Ελλάδα

Ανεργία ρεκόρ για τους μηχανικούς

Εκτός αγοράς οι νέοι διπλωματούχοι

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google
Αντιμέτωποι με την υψηλότερη ανεργία από το 1997 βρίσκονται οι διπλωματούχοι μηχανικοί φέτος.
Η ανεργία στον κλάδο διπλασιάστηκε από το 2006 και τετραπλασιάστηκε από το 2003, σύμφωνα με δημοσκόπηση που έγινε από την Public Issue για λογαριασμό του τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας (ΤΕΕ).

Συνολικά, αυτή την περίοδο, οι εκτός εργασίας μηχανικοί φτάνουν στο 13%, με το αντίστοιχο ποσοστό να φτάνει το 5% το 1997, μόλις το 3% το 2003 και 8% το 2006.

Το υψηλότερο ποσοστό ανεργίας, 23%, καταγράφεται μεταξύ των νέων διπλωματούχων μηχανικών.
Ένας στους τρεις βρίσκεται εκτός αγοράς για διάστημα μεγαλύτερο από 12 μήνες, ενώ ένας στους δυο συντηρείται από την οικογένειά του. Υψηλότερη του μέσου όρου καταγράφεται η ανεργία μεταξύ των γυναικών, ενώ ένας στους τέσσερις νέους μηχανικούς δηλώνει ότι αν και έχει εξηρτημένη σχέση εργασίας, πληρώνεται με Δελτίο Παροχής Υπηρεσιών.

Σε σύγκριση με την έρευνα του 2006 η αύξηση της ανεργίας καταγράφεται σημαντικά υψηλότερη του μέσου όρου, στις ειδικότητες των Ναυπηγών (6% από 0% το 2006) και των Ηλεκτρολόγων (9% από 4% το 2006), καθώς και στους μηχανικούς εκτός Αθήνας και Θεσσαλονίκης (6% από 2% το 2006).

Μ. Μπαγιώτα

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Νίκος Δένδιας για το θαλάσσιο drone στη Λευκάδα: Ξέρουμε τι είναι και τι περιέχει και δεν έχουμε τίποτα να ζηλέψουμε
«Δημιουργούμε τις δυνατότητες για να μπορεί η πατρίδα μας να παράγει και να μπορεί να εξοπλίζει το Πολεμικό της Ναυτικό με τα πιο εξελιγμένα drones και antidrones συστήματα που υπάρχουν αυτή τη στιγμή»
Drone 48
Θωρακίζεται το Πρωτοδικείο Αθηνών – Αποκλειστικά από 2 φυλάκια με μηχανήματα X-rays η είσοδος από τη Δευτέρα 
Η είσοδος της οδού Δέγλερη θα είναι μόνο για δικηγόρους και δικαστικούς υπαλλήλους, ενώ το φυλάκιο της οδού Λουκάρεως θα είναι ανοιχτό για όλους, αλλά θα δίνεται προτεραιότητα σε δικηγόρους
Πρωτοδικείο 23