Ελλάδα

Απεργία 28 Φεβρουαρίου: Χωρίς λεωφορεία η Θεσσαλονίκη – Συμβολικά στους δρόμους 57, όσα και τα θύματα στα Τέμπη

Στο Μετρό Θεσσαλονίκης δεν έχει εξαγγελθεί απεργία ωστόσο, εκτιμάται ότι ορισμένοι σταθμοί θα κλείσουν μετά από  οδηγίες της αστυνομίας κατά τη διάρκεια των διαδηλώσεων

Η Θεσσαλονίκη θα μείνει χωρίς λεωφορεία την Παρασκευή 28 Φεβρουαρίου, με τους εργαζομένους να ανακοινώνουν τη συμμετοχή τους στην 24ώρη απεργία για τα 2 χρόνια από την τραγωδία των Τεμπών.

Το Συνδικάτο Εργαζομένων στην Αστική Συγκοινωνία Θεσσαλονίκης, έκανε γνωστό ότι στον δρόμο θα βρίσκονται συμβολικά 57 λεωφορεία, όσα και τα θύματα στο δυστύχημα των Τεμπών με προσωπικό ασφαλείας.

H ανακοίνωση του Συνδικάτου:

«Το Συνδικάτο Εργαζομένων στην Αστική Συγκοινωνία Θεσσαλονίκης συμμετέχει στην 24ωρη Πανελλαδική Απεργία που κήρυξε η Γενική Συνομοσπονδία Εργατών Ελλάδος (Γ.Σ.Ε.Ε.).

Συμπληρώνονται 2 χρόνια από το πολύνεκρο σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη, μια τραγωδία που συγκλόνισε την Ελλάδα και ανέδειξε τις σοβαρές ελλείψεις και παθογένειες του σιδηροδρομικού μας συστήματος και γενικότερα την ασφάλεια των μεταφορών.

Στις 28 Φεβρουαρίου 2023, δύο τρένα συγκρούστηκαν μετωπικά με αποτέλεσμα να χάσουν την ζωή τους 57 συνάνθρωποι μας, στην πλειοψηφία τους νεαροί φοιτητές. Δύο χρόνια μετά, τα ερωτήματα παραμένουν αναπάντητα και οι ευθύνες δεν έχουν αποδοθεί.

Την ημέρα αυτής της θλιβερής επετείου, οι εργαζόμενοι στις επιβατικές και εμπορευματικές μεταφορές θα είμαστε στους δρόμους για να διαμαρτυρηθούμε και να ζητήσουμε να αποκαλυφθεί η αλήθεια για το τρομερό δυστύχημα-έγκλημα και την απώλεια 57 συνανθρώπων μας. Ως εργαζόμενοι στις Αστικές Συγκοινωνίες απαιτούμαι :

Την άμεση απόδοση ευθυνών για το δυστύχημα σε όλα τα επίπεδα

Την πλήρη διαλεύκανση των αιτιών και των συνθηκών που οδήγησαν στην τραγωδία

Την λήψη άμεσων μέτρων για την αναβάθμιση και τον εκσυγχρονισμό του σιδηροδρομικού δικτύου

Την διασφάλιση της ασφάλειας των επιβατών και των εργαζομένων στις σιδηροδρομικές και οδικές μεταφορές Ελλάδος.

Τονίζουμε ότι την ημέρα της Απεργίας Παρασκευή 28 Φεβρουαρίου 2025, θα διαθέσουμε προσωπικό ασφαλείας για την κάλυψη των αναγκών κίνησης με τον συμβολικό αριθμό των 57 λεωφορείων συμπεριλαμβανομένων των ειδικά διαμορφωμένων οχημάτων εξυπηρέτησης Α.Μ.Ε.Α. καθώς και της νυχτερινής γραμμής του αεροδρομίου (Ν1)».

Όσον αφορά στο Μετρό Θεσσαλονίκης δεν υπάρχει κάποια ενημέρωση για απεργία, ωστόσο, εκτιμάται ότι ορισμένοι σταθμοί θα κλείσουν μετά από  οδηγίες της αστυνομίας κατά τη διάρκεια των διαδηλώσεων.

Οι οδηγοί ταξί στη Θεσσαλονίκη θα προχωρήσουν σε τρίωρη στάση εργασίας (10:00-13:00), όπως ανακοίνωσε η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ταξί (ΠΟΕΙΑΤΑ).

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Ελικόπτερο έπεσε στη Μαρίνα Βουλιαγμένης, είχε απογειωθεί για Μύκονο – Σώοι όλοι οι επιβαίνοντες
Το ελικόπτερο είχε αναχωρήσει από τον Λαιμό της Βουλιαγμένης με προορισμό την Μύκονο - Στο σημείο έχουν μεταβεί δυνάμεις της Αστυνομίας, της Πυροσβεστικής, αλλά και του Λιμενικού
Ελικόπτερο έπεσε στη Μαρίνα Βουλιαγμένης, είχε απογειωθεί για Μύκονο – Σώοι όλοι οι επιβαίνοντες
12
Ξεκίνησε η λήψη οργάνων από τον 14χρονο Σπύρο που πνίγηκε στον Άραχθο ποταμό - Σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη νεφροί και ήπαρ
Ωστόσο, σύμφωνα με πληροφορίες οι πνεύμονες και η καρδιά είχαν εκτεταμένη ζημιά από τη παραμονή του παιδιού στον βυθό και κρίθηκαν ακατάλληλα για μεταμόσχευση
Ο ποταμός Άραχθος 11
Σκηνικό τρόμου στο Περιστέρι: Αναβάτης μηχανής άνοιξε πυρ σε οδηγό αυτοκινήτου - Ακολούθησε καταδίωξη
Στην υπόθεση εμπλέκονται τέσσερα άτομα, οι οποίοι προκάλεσαν σφοδρό τροχαίο λίγα μέτρα μακριά από τους πυροβολισμούς και εξαφανίστηκαν στα στενά της περιοχής
Το πιστόλι της επίθεσης
Ανανεώθηκε πριν 3 ώρες
14