέγοντας ότι πρόκειται για δυστύχημα.

Στο μεταξύ από το Βενιζέλειο Νοσοκομείο του Ηρακλείου εκδόθηκε η παρακάτω ανακοίνωση:

“Κατά τη γενική εφημερία του Νοσοκομείου μας, σήμερα 26 – 7 – 2010 και περί ώρα 6.30 έως 8.00 π.μ., διεκομίσθηκαν στο Νοσοκομείο μας μετά από έκρηξη σε κτίριο επί της Λεωφόρου Εθνικής Αντιστάσεως δέκα (10) άτομα. Από αυτά τα έξι άτομα αφού έλαβαν τις πρώτες βοήθειες εξήλθαν από το Νοσοκομείο.

Στη ΜΕΘ του Νοσοκομείου μας νοσηλεύεται μία 44χρονη, με έγκαυμα και εισπνοή τοξικών αερίων, ενώ η κόρη της δεκατριών ετών, αφού διεγνώσθη θερμικό έγκαυμα λάρυγγα διασωληνώθηκε και μεταφέρθηκε στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας Παίδων του ΠΑΓΝΗ.

Εισαγωγή επίσης για παρακολούθηση έγινε και σε βρέφος 12 μηνών το οποίο όμως με ευθύνη των γονέων εξήλθε αμέσως.

Τέλος σε βαριά κατάσταση διεκομίσθη γυναίκα 65 ετών, στην οποία έγινε καρδιοαναπνευστική αναζωογόνηση, διασωλήνωση και μεταφέρθηκε στη ΜΕΘ του Γ.Ν. Ρεθύμνου, λόγω έλλειψης κρεβατιών ΜΕΘ”.
 

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Νέα έρευνα για τις υποκλοπές: Στον Άρειο Πάγο η δικογραφία – Ποιοι θα ελεγχθούν για κατασκοπεία
Και οι δύο εισαγγελικές έρευνες πρέπει να «τρέξουν» με πολύ γρήγορους ρυθμούς, καθώς μέσα στους επόμενους μήνες οι πράξεις, για τις οποίες ελέγχονται τόσο οι καταδικασμένοι, όσο και να πρόσωπα, παραγράφονται
Ο Άρειος Πάγος 5
«Πουλάω μόνο ρουμάνικα αρνιά και κατσίκια» – «Η εκτίναξη των τιμών οδηγεί στην αγορά εισαγόμενων» λένε ιδιοκτήτες κρεοπωλείων
Στη Βαρβάκειο αγορά, οι τιμές για ολόκληρο αρνί και κατσίκι κυμαίνονται περίπου από 12 έως 14 ευρώ το κιλό, επίπεδα αισθητά χαμηλότερα σε σχέση με τα συνοικιακά κρεοπωλεία
Οι τιμές στα αρνιά 13
Γιώργος Κακούσης: Δυο μήνες μετά δεν έχει έρθει στα χέρια μου το περίφημο πόρισμα Βουρλιώτη 
«Θεωρώ περιττό να διευκρινίσω ότι σε βάρος μου δεν εκκρεμεί καμία κατηγορία και δεν έχω κληθεί από κανέναν για εξηγήσεις, τις οποίες ευχαρίστως θα παρείχα», αναφέρει ο δημοσιογράφος
Γιώργος Κακούσης: Δυο μήνες μετά δεν έχει έρθει στα χέρια μου το περίφημο πόρισμα Βουρλιώτη