Πέμπτη, 28 Μαρ.
20oC Αθήνα

Άρχισε η δίκη του Μένιου Φουρθιώτη – Δήλωσε αθώος για τις σκηνοθετημένες επιθέσεις στο σπίτι του

Άρχισε η δίκη του Μένιου Φουρθιώτη – Δήλωσε αθώος για τις σκηνοθετημένες επιθέσεις στο σπίτι του

Με τον παρουσιαστή Μένιο Φουρθιώτη να δηλώνει αθώος και να λέει ότι θα αποδειχθεί κατά τη διάρκεια της δίκης το σενάριο που δημιούργησαν οι αστυνομικοί άρχισε η δίκη στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο για την υπόθεση των σκηνοθετημένων επιθέσεων με καλάσνικοφ και εκρηκτικό μηχανισμό στο Διόνυσο το 2021. «Είμαι αθώος και θα αναπτυχθεί το όλο αυτό σενάριο που έχει κατασκευαστεί από τα αρμόδια αστυνομικά όργανα» ανέφερε ο κατηγορούμενος προς δικαστές και ενόρκους.

Στην έναρξη της διαδικασίας υποβλήθηκαν ενστάσεις από την πλευρά της υπεράσπισης σχετικά με ακυρότητες της διαδικασίας. «Δυστυχώς μέχρι και σήμερα δεν έχουμε πάρει το σύνολο της δικογραφίας. Δεν είχε γνώση της δικογραφίας μέχρι τη Δευτέρα το μεσημέρι που μας κάλεσαν στη γραμματεία. Αυτό το θέτω ως απόλυτη ακυρότητα της διαδικασίας» ανέφερε ο συνήγορος υπεράσπισης, Κωνσταντίνος Γώγος με το δικαστήριο τελικά να απορρίπτει την ένσταση με σύμφωνη γνώμη εισαγγελέα.

Το δικαστήριο απέρριψε και ένσταση σχετικά με ακυρότητα της κλήσης. Δικαστές και ένορκοι, ωστόσο, επιφυλάχθηκαν να απαντήσουν σε ζητήματα που τέθηκαν από την υπεράσπιση και έκριναν ότι αφορούν την ουσία της υπόθεσης.

Η δίκη συνεχίστηκε με καταθέσεις μαρτύρων, αστυνομικών, οι οποίοι κατά το κατηγορητήριο δέχθηκαν τα πυρά των δύο προφυλακισμένων συγκατηγορουμένων του Μένιου Φουρθιώτη, στις 16 Απριλίου 2021, στη λεωφόρο Θησέως, στη Κηφισιά.

«Περί ώρα 01: 15 ξημερώματα εντοπίσαμε μοτοσικλέτα με δύο επιβάτες, την κρίναμε ύποπτη και επιχειρήσαμε να την ελέγξουμε. Τους κάναμε σήμα να σταματήσουν, δεν μας καταλάβαν αργήσανε να μας καταλάβουν. Γυρίσαμε μας κοίταξαν και τους κοιτάξαμε. Ο συνοδηγός είχε ένα σάκο στα πόδια. Μόλις μας αντιλήφθηκε, τον περιεργαζόταν, είδα μακρύκανό όπλο που. Είδα την κάνη, έστριψε το σώμα του αριστερά και προέβη σε πυροβολισμό» κατέθεσε ο πρώτος μάρτυρας αστυνομικός.

Πρόεδρος : Πόσους. 

Μάρτυρας : Τρεις με τέσσερις.

Πρόεδρος : Πόση απόσταση είχατε από μηχανή; 

Μάρτυρας : Ξεκίνησε 10-15 μέτρα και για να αποφύγουμε τον πυροβολισμό επιβράδυνα, έστριψα και η απόσταση μεγάλωσε.

Πρόεδρος : Φαινόταν ποιοι ήταν; 

Μάρτυρας : Φορούσαν κράνη δεν μπορούσαμε να έχουμε καλή επαφή. 

Εισαγγελέας : Αντιληφθήκατε ότι πέταξε το σάκο ο ένας;

Μάρτυρας : Ναι μόλις έπιασε το τουφέκι, το σάκο τον απέρριψε. Έχω περιγράψει ότι είναι σκουρόχρωμος. 

Έτερος αστυνομικός που κατέθεσε στο δικαστήριο ανέφερε ότι μετέβη στη λεωφόρο Θησέως στην Κηφισιά έχοντας λάβει σήμα ότι συνάδελφοί του δέχθηκαν επίθεση ανέφερε: «Βρήκαμε τους κάλυκες και έναν σάκο στην κάθοδο προς Αθήνα.

Περισυλλέξαμε τα πειστήρια και τα αποδώσαμε» είπε στην κατάθεση του. 

Η δίκη συνεχίζεται.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις