Τετάρτη, 24 Απρ.
25oC Αθήνα

Άρχισε το Φεστιβάλ Θεάτρου της Περιφέρειας Αττικής

Άρχισε το Φεστιβάλ Θεάτρου της Περιφέρειας Αττικής

Στη μνήμη του μεγάλου μουσικοσυνθέτη Μίκη Θεοδωράκη είναι αφιερωμένο το φεστιβάλ θεάτρου που ξεκίνησε στο ανακαινισμένο υπαίθριο θέατρο «Κατίνας Παξινού» στο Αττικό Άλσος υπό τη διοργάνωση της Περιφέρειας Αττικής, με τη θεατρική παράσταση «Φοίνισσες» του Ευριπίδη, σε σκηνοθεσία Γιάννη Μόσχου από το Εθνικό Θέατρο.

Στα εγκαίνια παρέστη ο περιφερειάρχης Γ. Πατούλης, ο αντιπεριφερειάρχης Κεντρικού Τομέα Γ. Δημόπουλος και ο τομεάρχης Πολιτισμού – περιφερειακός σύμβουλος αρμόδιος για τις θεατρικές και μουσικές εκδηλώσεις, Χάρης Ρώμας.

Στον χαιρετισμό του ο περιφερειάρχης ευχήθηκε ο χώρος να αποτελέσει έναν από τους πιο “σημαντικούς πυρήνες πολιτισμού και Τέχνης στην Αττική”. Σημείωσε ότι για την Περιφέρεια “ο πολιτισμός είναι η ραχοκοκαλιά μιας υγιούς κοινωνίας” και ότι στη συγκυρία της πανδημίας, στήριξε τους καλλιτέχνες ξεκινώντας πρώτη τις μεταδόσεις live streaming και ακολούθως τα φεστιβάλ των Δήμων άλλα και τα δικά της όπως αυτό του Ελαιώνα, το «Μικρό Παρίσι Αθηνών», το φεστιβάλ του πάρκου «Αντώνης Τρίτσης» και το φεστιβάλ που ξεκίνησε απόψε με διάρκεια έως τις 18 Σεπτεμβρίου.

Κλείνοντας ο κ. Πατούλης χαρακτήρισε «θλιβερή συγκυρία», την έναρξη του Φεστιβάλ με των απώλεια του Μίκη Θεοδωράκη, του μεγάλου μας συνθέτη που “αποτέλεσε ακρογωνιαίο λίθο του πολιτισμού μας, που έφερε το έργο των μεγάλων ποιητών μας στα χείλη κάθε Έλληνα, που μετέφερε με τις νότες του σε όλον τον κόσμο την εικόνα της Ελλάδας που αντέχει και προχωρά με αισιοδοξία στο μέλλον”.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις