Ελλάδα

Απαγορεύεται η λειτουργία των καταστημάτων την Πρωτομαγιά

Η Πρωτομαγιά εξομοιώνεται με Κυριακή και δεν επιτρέπεται η λειτουργία των καταστημάτων και η απασχόληση μισθωτών, αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Εθνική Συνομοσπονδία Ελληνικού Εμπορίου.

Στο πλαίσιο αυτό, όπως αναφέρεται, ακόμα και όταν ένας εργαζόμενος επιθυμεί να εργαστεί και ο εργοδότης εφαρμόζει την απόφαση του υπουργού Εργασίας και δεν δέχεται την παροχή της εργασίας, στον εργαζόμενο δεν οφείλεται καμία επιπλέον αμοιβή. Εξαιρούνται των παραπάνω όλες εκείνες οι επιχειρήσεις που νόμιμα λειτουργούν κατά τις Κυριακές και ημέρες αργίας. Στην περίπτωση αυτή, οι εργαζόμενοι των επιχειρήσεων δικαιούνται να λάβουν, εφόσον εργασθούν, μόνο την προσαύξηση 75%, η οποία υπολογίζεται επί του νόμιμου ημερήσιου μισθού τους (1/25).

Σε ό,τι αφορά την ασφαλιστική κάλυψη, οι υπάλληλοι των καταστημάτων που αμείβονται με μηνιαίο μισθό θα ασφαλισθούν για 25 ημερομίσθια, όπως συνήθως ισχύει για κάθε μήνα, είτε εργασθούν είτε όχι.

Διαβάστε επίσης

Η Πρωτομαγιά είναι υποχρεωτική αργία!

 

Χωρίς βαπόρια την Πρωτομαγιά – Νέα 24ωρη απεργία

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Σοβαρές καταγγελίες της συζύγου του ποδοσφαιριστή Ρικάρντο Ντα Κόστα που έφυγε στα 42 του χρόνια - «Όλα έγιναν λάθος στο Νοσοκομείο Σαντορίνης»
«Αν είχε γίνει σωστή εκτίμηση, θα είχαν βρει το μείζον θέμα από την αρχή και δεν θα είχαμε δεύτερο χειρουργείο» τονίζει η σύζυγός του
Ο Κριστιάν Ρικάρντο Ντα Κόστα 23