Ελλάδα

Αντιπρόσωπος ΔΝΤ : Χρειάζεστε less fakelaki στην Ελλάδα

Ο Μπομπ Τράα, υψηλόβαθμο στέλεχος του ΔΝΤ, μιλώντας σε συνέδριο της Τράπεζας της Ελλάδας παραλλήλισε τον κρατικό μηχανισμό με μία Mercedes η οποία κινείται ως με 20 χλμ την ώρα και πρότεινε την πώληση ακινήτων του δημοσίου για να μειωθεί το χρέος.
 

Ο κύριος Τράα είναι το δεξί χέρι του επικεφαλής του ΔΝΤ Ντομινίκ Στρος Καν και διαμένει μόνιμα στη χώρα μας από το καλοκαίρι ως αντιπρόσωπος του ΔΝΤ στην Αθήνα.
 
Όπως ανέφερε ”οι αρχές δεν γνωρίζουν τους αριθμούς και τις οφειλές του κράτους και αυτό υποσκάπτει την εμπιστοσύνη” δείχνοντας έτσι τη δυσαρέσκεια της τρόικας με την ελλιπή εικόνα των στοιχείων που δεν δίνει σαφή εικόνα της δημοσιονομικής κατάστασης της χώρας.
 
Ο επικεφαλής του ΔΝΤ στην Αθήνα στάθηκε ιδιαίτερα στο δημόσιο χρέος προτείνοντας για την μείωση του περικοπές στο ασφαλιστικό και πώληση της κρατικής περιουσίας.
 
”Ανταλλάξτε το χρέος με κρατικούς πόρους και ακίνητα. Η κυβέρνηση πρέπει να ενεργοποιηθεί σε αυτό τον τομέα. Χρησιμοποιήστε τα κέρδη για να εξαγοράσετε το χρέος με έκπτωση. Μην ανησυχείτε για τις τιμές, απλά κάνετε διαφανείς δημοπρασίες” δήλωσε ο Μ. Τράα.
 
Μάλιστα πρόσθεσε ότι η αναλογία 5 συνταξιοδοτήσεις προς 1 πρόσληψη στο δημόσιο πρέπει να επανεξεταστεί ώστε να έχει διάρκεια και να είναι πιο αποτελεσματική.
 
Για τη διαφθορά ο κύριος Τράα είπε χαρακτηριστικά ότι πρέπει να υπάρχει less fakelaki και παρομοίωσε το κράτος με μία Mercedes η οποία κινείται όμως με 20 χλμ και αν λειτουργήσει σωστά θα κινείται με 100 χλμ. την ώρα.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
SEAJETS: Δίπλα στους κατοίκους των νησιών – Δωρεάν ιατρικές εξετάσεις στην Αλόννησο
Με κοινό όραμα τη θωράκιση της υγείας στο νησί, με πνεύμα συνεργασίας και δράσης, η SEAJETS, ο Μάριος Ηλιόπουλος και ο Δήμος Αλοννήσου ένωσαν τις δυνάμεις τους για την υλοποίηση μιας σημαντικής υγειονομικής δράσης
Στιγμιότυπο από οφθαλμολογική εξέταση κατά τη διάρκεια της δράσης
Εθνικός Χάρτης Δεδομένων ESG: Μια καινοτόμα πρωτοβουλία για την βιωσιμότητα των ελληνικών επιχειρήσεων
Συγκεντρώνει, αναλύει και οπτικοποιεί έως σήμερα δεδομένα από 14.293 επιχειρήσεις από τις 13 περιφέρειες της χώρας καλύπτοντας 11 κλάδους οικονομικής δραστηριότητας
Εθνικό Κέντρο Τεκμηρίωσης και Ηλεκτρονικού Περιεχομένου (ΕΚΤ)
Δύο τροχαία με λεωφορεία και τραμ σε διάστημα 2 μηνών: Αίτια και ομοιότητες των συγκρούσεων σε Βούλα και Πειραιά με 77 τραυματίες
Οι δύο περιπτώσεις οδηγών ΜΜΜ που ένιωσαν αδιαθεσία μέσα σε διάστημα 2 μηνών, και προκάλεσαν τροχαία ατυχήματα και τραυματισμένους επιβάτες - Τι συνέβη στη σύγκρουση των 2 λεωφορείων και του λεωφορείου με τραμ
Σύγκρουση αστικού λεωφορείου του ΟΑΣΑ με συρμό του τράμ στον Πειραιά
3
Gov.gr : Νομικά πρόσωπα και πολίτες μπορούν να συνυπογράφουν έγγραφα μέσω μιας νέας υπηρεσίας
Η «Ψηφιακή βεβαίωση ή συνυπογραφή προτυποποιημένου ιδιωτικού εγγράφου» αποτελεί επέκταση των υπηρεσιών «Ψηφιακή βεβαίωση εγγράφου» και «Ψηφιακή βεβαίωση ιδιωτικού συμφωνητικού»
Gov.gr : Νομικά πρόσωπα και πολίτες μπορούν να συνυπογράφουν έγγραφα μέσω μιας νέας υπηρεσίας