Ελλάδα

Αρνί στη σούβλα: Τα μυστικά του καλού ψήστη

Το αρνί στη σούβλα είναι το φαγητό του Πάσχα, ωστόσο το ψήσιμο έχει και τα μυστικά του. 

Ο Γιώργος Ευαγγελογιώργος από τα Γιάννενα μίλησε στην ΕΡΤ αποκαλύπτοντας τα όλα τα κόλπα για ένα σωστό ψήσιμο στο αρνί.

«Πρέπει να είναι καλή η πρώτη ύλη και το αρνί να έχει λίγο λίπος. Το αλάτισμα πρέπει να είναι σωστό, ρίχνουμε αλάτι και εσωτερικά, ενώ κάνουμε και τρύπες στα μπούτια για να αλατιστεί και εκεί.

Όσον αφορά στο ψήσιμο χρειάζεται όχι δυνατή φωτιά στην κοιλιά και τραβάμε τα κάρβουνα προς το κεφάλι και τα πόδια. Με την πάροδο της ώρας κατεβάζουμε το αρνί πιο χαμηλά», τονίζει χαρακτηριστικά για να συμπληρώσει… «Συνήθως όσα κιλά είναι το αρνί θέλουμε και αντίστοιχο αριθμό κιλών στα κάρβουνα. Θα καταλάβουμε ότι είναι έτοιμο όταν έχουν αρχίσει να σκάνε και να ανοίγουν τα χέρια και τα μπούτια. Στο κοκορέτσι το ψήσιμο είναι πιο ιδιαίτερο και θέλει μεγαλύτερη προσοχή. Πιο ψηλά και μετά κατεβάζουμε. Δεν τρυπάμε το κοκορέτσι και το κατεβάζουμε σιγά σιγά».

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Καιρός σήμερα: Βροχερά Χριστούγεννα με καταιγίδες σε πολλές περιοχές της χώρας – Χιόνια στα βόρεια ηπειρωτικά ορεινά
Η θερμοκρασία θα φτάσει στα βόρεια ηπειρωτικά τους 10 με 13 βαθμούς, στο Ιόνιο, τα υπόλοιπα ηπειρωτικά και το βόρειο Αιγαίο τους 16 με 17 και στην ανατολική νησιωτική χώρα τους 18 με 19 και στην Κρήτη τους 20 βαθμούς Κελσίου
καιρός
Θεσσαλονίκη: «Ο γιος μου δεν φαίνεται στο βίντεο» λέει η μητέρα ενός από τα 6 άτομα που κατονόμασε για τον ομαδικό βιασμό της η 13χρονη
Το θέμα, όμως, είναι αν το συγκεκριμένο παιδί ήταν εκείνο που κατέγραφε τις εικόνες φρίκης από το κινητό του τηλέφωνο και στη συνέχεια τις «ανέβαζε» στο διαδίκτυο
Θλιμμένη γυναίκα