Ελλάδα

Ανοίγουν τα καταστήματα: Μόνο με ραντεβού, για τρεις ώρες και στην περιοχή μας

Όλα δείχνουν ότι τα καταστήματα θα ανοίξουν από Δευτέρα καθώς «κέρδισαν» στο μπρα ντε φερ με τα γυμνάσια και τα λύκεια. Αυστηροί οι κανόνες, αυστηρότεροι οι έλεγχοι. Προσοχή στο μήνυμα που θα παίρνετε από το μαγαζί. Πώς θα κινηθούμε.

Τα καταστήματα ετοιμάζονται για την μεγάλη επιστροφή την Δευτέρα, 18.01.2021, αλλά μόνο με ραντεβού και το άνοιγμα θα αφορά μόνο στις επιχειρήσεις ένδυσης, υπόδυσης και κοσμημάτων.

Οι καταναλωτές το… βλέπουν να έρχεται και από τώρα ζητούν να κλείσουν ραντεβού στα καταστήματα για την πρώτη μέρα επαναλειτουργίας τους, με τους εμπόρους από την πλευρά τους να ελπίζουν πως οι επιχειρήσεις τους θα αντέξουν.

Το «πράσινο φως» για το άνοιγμα των καταστημάτων αναμένεται να δώσει την Παρασκευή, 15,01.2021, η επιτροπή των λοιμωξιολόγων καθώς ο τρόπος που τοποθετήθηκαν με το… καλημέρα οι επιστήμονες στην κοινή συνέντευξη τύπου με τον πρόεδρο του Εμπορικού Συλλόγου Αθηνών δίνει ελπίδες στους εμπόρους.

Click4more: Κορονοϊός – Αττική: Στο «κόκκινο» Δάφνη, Βύρωνας, Ηλιούπολη κι άλλες πέντε περιοχές

«Καλημέρα σας και καλή χρονιά να έχετε όλοι. Με το καλό να ανοίξουν τα μαγαζιά σας» ειπώθηκε χαρακτηριστικά. Κάποιοι από τους επιστήμονες πιστεύουν ότι το λιανεμπόριο έπρεπε να προηγηθεί των σχολείων. Και στο μπρα ντε φερ της Παρασκευής ανάμεσα στην αγορά και στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση, φαίνεται πως προβάδισμα έχει η πρώτη.

Την ίδια πρόθεση έχει και η κυβέρνηση, κάτι που έκανε σαφές ο ίδιος ο πρωθυπουργός στη συνέντευξή του, ενώ για τους εμπόρους τώρα είναι η τελευταία ευκαιρία, καθώς την περίοδο των χειμερινών εκπτώσεων, παραδοσιακά, το λιανικό εμπόριο καταγράφει τζίρο που κυμαίνεται από 4-5 δισεκατομμύρια ευρώ.

Πώς θα ψωνίσουμε στα καταστήματα – Και τα κομμωτήρια στο τραπέζι

Τα κομμωτήρια, σύμφωνα με το Mega, θα βρίσκονται στο τραπέζι της συζήτησης, όμως δεν θα ανοίξουν μαζί με τα καταστήματα, καθώς οι ειδικοί δεν θέλουν να πάμε σε μαζικό άνοιγμα.

Αξίζει να αναφέρουμε ότι το click inside θα έχει νέους κανόνες. Ένας από αυτούς είναι ότι θα ψωνίζουμε μόνο στα καταστήματα της περιοχής που μένουμε. Επίσης θα μπει στη ζωή μας το αυστηρό τρίωρο.

Click4more: Κορονοϊός: «Συστήνουμε να αναβάλλουν τον εμβολιασμό όσοι είχαν ήδη νοσήσει» (video)

Θα υπάρχουν αυστηρότατοι έλεγχοι ακόμα και για την τήρηση του ωραρίου. Το μαγαζί θα πρέπει να μας έχει στείλει μήνυμα, όπου θα επιβεβαιώνει το ραντεβού.

Όσον αφορά στα σχολεία, το ζήτημα θα πάει για μια επόμενη συζήτηση, προς το παρόν το θέμα «παγώνει».

Δείτε το σχετικό ρεπορτάζ

Πηγή: Mega.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Κακοκαιρία Byron: Εικόνες απόλυτης καταστροφής μετά την υπερχείλιση του ποταμού Ενιπέα
Η κυκλοφορία στο μεγαλύτερο μέρος του οδικού δικτύου έχει διακοπεί ενώ, έχει διακοπεί και η σιδηροδρομική συγκοινωνία Αθηνών - Θεσσαλονίκης επειδή οι σιδηροδρομικές γραμμές έχουν καλυφθεί από νερά
Ο φουσκωμένος ποταμός Ενιπέας
Πλήθος φοιτητών και μαθητών στην πορεία μνήμης για τον Αλέξανδρο Γρηγορόπουλο στο κέντρο της Αθήνας - «Δεν σε ξεχνάμε», το σύνθημά τους
Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις για την ομαλή διεξαγωγή της πορείας - Έκλεισε ο Εθνικός Κήπος - Έκλεισαν και οι σταθμοί του μετρό «Σύνταγμα» και «Πανεπιστήμιο»
Αλέξανδρος Γρηγορόπουλος
Ανανεώθηκε πριν 32 λεπτά
9
Η Hellenic Train διακόπτει τα δρομολόγια μεταξύ Λάρισας και Λειανοκλαδίου λόγω της υπερχείλισης του ποταμού Ενιπέα
Η εταιρεία ανακοίνωσε την αναστολή των δρομολογίων εξαιτίας των έντονων βροχοπτώσεων που προκάλεσαν ζημιές στην υποδομή – Δύο αμαξοστοιχίες InterCity με πάνω από 600 επιβάτες ακινητοποιήθηκαν και μεταφέρθηκαν με λεωφορεία
Αμαξοστοιχία της Hellenic Train
Τρόλεϊ: Ξεκινά την Κυριακή στον Πειραιά το ξήλωμα του δικτύου – «Οικονομικότερη λύση τα ηλεκτρικά λεωφορεία»
Τι είπε ο αναπληρωτής υπουργός Μεταφορών, Κωνσταντίνος Κυρανάκης για τα τρόλεϊ, την αντικατάστασή τους με ηλεκτρικά λεωφορεία αλλά και το κυκλοφοριακό χάος που υπάρχει καθημερινά στην Αθήνα
Τρόλεϊ 22