Ελλάδα

Απαλλαγή από τη φορολόγηση περιουσιακών τους στοιχείων εκτός Αγίου Όρους ζητούν οι μοναχοί

Σύμφωνα με πληροφορίες, είναι θορυβημένοι από τις συνεχείς οχλήσεις της Πολιτείας για φορολόγηση. Μάλιστα ανησυχούν ότι σε λίγο δεν θα παίρνουν ούτε καν φορολογική ενημερότητα.

Tην απαλλαγή τους από την φορολόγηση των εκτός Αγίου Ορους περιουσιακών στοιχείων τους, ζητούν οι μοναχοί που ολοκλήρωσαν σήμερα τη διπλή σύναξή τους στο Ορος.

Σύμφωνα με πληροφορίες, είναι θορυβημένοι από τις συνεχείς οχλήσεις της Πολιτείας για φορολόγηση. Μάλιστα ανησυχούν ότι σε λίγο δεν θα παίρνουν ούτε καν φορολογική ενημερότητα, ενώ κινδυνεύουν να υποστούν όλα όσα προβλέπονται για όσους δεν πληρώνουν φορολογικές οφειλές. Οι ίδιοι πάντως, επισημαίνουν ότι έχουν ιδιότυπο καθεστώς και δεν πληρώνουν φορολογία, καθώς τα έσοδα από τα ακίνητα που έχουν τους χρησιμεύουν για τη συντήρηση των μοναστηριών και των ιδίων.

Τις τελευταίες ημέρες μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες, έχουν ζητήσει κατ΄επανάληψη συνάντηση με τον υπουργό Οικονομικών, χωρίς όμως να το επιτύχουν. Τώρα αποφάσισαν ομόφωνα να δώσουν προθεσμία ως τις 14 Μαΐου στην ελληνική Πολιτεία να συναντηθούν με τους αρμόδιους υπουργούς και να συζητήσουν το θέμα, διαφορετικά θα διακόψουν κάθε σχέση με την Πολιτεία, ενώ συγχρόνως θα διαμαρτυρηθούν στο εξωτερικό και ιδιαίτερα στις ομόδοξες χώρες, για διωγμό.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Το προφίλ του 21χρονου μητροκτόνου από τη Λάρισα - Το μπουζούκι και η ανάρτηση μία μέρα πριν σφάξει τη μητέρα του
Όλα δείχνουν ότι το κίνητρο της στυγερής δολοφονίας ήταν οι τσακωμοί που είχαν συχνά για τα οικονομικά αλλά και για το γεγονός ότι ο 21χρονος αρνιόταν να δουλέψει
Ο 21χρονος μητροκτόνος στη Λάρισα