Παρασκευή, 29 Μαρ.
24oC Αθήνα

Από τη φυλακή η εντολή για το χτύπημα κατά Χρυσοχοΐδη

Από τη φυλακή η εντολή για το χτύπημα κατά Χρυσοχοΐδη

Πράξη αντεκδίκησης του Επαναστατικού Αγώνα κατά του ίδιου του Μ. Χρυσοχοΐδη θεωρεί η αντιτρομοκρατική ότι ήταν το δέμα – βόμβα που σκότωσε τον άτυχο υπασπιστή Γ. Βασιλάκη, σύμφωνα με ρεπορτάζ της Καθημερινής.

Το ρεπορτάζ αναφέρει ότι δεν είναι κάποια μικρότερη οργάνωση που αναβαθμίστηκε – π.χ. “Λαϊκή Θέληση” ή “Πυρήνες” που πραγματοποίησαν την φονική επίθεση-  αλλά ο ίδιος ο Επαναστατικός Αγώνας με τη συνδρομή περιφερειακών στελεχών που αναζητούνται από την αστυνομία.

Αξιωματικοί της Αντιτρομοκρατικής θεωρούν μάλιστα ότι η εντολή για το χτύπημα δόθηκε μέσα από τη φυλακή και ότι η κατασκευή έγινε από άτομο που λόγω προηγούμενης επαγγελματικής ιδιότητας έχει την τεχνογνωσία κατασκευής εκρηκτικών. Έρεισμα στους ισχυρισμούς αυτούς – για τον Ε.Α.- είναι ότι μέχρι στιγμής δεν υπάρχει ανάληψη ευθύνης, πράγμα που θα είχε γίνει αν επρόκειτο για μία από τις μικρότερες οργανώσεις.

Οι αρχές αναφέρουν ότι “οι έρευνες βρίσκονται σε κρίσιμη καμπή”. Επίσης, ως προς τα κίνητρα οι αξιωματούχοι αναφέρουν ότι “δεν επρόκειτο για ενέργεια που είχε στόχο να βρει έρεισμα έστω σε κάποια μειοψηφία του πολιτικού φάσματος όπως έχει συμβεί με παλαιότερα χτυπήματα τρομοκρατών”, αλλά μοίαζει περισσότερο με πράξη αντεκδίκησης.

“Εκείνος που εμπνεύστηκε την ενέργεια θεωρεί επιζήμια για τον ίδιο την παραμονή του κ. Χρυσοχοΐδη στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη. Η επίθεση είχε στόχο να πλήξει προσωπικά και πολιτικά τον υπουργό” είπε στην Καθημερινή ανώτατος αξιωματικός της αστυνομίας.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε