Ελλάδα

Ανησυχία της Κομισιόν για τα μπλόκα αγροτών στα ελληνοβουλγαρικά σύνορα

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ανακοίνωσε σήμερα ότι παρακολουθεί στενά και με ανησυχία την κατάσταση στα ελληνoβουλγαρικά σύνορα που έχουν αποκλειστεί από τα μπλόκα των αγροτών.

Σύμφωνα με την εκπρόσωπο της Επιτροπής, Λουσία Κοντέ η Επιτροπή ενημερώθηκε (από τις ελληνικές αρχές στις 28 Ιανουαρίου και από τις βουλγαρικές Αρχές στις 3 Φεβρουαρίου) για τα μπλόκα στα ελληνοβουλγαρικά σύνορα και τον κίνδυνο να διαταραχθεί η ελεύθερη διακίνηση αγαθών.
Η ίδια εκπρόσωπος τόνισε ότι η Επιτροπή αναμένει να ενημερωθεί από τις ελληνικές Αρχές για τα μέτρα που σκέπτονται να λάβουν προκειμένου να διασφαλιστεί η ελεύθερη διακίνηση αγαθών και προσέθεσε ότι η Επιτροπή έστειλε τη σχετική επιστολή στις ελληνικές αρχές στις 10 Φεβρουαρίου.
Εξάλλου, κατά τη χθεσινή επίσκεψή του στη Σόφια, ο επίτροπος Μετανάστευσης, Δημήτρης Αβραμόπουλος είχε την ευκαιρία να συζητήσει την κατάσταση στα ελληνοβουλγαρικά σύνορα με τον πρωθυπουργό της Βουλγαρίας Μπόικο Μπορίσοφ. Ο Δ. Αβραμόπουλος κάλεσε και τις δύο πλευρές (Ελλάδα και Βουλγαρία) να βρουν μία λύση μέσω του διαλόγου, είπε η εκπρόσωπος της Επιτροπής.
«Πιστεύουμε ότι ο διάλογος μεταξύ των εμπλεκόμενων κρατών-μελών θα βοηθήσει να αποφευχθεί η παρεμπόδιση της κυκλοφορίας και ενδεχόμενες οικονομικές ζημιές που θα μπορούσε να συνεπάγεται κάτι τέτοιο», δήλωσε η εκπρόσωπος της Επιτροπής.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ
 

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Εκτροπές, παρατημένα τρακτέρ και ουρές χιλιομέτρων - «Ψάχναμε 15 αγρότες στο Κάστρο για να δώσουμε στην κυκλοφορία δεύτερη λωρίδα»
Σήμερα, παραμονή Χριστουγέννων, η κατάσταση να είναι κάπως καλύτερη αφενός γιατί τα τρακτέρ έχουν πλέον σταθμεύσει στα δεξιά των δρόμων και αφετέρου γιατί η έξοδος φαίνεται να κορυφώθηκε χθες
Κίνηση από το πρωί της παραμονής των Χριστουγέννων στη Ριτσώνα
Ανανεώθηκε πριν 1 λεπτό
37
Καιρός σήμερα: Ισχυρά φαινόμενα σε πολλές περιοχές της χώρας – Καταιγίδες σε Αττική και Θεσσαλονίκη
Η θερμοκρασία θα φτάσει στα βόρεια ηπειρωτικά τους 10 με 13 βαθμούς, στο Ιόνιο, τα υπόλοιπα ηπειρωτικά και το βόρειο Αιγαίο τους 14 με 17 και στην ανατολική νησιωτική χώρα τους 17 με 19 βαθμούς Κελσίου
καιρός
Πέθανε η Σύλβα Ακρίτα, η πρώτη γυναίκα βουλευτής στην ιστορία του ΠΑΣΟΚ – Η ανάρτηση της κόρης της, Έλενας Ακρίτα
Ήταν ιδρυτικό μέλος του ΠΑΣΟΚ και τον Οκτώβριο του 1986, ο Ανδρέας Παπανδρέου της ανέθεσε καθήκοντα υφυπουργού Υγείας, Πρόνοιας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων
Η Σύλβα Ακρίτα με την κόρη της Έλενα Ακρίτα, σε παλαιότερη φωτογραφία τους ΑΠΕ-ΜΠΕ 10
Κάλαντα με τα τρακτέρ στις εθνικές οδούς και τους οδηγούς να ελπίζουν να αποφύγουν τους χωματόδρομους - Η Οδύσσεια των εκδρομέων
Για την Τετάρτη, παραμονή Χριστουγέννων, η εκπρόσωπος της ΕΛΑΣ, Κωνσταντία Δημογλίδου αισιοδοξεί ότι η βελτιωμένη εικόνα σε όλο το εθνικό οδικό δίκτυο που επικράτησε τις βραδινές ώρες, θα συνεχιστεί
Οδύσσεια των εκδρομέων των γιορτών
46