Ελλάδα

Ανθοκομική έκθεση στον Πειραιά μέχρι τις 14 Μαΐου

Με μεγάλη συμμετοχή επισκεπτών ξεκίνησε η 7η Ανθοκομική Έκθεση Πειραιά που φιλοξενείται στην πλατεία Κανάρη στο Πασαλιμάνι και θα διαρκέσει έως τις 14 Μαΐου.

Την έκθεση διοργανώνει ο δήμος Πειραιά σε συνεργασία με τον Αγροτικό Ανθοκομικό Συνεταιρισμό Φυτωριούχων Αχαρνών Αττικής και θα είναι ανοικτή για το κοινό, καθημερινά και τα Σαββατοκύριακα, από τις 10 το πρωί, ως τις 10 το βράδυ.

Ο θεσμός της ανθοκομικής έκθεσης, ξεκίνησε στην κεντρική πλατεία Κοραή το 2011, όμως μετακόμισε στον Τινάνειο κήπο λόγω του εργοταξίου του Μετρό, και φέτος λόγω των έργων του Τραμ, μεταφέρθηκε στην πλατεία Κανάρη. Αν και οι συχνές αλλαγές στην τοποθεσία τέλεσης της έκθεσης υπήρξαν αρκετές, ωστόσο το φετινό τοπίο στο Πασαλιμάνι ανταμείβει και τους πιο απαιτητικούς επισκέπτες.

Σε δηλώσεις ο δήμαρχος Πειραιά Γιάννης Μώραλης που εγκαινίασε την έκθεση την Παρασκευή τόνισε: «Το τοπίο εδώ είναι εξαιρετικό. Είναι η θάλασσα από τη μία, με τα σκάφη και το ωραίο τοπίο και από την άλλη, είναι τα λουλούδια σε μια όμορφη πλατεία της πόλης μας. Ακόμη και τα παιδιά που παίζουν στην παιδική χαρά θα έρθουν πιο κοντά για δύο εβδομάδες με τα λουλούδια», ανέφερε ο κ. Μώραλης.

Ο αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος και Πρασίνου Σταύρος Βοϊδονικόλας στον χαιρετισμό του, ανέφερε πως ο νέος χώρος θα αποδειχθεί η καλύτερη επιλογή για την έκθεση, αφού συνδυάζει την εμπορική κίνηση Σωτήρος και Λαμπράκη, τον αναγεννημένο ιστορικό χώρο εστίασης στο Πασαλιμάνι.

«Η φετινή Ανθοκομική Έκθεση, 7η στη σειρά, φιλοδοξούμε να γίνει η πιο πετυχημένη γιατί θα συνδυάσει την βόλτα, τα ψώνια και την διασκέδαση σε κάθε παρέα, που αφού διαλέξει μέσα απ την τεράστια ποικιλία πολυχρωμίας και αρωμάτων των φυτών της έκθεσης, θα απολαύσει το καφεδάκι της μετά στα καφέ της περιοχής», είπε ο κ. Βοϊδονικόλας.

Από τη μεριά ο αντιπρόεδρος του Αγροτικού Ανθοκομικού Συνεταιρισμού Φυτωριούχων Αχαρνών Αττικής ‘Αρης Τσιαμτσούρης, σε δηλώσεις του αναφέρθηκε στις προσπάθειες των Ελλήνων παραγωγών για καθαρά ελληνικά προϊόντα, προσαρμοσμένα στον τόπο και στην περιοχή της χώρας αλλά και τη μεγάλη γκάμα των προϊόντων όπως ανθοφόρα, αρωματικά, πολυετή φυτά.

«Εμείς προσπαθούμε γιατί εκφράζουμε όλη την παραγωγή, τουλάχιστον 80% όλης της ελληνικής αγοράς, στην Αττική. Εκπροσωπούμε περίπου 300 παραγωγικές μονάδες και υπάρχουν τα πάντα», ανέφερε ο κ. Τσιαμτσούρης.

Αξίζει να σημειωθεί ότι μόλις ολοκληρωθεί η ανθοκομική έκθεση, οι φυτωριούχοι θα προσφέρουν φυτά για τα παρτέρια και τις πλατείες του δήμου Πειραιά.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Κρατούμενος πρώην παίκτης reality ανεβάζει στο Facebook βιντεοκλίπ μέσα από το κελί – Είχε μπουκάρει στο Εφετείο φορτωμένος με ναρκωτικά
Δεν είναι η πρώτη φορά που ο Γοργολίτσας, «συλλαμβάνεται» να χρησιμοποιεί κρυφό κινητό τηλέφωνο για να ανεβάζει στίχους και μουσικά βίντεο στα social media
Ο Βασίλης Γοργολίτσας
Ψυχρή εισβολή με κρύο και χιόνια μέχρι τη Δευτέρα και μετά νέες καταιγίδες που θα πλήξουν πάλι τα δυτικά
Οι αναρτήσεις του Κλέαρχου Μαρουσάκη και του Σάκη Αρναούτογλου - Βουτιά της θερμοκρασίας, ισχυρές βροχές και αφρικανική σκόνη συντελούν το σκηνικό του καιρού των επόμενων ημερών
Βροχή
Καιρός σήμερα: Πρώτες χιονοπτώσεις στα ορεινά της Ηπείρου και της δυτικής Μακεδονίας – Τοπικές βροχές και πτώση θερμοκρασίας
Η θερμοκρασία θα φτάσει στα δυτικά και τα βόρεια τους 18 με 20, στις υπόλοιπες περιοχές τους 21 με 22 και τοπικά στα Δωδεκάνησα τους 23 με 24 βαθμούς Κελσίου
χιόνια