Ελλάδα

Αρκαδία: Το ΚΤΕΛ σταματάει τις μεταφορές μαθητών!

Έντονα προβληματισμένοι οι γονείς που πρέπει από τη μια στην άλλη, να βρουν τρόπο για να στείλουν τα παιδιά τους στο σχολείο - Στα 6εκ.€ οι οφειλές στα ΚΤΕΛ...

Μεγάλη ανησυχία επικρατεί στην εκπαιδευτική κοινότητα ύστερα από την απόφαση του ΚΤΕΛ Αρκαδίας να αναστείλει την μεταφορά των μαθητών από αύριο το πρωί, λόγω του συσσωρευμένου χρέους που έχει δημιουργηθεί και προκαλεί πλέον λειτουργικά προβλήματα.

Το ΚΤΕΛ κοινοποίησε την απόφαση αυτή στα συναρμόδια Υπουργεία Παιδείας, Εσωτερικών και Οικονομικών και στην Περιφέρεια Πελοποννήσου, αλλά και στους γονείς των μαθητών, και αναφέρει πως οφείλονται τα χρήματα της μεταφοράς των μαθητών, όχι μόνο για την φετινή χρονιά, αλλά και για όλο το περσινό σχολικό έτος.

Όπως εξηγεί η πρόεδρος του ΚΤΕΛ Αρκαδίας Γεωργία Κυριακούλη, τα οφειλόμενα στο ΚΤΕΛ μέχρι την 31 Δεκεμβρίου 2010 φτάνουν τα 6 εκατομμύρια ευρώ και το ΚΤΕΛ, αν δεν πληρωθεί για κάποιους έστω μήνες τα δεδουλευμένα αδυνατεί να συνεχίσει. Ήδη για την μισθοδοσία του Φεβρουαρίου το ΚΤΕΛ έχει πάρει δάνειο ύψους πεντακοσίων χιλιάδων ευρώ, ενώ ο συνολικός δανεισμός του φτάνει τα 3,5 εκατ. ευρώ και δεν προτίθεται να πάρει νέο δάνειο.

«Δεν αντέχουμε άλλο. Γνωρίζουν το θέμα και δεν έχουν κάνει τίποτα οι υπεύθυνοι. Αντιμετωπίζουμε πρόβλημα με την πληρωμή των καυσίμων μας, αλλά επίσης οφείλουμε ποσά σε ταξί, στα οποία έχουμε αναθέσει μεταφορά μαθητών, που μπορεί να φτάνουν και τα 10 με 15 χιλιάδες ευρώ», ανέφερε χαρακτηριστικά η πρόεδρος του ΚΤΕΛ.

Η αντιπεριφερειάρχης Πελοποννήσου Ντίνα Νικολάκου, μιλώντας στο δημοτικό ραδιόφωνο Τρίπολης για το θέμα, αναγνώρισε το δίκαιο του ΚΤΕΛ Αρκαδίας, σημειώνοντας μάλιστα ότι ανάλογα χρέη υπάρχουν στα ΚΤΕΛ και των υπολοίπων νομών της Περιφέρειας Πελοποννήσου. Η κα Νικολάκου ανέφερε ότι υπάρχει σοβαρό πρόβλημα με την ροή χρημάτων και τόνισε πως ο Περιφερειάρχης Πέτρος Τατούλης πιέζει το Υπουργείο για την επίλυσή του και παρακολουθεί από κοντά την υπόθεση.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Μεγάλη Τετάρτη σήμερα: Η ακολουθία του Νιπτήρος και το Ευχέλαιο – Το τελετουργικό της ημέρας
Το Ιερό Ευχέλαιο και η Ακολουθία του Νιπτήρος σκιαγραφούν το βαθύτερο νόημα της Μεγάλης Τετάρτης, εκεί όπου η θεραπεία της ψυχής συναντά την έμπρακτη ταπείνωση και την εσωτερική κάθαρση
Πηγή φωτό: iStock
Άγιο Φως: Στα Ιεροσόλυμα το πρωί του Μεγάλου Σαββάτου η ελληνική αποστολή, xωρίς πιστούς η τελετή αφής
Υπό αυστηρά μέτρα ασφαλείας η παραλαβή του από τον Ναό της Αναστάσεως, με περιορισμούς στην πρόσβαση στην παλιά πόλη και εναλλακτικά σχέδια μεταφοράς από το ΥΠΕΞ και την ΠΑ
Η τελετή Αφής του Αγίου Φωτός στην Ιερουσαλήμ (Φωτογραφία αρχείου
5