Παρασκευή, 26 Απρ.
20oC Αθήνα

Απάντηση Δένδια στον Ερντογάν: Δεν αμφισβητεί μόνο την ελληνική κυριαρχία, υποσκάπτει τις θεμελιώδεις αρχές του ΝΑΤΟ

Απάντηση Δένδια στον Ερντογάν: Δεν αμφισβητεί μόνο την ελληνική κυριαρχία, υποσκάπτει τις θεμελιώδεις αρχές του ΝΑΤΟ

Απάντηση στους εξωφρενικούς «λεονταρισμούς» του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, που έθεσε και πάλι θέμα κυριαρχίας στο Αιγαίο, έδωσε από το Όσλο όπου βρίσκεται ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας.

Ο κ. Δένδιας παρουσιάζοντας στην ομόλογό του Nniken Huitfeldt τις συνεχιζόμενες προκλήσεις της Άγκυρας στην ευρύτερη περιοχή, έκανε λόγο για δραστική κλιμάκωση της τουρκικής συμπεριφοράς, με Τούρκους αξιωματούχους να πραγματοποιούν σε καθημερινή βάση μπαράζ παράνομων και προκλητικών δηλώσεων.

Έχουμε να αντιμετωπίσουμε μια χώρα, η οποία παρά το γεγονός ότι είναι σύμμαχός μας στο ΝΑΤΟ, όχι μόνο παραβιάζει σχεδόν καθημερινά τον εθνικό εναέριο χώρο μας, αλλά τα μαχητικά της πραγματοποιούν υπερπτήσεις πάνω από το ελληνικό έδαφος, ανέφερε χαρακτηριστικά ο Νίκος Δένδιας – όπως μετέδωσε ο απεσταλμένος της ΕΡΤ, Πιέρρος Τζανετάκος – υπενθυμίζοντας επίσης τις αλλεπάλληλες αμφισβητήσεις της κυριαρχίας των νησιών του Ανατολικού Αιγαίου.

Επιπλέον ο κ. Δένδιας, απαντώντας εμμέσως στις αναφορές Ερντογάν περί κυριαρχίας των νησιών, τόνισε με έμφαση ότι αυτή είναι αδιαμφισβήτητη, ενώ κατηγόρησε την Τουρκία ότι εν μέσω μιας κρίσιμης συγκυρίας για τη Δυτική Συμμαχία, αυτή επιλέγει να υποσκάψει τις θεμελιώδεις αρχές και αξίες του ΝΑΤΟ.

 

Υπενθυμίζεται ότι ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, κατά την επιστροφή του στην Τουρκία από τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, είπε στους δημοσιογράφους που τον συνόδευαν ότι το θέμα της κυριαρχίας των νησιών είναι αμφιλεγόμενο.

«Δεν είναι δυνατόν να παραμένουμε σιωπηλοί για τις στρατιωτικές δραστηριότητες που πραγματοποιούνται κατά παράβαση των συμφωνιών στα νησιά με αποστρατιωτικοποιημένο καθεστώς. Άλλωστε φέραμε αυτό το θέμα στον ΟΗΕ. Θα συνεχίσουμε να το κρατάμε στην επικαιρότητα και το επόμενο διάστημα», είχε πει μεταξύ άλλων ο κ. Ερντογάν.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις