Παρασκευή, 29 Μαρ.
16oC Αθήνα

Η “απάντηση” του ΠΑΜΕ στην επίσκεψη Πάιατ στο άγαλμα του Τρούμαν

Η “απάντηση” του ΠΑΜΕ στην επίσκεψη Πάιατ στο άγαλμα του Τρούμαν

Το δικό του σχόλιο έκανε το γραφείο τύπου του ΠΑΜΕ για την επίσκεψη του Αμερικανού πρέσβη στο άγαλμα του Τρούμαν, το οποίο μέλη του προσπάθησαν να το κατεβάσουν την Δευτέρα το πρωί (16.04.2018), διαμαρτυρόμενοι για την επίθεση στην Συρία.

Στην προσπάθειά τους αυτή δέχτηκαν την επίθεση των ΜΑΤ, με έξι από αυτούς να οδηγούτνται στο νοσοκομείο και 2 φοιτητές να συλλαμβάνονται, προκαλώντας θύελλα αντιδράσεων.

Μετά από αυτόν τον “κουρνιαχτό”, ο Τζέρι Πάιατ επισκέφθηκε το άγαλμα αναρτώντας τις σχετικές φωτογραφίες στο twitter και γράφοντας πως “Με το που γύρισα από τον Άθω, έκανα μια στάση να τσεκάρω το άγαλμα του Χάρι Τρούμαν, το σύμβολο της συμμαχίας ΗΠΑ – Ελλάδας και την υπενθύμιση της γενναιοδωρίας του αμερικανικού λαού στις πιο σκοτεινές εποχές της  Ελλάδας”

ΠΑΜΕ: Η κυβέρνηση βρήκε που να καταθέτει τα στεφάνια της

Στην απάντησή του το Πανεργατικό Αγωνιστικό Μέτωπο στρέφεται κατά της κυβέρνησης, την οποία και θεωρεί υπεύθυνη για την βία που ασκήθηκε στους διαδηλωτές προκειμένου να προστατευτεί το άγαλμα.

Γι αυτό και στην ανακοίνωσή του σημειώνει πως εκεί είναι το… κατάλληλο σημείο για να καταθέτει τα στεφάνια της (ένας ευθύς υπαινιγμός για τα λουλούδια Τσίπρα στην Καισαριανή), σε ένα μισητό άγαλμα του πιο μισητού προέδρου.

“Μετά τη σημερινή φωτογράφηση του Πρέσβη των ΗΠΑ Τζέφρι Πάιατ στο άγαλμα του Τρούμαν, όλοι διαπιστώσαμε ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ επιτέλους βρήκε το μέρος για να καταθέτει στεφάνια. Είναι το μέρος που της αρμόζει.

Στο άγαλμα του Τρούμαν, του Μακελάρη των λαών, του πιο μισητού προέδρου των ΗΠΑ και στο πιο μισητό άγαλμα – σύμβολο του πολέμου και της άγριας εκμετάλλευσης”.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις