Ελλάδα

Ανθοκομική έκθεση στον Πειραιά μέχρι τις 14 Μαΐου

Με μεγάλη συμμετοχή επισκεπτών ξεκίνησε η 7η Ανθοκομική Έκθεση Πειραιά που φιλοξενείται στην πλατεία Κανάρη στο Πασαλιμάνι και θα διαρκέσει έως τις 14 Μαΐου.

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Την έκθεση διοργανώνει ο δήμος Πειραιά σε συνεργασία με τον Αγροτικό Ανθοκομικό Συνεταιρισμό Φυτωριούχων Αχαρνών Αττικής και θα είναι ανοικτή για το κοινό, καθημερινά και τα Σαββατοκύριακα, από τις 10 το πρωί, ως τις 10 το βράδυ.

Ο θεσμός της ανθοκομικής έκθεσης, ξεκίνησε στην κεντρική πλατεία Κοραή το 2011, όμως μετακόμισε στον Τινάνειο κήπο λόγω του εργοταξίου του Μετρό, και φέτος λόγω των έργων του Τραμ, μεταφέρθηκε στην πλατεία Κανάρη. Αν και οι συχνές αλλαγές στην τοποθεσία τέλεσης της έκθεσης υπήρξαν αρκετές, ωστόσο το φετινό τοπίο στο Πασαλιμάνι ανταμείβει και τους πιο απαιτητικούς επισκέπτες.

Σε δηλώσεις ο δήμαρχος Πειραιά Γιάννης Μώραλης που εγκαινίασε την έκθεση την Παρασκευή τόνισε: «Το τοπίο εδώ είναι εξαιρετικό. Είναι η θάλασσα από τη μία, με τα σκάφη και το ωραίο τοπίο και από την άλλη, είναι τα λουλούδια σε μια όμορφη πλατεία της πόλης μας. Ακόμη και τα παιδιά που παίζουν στην παιδική χαρά θα έρθουν πιο κοντά για δύο εβδομάδες με τα λουλούδια», ανέφερε ο κ. Μώραλης.

Ο αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος και Πρασίνου Σταύρος Βοϊδονικόλας στον χαιρετισμό του, ανέφερε πως ο νέος χώρος θα αποδειχθεί η καλύτερη επιλογή για την έκθεση, αφού συνδυάζει την εμπορική κίνηση Σωτήρος και Λαμπράκη, τον αναγεννημένο ιστορικό χώρο εστίασης στο Πασαλιμάνι.

«Η φετινή Ανθοκομική Έκθεση, 7η στη σειρά, φιλοδοξούμε να γίνει η πιο πετυχημένη γιατί θα συνδυάσει την βόλτα, τα ψώνια και την διασκέδαση σε κάθε παρέα, που αφού διαλέξει μέσα απ την τεράστια ποικιλία πολυχρωμίας και αρωμάτων των φυτών της έκθεσης, θα απολαύσει το καφεδάκι της μετά στα καφέ της περιοχής», είπε ο κ. Βοϊδονικόλας.

Από τη μεριά ο αντιπρόεδρος του Αγροτικού Ανθοκομικού Συνεταιρισμού Φυτωριούχων Αχαρνών Αττικής ‘Αρης Τσιαμτσούρης, σε δηλώσεις του αναφέρθηκε στις προσπάθειες των Ελλήνων παραγωγών για καθαρά ελληνικά προϊόντα, προσαρμοσμένα στον τόπο και στην περιοχή της χώρας αλλά και τη μεγάλη γκάμα των προϊόντων όπως ανθοφόρα, αρωματικά, πολυετή φυτά.

«Εμείς προσπαθούμε γιατί εκφράζουμε όλη την παραγωγή, τουλάχιστον 80% όλης της ελληνικής αγοράς, στην Αττική. Εκπροσωπούμε περίπου 300 παραγωγικές μονάδες και υπάρχουν τα πάντα», ανέφερε ο κ. Τσιαμτσούρης.

Αξίζει να σημειωθεί ότι μόλις ολοκληρωθεί η ανθοκομική έκθεση, οι φυτωριούχοι θα προσφέρουν φυτά για τα παρτέρια και τις πλατείες του δήμου Πειραιά.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Πολιτικός μηχανικός στη Ρόδο άρπαξε 138.000 ευρώ από οικογενειακή επιχείρηση – Η παγίδα με τα προσημειωμένα χαρτονομίσματα
Η εταιρεία απευθύνθηκε στον μηχανικό ώστε να αναλάβει διαδικασίες συμμόρφωσης των επιχειρήσεων με το ισχύον νομοθετικό πλαίσιο και την ένταξή τους στον αναπτυξιακό νόμο
Top view, Team engineer building inspection use tablet computer and blueprint working at construction site. Civil Engineer, Contractor and Architect discussing in construction site.
«Κομπίνα μεγατόνων» έστησε 27χρονος: Έκλεβε προσωπικά στοιχεία, «έκλεινε» Airbnb και τα ξανανοίκιαζε για να πάρει τις προκαταβολές
Ο νεαρός άνδρας που συνελήφθη προσποιούνταν το υψηλόβαθμο στέλεχος σε εταιρείες εστίασης και ναυτιλίας και «έταζε» δουλειά στα θύματά του
Αγγελίες
«Δεν χτύπησα κανέναν είναι ψέματα, έχουν σπάσει την πόρτα της επιχείρησης 10 φορές» λέει ο Κώστας Παπαδόπουλος για το περιστατικό στο Μενίδι
«Όταν βάφτιζα το παιδί μου, μπήκαν σπίτι της μητέρας μου και δεν άφησαν ούτε το χαρτί τουαλέτας» τονίζει ο πρώην παίκτης του Survivor
Κώστας Παπαδόπουλος
11