Ελλάδα

Αστυνομικοί για τα επεισόδια στο Ειρηνοδικείο: «Και κερατάδες και δαρμένοι»

Με μια σκληρή ανακοίνωση η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Αθηνών αναφέρεται στα επεισόδια στο Ειρηνοδικείο και την ρίψη χημικών. Αναφέρουν ότι τραυματίσθηκαν πολλοί αστυνομικοί καθώς και ότι εκτελούσαν εντολές.

Η ανακοίνωση με τίτλο: «Και κερατάδες και δαρμένοι;» αναφέρει:

«Για ακόμα μία φορά γίναμε στο ίδιο έργο θεατές. Όπως εδώ και δεκαετίες, η Ελληνική Αστυνομία κλήθηκε να επωμισθεί μια κυβερνητική επιλογή, την ασφαλή διεξαγωγή των πλειστηριασμών, καθώς δεκάδες συνάδελφοι διατάχθηκαν να λάβουν μέτρα τάξης στο Ειρηνοδικείο ώστε να προστατεύσουν τη διαδικασία».

Και συνεχίζει: «Επί 35 λεπτά τα συγκεντρωμένα άτομα εκδήλωναν επιθέσεις εναντίον των συναδέλφων με κάθε λογής αντικείμενο και με πρωτοφανές μένος. Ο απολογισμός είναι έξι τραυματίες αστυνομικοί της Υ.ΜΕ.Τ. και ένας αξιωματικός με αναπνευστικά προβλήματα στο νοσοκομείο, αφού εισέπνευσε σκόνη από πυροσβεστήρα που επί ώρα τους έριχναν οι συγκεντρωμένοι. Καμία αναφορά σε αυτό, αντίθετα επί 48 ώρες, παρακολουθούμε με τεράστια έκπληξη απίστευτες επικοινωνιακές επιθέσεις εναντίον των αστυνομικών, ότι «δεν έκαναν καλά τη δουλειά τους» ή ότι «έδειραν τον κόσμο», για να γίνουν οι πλειστηριασμοί.

Θέλουμε να δηλώσουμε απερίφραστα ότι δεν θα επιτρέψουμε οι συνάδελφοί μας να είναι μόνιμα ή «κερατάδες» ή «δαρμένοι». Κύριοι,δεν κάνουν οι αστυνομικοί τους πλειστηριασμούς και δεν είναι επιλογή τους η παρουσία τους εκεί. Είναι διαταγή της οργανωμένης και ευνομούμενης Πολιτείας.

Σε ένα Κράτος που θέλει να λέγεται συντεταγμένο, είναι αδιανόητο να στέλνονται οι αστυνομικοί να γίνουν «σάκος του μποξ» για να κατευνασθεί η όποια αγανάκτηση. Αποφασίστε τι θέλετε από τους συναδέλφους που διατάσσετε να εκτελέσουν υπηρεσία στους πλειστηριασμούς ή αλλιώς μη τους στέλνετε.

Η αξιοπρέπειά μας δεν μπαίνει σε ζυγαριά.

Η Ένωσή μας και μόνο αυτή επικοινώνησε από την πρώτη στιγμή με τους τραυματίες  συναδέλφους, δηλώνοντάς τους ότι θα είναι στο πλευρό τους για όποια περαιτέρω νομική ενέργεια επιθυμούν, σε αντίθεση με αυτούς που τους «έστειλαν ως πρόβατα επί σφαγή» και οι οποίοι δε φρόντισαν να ενδιαφερθούν ούτε για την κατάσταση της υγείας τους».

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Το παιδί προσπαθούσε να πάει στη μητέρα, ενώ εκείνη το έσπρωχνε στα βαθιά, λέει ο Καλλιακμάνης για την υπόθεση του Παλαιού Φαλήρου
Η μητέρα του 3χρονου παιδιού ζήτησε και πήρε προθεσμία για να απολογηθεί την Τετάρτη - Ο Καλλιακμάνης αμφισβητεί το σενάριο του ατυχήματος που παρουσιάζει η Αλγερινή μητέρα
Η 32χρονη μητέρα
29
Τελευταία «ευκαιρία» για τους αιώνιους φοιτητές: Τι προβλέπει η νέα ρύθμιση του υπουργείου Παιδείας
Η νέα ρύθμιση «διασφαλίζει ότι όσοι έχουν προχωρήσει σημαντικά τις σπουδές τους, έχουν ευκαιρία να τις ολοκληρώσουν» και τη χαρακτήρισε «ρεαλιστική, ενισχυτική και παιδαγωγικά συνεπή»
Έδρανα πανεπιστημίου 4
Η ξηρασία ως βασικότερος λόγος της λειψυδρίας – Ο ρόλος των βροχοπτώσεων και της μείωσης των χιονοπτώσεων
Ο Παναγιώτης Σαμπατακάκης, διδάκτορας Υδρογεωλογίας του Πανεπιστημίου Μπολόνιας, μέλος της Διεθνούς Ένωσης Υδρογεωλόγων και διευθυντής Υδατικών Πόρων του Ι.Γ.Μ.Ε., εξηγεί το μηχανισμό της ξηρασίας
Στερεύει ο ποταμός Πηνείος στην Ηλεία 1