Κυριακή, 21 Ιουλ.
34oC Αθήνα

Απόστολος Λύτρας: «Θα μπούμε μέσα και θα πάρουμε ό,τι θέλουμε» – Οι διάλογοι πριν την εισβολή της πρώην συζύγου του

Απόστολος Λύτρας: «Θα μπούμε μέσα και θα πάρουμε ό,τι θέλουμε» – Οι διάλογοι πριν την εισβολή της πρώην συζύγου του

Καρέ-καρέ περιγράφει η σύζυγος του Απόστολου Λύτρα, Σοφία Πολυζωγοπούλου στην μήνυση που κατέθεσε σε βάρος του, τι ακριβώς συνέβη και τον καταγγέλλει για παραβίαση των περιοριστικών όρων που του επιβλήθηκαν για την υπόθεση του ξυλοδαρμού σε βάρος.

Η σύζυγος του Απόστολου Λύτρα περιγράφει πως ο ποινικολόγος της απέστειλε γραπτά μηνύματα.

«Παρά την επιβολή του όρου της μη συναναστροφής μαζί μου που ίδιος ο ίδιος 17 Ιουνίου 2024 και ώρα 12:34 μετά μεσημβρίαν μου απέστειλε γραπτά μηνύματα στο κινητό αντίγραφα των οποίων θα σας προσκομίσω. Κατόπιν αυτών αναγκάστηκα να τον κάνω αποκλεισμό μέσω σχετικής εφαρμογής που έχει το κινητό μου», περιέγραψε η δικηγόρος.

Όπως υποστηρίζει η 37χρονη, στο σπίτι βρίσκονταν οι γονείς της και σύμφωνα με την κατάθεση της, δεν σεβάστηκαν τα βαριά της τραύματα και την άθλια ψυχική της κατάσταση. Μάλιστα, η ίδια σημειώνει: «εγώ δεν αρνήθηκα να έρθουν, απλώς ζήτησα όχι εκείνη τη στιγμή». 

Στην κατάθεσή της η δικηγόρος περιγράφει ότι «περίπου στις 10 το βράδυ βρισκόμουν στην οικία μου μαζί με τους γονείς μου και αφού έχω επιστρέψει λίγη ώρα με περιπολικό από την ψυχολογική υποστήριξη που δέχομαι, στην οποία με πηγαίνουν και με φέρνουν αστυνομικοί, αντιληφθήκαμε και οι τρεις να ανοίγει εξώπορτα του σπιτιού. Να σημειώσω ότι κλειδιά του σπιτιού υπάρχουν τρία. Δυο ζευγάρια κλειδιά που έχω εγώ στην κατοχή μου και ήταν μέσα στο σπίτι και ένα ακόμα το οποίο, ο μόνος που έχει στην κατοχή του είναι ο κατηγορούμενος σύζυγος μου και τα οποία προφανώς ο ίδιος δεν παρέδωσε στις ανακριτικές αρχές όταν έλαβε γνώση της διάταξης του περιοριστικού όρου της μετοίκησης».

Η δικηγόρος αναφέρει ότι αμέσως πάτησε το κουμπί πανικού και στη συνέχεια περιγράφει: «Εγώ βρισκόμουν στο σαλόνι και από τα παράθυρα είδαμε να έχουν έρθει στον χώρο ο δικηγόρος, η πρώην σύζυγος του κατηγορουμένου και οι μεγάλη κόρη του συζύγου μου. Ο πατέρας μου φώναξε: “τι κάνετε μέσα στο σπίτι;” και η πρώην σύζυγος απάντησε “εδώ είναι το σπίτι του Αποστόλη και ήρθαμε να πάρουμε ό,τι θέλουμε”. Στη συνέχεια η καταγγέλλουσα αναφέρει πως τους ζήτησε να φύγουν.

«Πλησίασε ο αστυνομικός που ήταν έξω από το σπίτι, ο οποίος και αυτός όλη την ώρα προσπαθούσε να τους βγάλει από την αυλή. Εγώ τους είπα “αφήστε μόνο το παιδί μέσα και φύγετε” και η πρώην σύζυγος φώναζε “θα μπούμε μέσα και θα πάρουμε τα πράγματα του Αποστόλη”. Ο δε συνεργάτης – δικηγόρος άρχισε να βλαστημάει με απειλητικό ύφος και εκφράσεις. Ταράχτηκα πάρα πολύ και λιποθύμησα και κλήθηκε το ΕΚΑΒ από τον αστυνομικό», αναφέρει η καταγγέλλουσα.

Της έστελνε μηνύματα – Το τσατ στο viber

H δικηγόρος περιέγραψε επίσης πως παρά την επιβολή του όρου της μη συναναστροφής μαζί της ο κατηγορούμενος της απέστειλε γραπτά μηνύματα στο κινητό ενώ λέει ότι προστέθηκε και σε μία συνομιλία στο viber. «Είμαι πεπεισμένη ότι αυτό έχει γίνει κατόπιν εντολής που έλαβε από το σύζυγό μου καθώς ήδη ο δικηγόρος με έχει καλέσει πάρα πολλές φορές θέλοντας να μου μεταφέρει μηνύματα από τον σύζυγό μου, παρόλο που του έχω πει ότι δεν θέλω την παραμικρή επαφή. Στην συνομιλία αυτή απέστειλε μηνύματα ο σύζυγος μου λέγοντας ότι προσπαθούν τα παιδιά του να μιλήσουν μαζί μου και να έρθουν στο σπίτι να πάρουν λεφτά. Σημειωτέον ότι μετά την απολογία του και αφού αφέθηκε ελεύθερος, οι κόρες του και ο εν λόγω δικηγόρος ήρθαν από το σπίτι ζητώντας μου ρούχα και χρήματα του πατέρα τους και τους παρέδωσα κάποια ρούχα και ένα τσαντάκι με χρήματα που είχε στο σπίτι»,  ανέφερε η δικηγόρος. 

Η επιβεβαίωση από τον αστυνομικό

Το περιστατικό επιβεβαίωσε και ο αστυνομικός που είχε αναλάβει τη φύλαξη του σπιτιού ότι ζήτησε από τα τρία άτομα να αποχωρήσουν ενώ ανέφερε τι έγινε όταν βγήκαν έξω η Πολυζωγοπούλου και ο πατέρας της, περιγράφοντας: «”Γιατί έρχεστε στο σπίτι μου; Γιατί μου το κάνετε αυτό;” είπε η κυρία Σοφία και ο πατέρας της έλεγε “γιατί έρχεστε εδώ; Δε βλέπετε σε τι κατάσταση είναι η κόρη μου;”.

Οι δύο κύριες αποκρίνονταν “γιατί δε μας αφήνεις να πάρουμε τα πράγματα, εμείς είμαστε μαζί σου και το ξέρεις”. Τότε η Σοφία είπε απευθυνόμενη στην μεγαλύτερη κυρία “γιατί παίρνεις το μέρος του ενώ τα έχεις πάθει κι εσύ;”, ενώ βρισκόταν σε σοκ. Μου δήλωσε ότι θέλει να τους κάνει μήνυση και μετά από λίγο κατέρρευσε από την φόρτιση. Την σήκωσα στην αγκαλιά μου και την μετέφερα εντός της αυλής και της πρόσφερα με λίγο νερό».

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις