Ελλάδα

Άραχθος: Ξεκίνησε η λήψη οργάνων από τον 14χρονο Σπύρο – Σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη νεφροί και ήπαρ

Ωστόσο, σύμφωνα με πληροφορίες οι πνεύμονες και η καρδιά είχαν εκτεταμένη ζημιά από τη παραμονή του παιδιού στον βυθό και κρίθηκαν ακατάλληλα για μεταμόσχευση
Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Με γενναιότητα ψυχής οι γονείς του Σπύρου και οι γονείς του Νίσι, που βρέθηκαν κάτω από τα νερά του Άραχθου ποταμού, αποφάσισαν να δωρίσουν τα όργανά του. Τα ξημερώματα της Κυριακής ξεκίνησε η λήψη οργάνων του 14χρονου Σπύρου.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ της ΕΡΤ, η λήψη οργάνων ξεκίνησε από τον Σπύρο, ο οποίος έπεσε στα νερά του Άραχθου ποταμού για να σώσει τον φίλο του Νίσι… Οι νεφροί και το ήπαρ μεταφέρονται στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη.

Οι κερατοειδείς θα μεταμοσχευθούν σε ασθενείς στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη. Ωστόσο, σύμφωνα με πληροφορίες, οι πνεύμονες και η καρδιά είχαν εκτεταμένη ζημιά από τη παραμονή του παιδιού στο βυθό του Άραχθου ποταμού και κρίθηκαν ακατάλληλα για μεταμόσχευση. 

Την ίδια ώρα, γιατροί προχωρούν σε νέο κύκλο εξετάσεων για να διαπιστώσουν ποια όργανα του 12χρονου Νίσι είναι κατάλληλα για μεταμόσχευση.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
«Είδα ένα παπούτσι, πλησίασα και κατάλαβα ότι είναι κάποιος νεκρός» λέει ο βοσκός που εντόπισε τη σορό του γιατρού στα Χανιά
«Στενοχωρήθηκα πολύ, είναι κακό πράγμα αυτό και δεν έχει ξαναγίνει εδώ πέρα» λέει ο κτηνοτρόφος που βρήκε το άψυχο σώμα του Αλέξη Τσικόπουλου
Ο 33χρονος γιατρός που εξαφανίστηκε στην Κρήτη
Ηράκλειο: Στον εισαγγελέα οι 16 συλληφθέντες για την εγκληματική οργάνωση – Το «κόκκινο βαρέλι με τις ελιές» και το «καφεδάκι»
Οι εκτεταμένες αστυνομικές έρευνες που οδήγησαν στη σύλληψη των 16 ατόμων, πραγματοποιήθηκαν σε περιοχές των Δήμων Ηρακλείου, Μαλεβιζίου, Χερσονήσου, Μυλοποτάμου και Αγίου Νικολάου
Στα δικαστήρια οι συλληφθέντες