Ελλάδα

Αντιγριπικό εμβόλιο με λίστα αναμονής – Ποιοι έχουν προτεραιότητα

Συνεχίζονται οι εμβολιασμοί για την εποχική γρίπη, αλλά στα φαρμακεία υπάρχουν και… λίστες αναμονής. Δείτε ποιοι έχουν προτεραιότητα.

Στα φαρμακεία, υπάρχουν λίστες αναμονής, ενώ όπως εξήγησε ο φαρμακοποιός, Γιάννης Δαγρές, μιλώντας στην «Κοινωνία Ώρα MEGA», προτεραιότητα στον εμβολιασμό έχουν οι ευπαθείς ομάδες.

«Προτεραιότητα έχουν οι 18 κατηγορίες που θεωρούνται ευπαθείς ομάδες όπως τις ανακοινώνει το υπουργείο Υγείας» σημείωσε, προσθέτοντας ότι φέτος για πρώτη φορά χρειάζεται συνταγογράφηση για να γίνει ο εμβολιασμός.

«Χρειάζεται η συνταγή γιατρού, ή άυλη συνταγή, για να ελέγχει το σύστημα ότι οι ευπαθείς ομάδες θα κάνουν το εμβόλιο με προτεραιότητα» σημείωσε σχετικά.

Φέτος, η Ελλάδα έλαβε περί τα 4.200.000 εκατομμύρια δόσεις αντιγριπικού εμβολίου.

Ο φαρμακοποιός υπογράμμισε την ανάγκη να μη κάνουν εμβόλια όσοι έχουν συμπτώματα, ενώ σχετικά με τον εμβολιασμό των παιδιών, τόνισε  ότι οι γονείς πρέπει να συνεννοηθούν με τον παιδίατρο.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Άγρια συμπλοκή δύο οικογενειών ρομά για παλιοσίδερα στον Πύργο - Χαροπαλεύει παππούς, τον παρέσυραν με αυτοκίνητο
Εκτός από τον 68χρονο παππού τραυματίστηκαν και τα δύο εγγόνια του 13 και 17 ετών - Στιγμές έντασης και στο νοσοκομείο με τους συγγενείς των θυμάτων να ζητούν εκδίκηση
Άγρια συμπλοκή στον Πύργο μεταξύ ρομά
Μπλακ άουτ στο FIR Αθηνών: «Οι πομποί δημιούργησαν το πρόβλημα, δεν υπήρξαν εξωτερικές παρεμβολές» λέει ο διοικητής της Εθνικής Αρχής Κυβερνοασφάλειας
Την πεποίθηση ότι το μπλακ άουτ στο FIR Αθηνών που καθήλωσε τα αεροπλάνα στα ελληνικά αεροδρόμια την Κυριακή (4.1.25) δεν σχετίζεται με παρεμβολές...
αεροδρόμιο