Ελλάδα

Αποζημίωση και στα πλοία!

Μια νομοθεσία που θα κατοχυρώνει τα δικαιώματα αποζημίωσης των επιβατών σε περίπτωση καθυστέρησης ή ακύρωσης ακτοπλοϊκών δρομολογίων ετοιμάζει η ΕΕ.

Μια νομοθεσία που θα αφορά πολύ την χώρα μας αφού είναι ίσως η πρώτη στην Ε.Ε με αρκετά ακτοπλοϊκά δρομολογία και φυσικά…αρκετές καθυστερήσεις και ακυρώσεις!


Η νέα νομοθεσία προβλέπει ότι σε περίπτωση καθυστερημένης άφιξης του πλοίου, οι επιβάτες θα μπορούν να διεκδικήσουν αποζημίωση ισοδύναμη με το 25% ή το 50% της τιμής του εισιτηρίου τους.


Σε περίπτωση που η αναχώρηση του πλοίου καθυστερήσει περισσότερες από δύο ώρες, ή ακυρωθεί με ευθύνη της ναυτιλιακής εταιρείας, η εταιρεία υποχρεούται να προσφέρει ελαφρά γεύματα και αναψυκτικά στους επιβάτες, καθώς και κατάλυμα σε περίπτωση μεγάλης καθυστέρησης, ενώ ο επιβάτης θα μπορεί να ζητήσει ακόμα και την επιστροφή του κόστους του εισιτηρίου.


Ο συμβιβασμός των Ευρωπαίων υπουργών βασίστηκε σε πρόταση που υπέβαλε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή το Δεκέμβριο του 2008.


Η νομοθεσία θα τεθεί σε ισχύ τρία χρόνια μετά την έγκρισή της.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Ο Δικηγορικός Σύλλογος Αθηνών καταδικάζει «απερίφραστα» το περιστατικό βίας στη Νομική Σχολή με την εισβολή κουκουλοφόρων
«Φαινόμενα βίας είναι απολύτως καταδικαστέα, τόσο από το δικηγορικό σώμα, όσο και από κάθε πολίτη στο πλαίσιο μίας ευνομούμενης δημοκρατικής πολιτείας»
Ο φοιτητής που τραυματίστηκε στην επίθεση κουκουλοφόρων στη Νομική