Ελλάδα

Αθήνα 2018 Παγκόσμια Πρωτεύουσα Βιβλίου: Δωρεάν εκδηλώσεις για κάθε ηλικία

Ως την Πέμπτη 31 Μαΐου διοργανώνονται δωρεάν εκδηλώσεις με αφορμή την "Αθήνα 2018 Παγκόσμια Πρωτεύουσα Βιβλίου". Εξερευνήστε την Αθήνα μέσα από τα βιβλία.

Με εκδηλώσεις, δράσεις και εκθέσεις για κάθε κάτοικο και επισκέπτη της πόλης και για κάθε ηλικία συνεχίζεται έως την Πέμπτη 31 Μαΐου. Το πρόγραμμα για την “Αθήνα 2018 Παγκόσμια Πρωτεύουσα Βιβλίου” είναι πλούσιο.

Αθήνα 2018 Παγκόσμια Πρωτεύουσα Βιβλίου: Πλούσιες εκδηλώσεις με δωρεάν είσοδο

Την Τετάρτη 23 Μαΐου στο πλαίσιο της δράσης «A Book Affair», διοργανώνεται στο Radio Athènes στο Σύνταγμα, η έκθεση “Rare Books Paris”. Το κοινό θα δει σπάνια βιβλία μόδας, αρχιτεκτονικής, ντιζάιν, τέχνης και έκθεση πρωτότυπου υλικού από τα πρώιμα χρόνια του Maison Martin Margiela. Η είσοδος είναι ελεύθερη.

Την Τετάρτη 23 και την Πέμπτη 24 Μαΐου η Τεχνόπολη του δήμου Αθηναίων, οι Δ/νσεις Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Α΄ Αθήνας και η Ανώτατη Σχολή Καλών Τεχνών διοργανώνουν γιορτή λήξης της β’ περιόδου του εκπαιδευτικού προγράμματος «Το παιδί, η πόλη και τα μνημεία». Μαθητές και μαθήτριες 5-18 ετών ανακαλύπτουν την αισθητική αξία των υπαίθριων γλυπτών και των ιστορικών κτηρίων της Αθήνας μέσα από βιβλία και προετοιμάζονται για να γίνουν οι αυριανοί ενεργοί πολίτες.

Από την Πέμπτη 24 ως το Σάββατο 26 Μαΐου πραγματοποιείται το Ελληνογερμανικό Φεστιβάλ Λογοτεχνίας «LesArten». Γνωστοί Γερμανοί και Έλληνες συγγραφείς, μεταφραστές, εκδοτικοί οίκοι και φυσικά οι αναγνώστες συζητούν, σε ένα πλούσιο πρόγραμμα, ζητήματα σχετικά με τις δυνατότητες και το πλαίσιο της λογοτεχνίας.

Την Παρασκευή 25 – 31 Μαΐου η Urban Act συνεχίζει τη δράση «Ζωγραφίζοντας Σχολικά Κτίρια – Βιβλιοτοιχογραφίες» στο πλαίσιο της θεματικής ενότητας Το Βιβλίο και οι Τέχνες. Πέντε επώνυμοι καλλιτέχνες από την αθηναϊκή street art σκηνή, οι Jamer (Κώστας Δαμουλάκης), Kez (Γιώργος Χούρσογλου), Same84 (Χρήστος Δάγλας), Taxis (Δημήτρης Ταξής), Pupet (Στέλιος Βράκας) και ένας Ισπανός καλλιτέχνης, ο Μanomatic, ζωγραφίζουν με το μοναδικό εικαστικό τους τρόπο και αισθητική, το βιβλίο και την προώθηση της ανάγνωσης, σε πέντε επιφάνειες σε δημόσια κτίρια.

Ώρα να… ξεφυλλίσουμε την πόλη μας με αφορμή την “Αθήνα 2018 Παγκόσμια Πρωτεύουσα Βιβλίου”!

Δείτε εδώ αναλυτικά όλο το πρόγραμμα.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Νέα στοιχεία για την φονική έκρηξη στη Βιολάντα: Ερευνώνται οι εργασίες ασφαλτόστρωσης που έγιναν το καλοκαίρι
Η διέλευση βαρέων οχημάτων το καλοκαίρι, πάνω από το έδαφος όπου βρίσκονταν οι σωληνώσεις, ενδεχομένως να προκάλεσε φθορά ή θραύση, με αποτέλεσμα τη φονική διαρροή
Το κατεστραμμένο εργοστάσιο της Βιολάντα
Ψηφιακός Βοηθός Ιατρού: Η χρήσιμη εφαρμογή ΑΙ που παραμένει αναξιοποίητη – «Οι γιατροί δεν την χρησιμοποιούν γιατί δεν τη ξέρουν»
Ένας γιατρός περιγράφει την εμπειρία του για τον Ψηφιακό Βοηθό Γιατρού - Τι είναι, πως χρησιμοποιείται και πώς μπορεί να βοηθήσει ασθενή και γιατρό ως προς τη διάγνωση
Ψηφιακός Βοηθός Ιατρού: Η χρήσιμη εφαρμογή ΑΙ που παραμένει αναξιοποίητη – «Οι γιατροί δεν την χρησιμοποιούν γιατί δεν τη ξέρουν»
Έρχονται έντονες βροχές και καταιγίδες - «Ζόρικη» κακοκαιρία το Σαββατοκύριακο
Την Κυριακή αναμένεται η κακοκαιρία να επηρεάσει όλη τη χώρα, φέρνοντας έντονες βροχοπτώσεις, χιονοπτώσεις και ισχυρούς έως θυελλώδεις ανέμους, με φαινόμενα που ενδέχεται να δημιουργήσουν προβλήματα
Βροχή στην Αθήνα
Δάκρυσε η Θεσσαλονίκη για τους 7 νεκρούς οπαδούς του ΠΑΟΚ: Σπαραγμός στην Τούμπα στην συγκινητική τελετή αποχαιρετισμού
Σε Ευκαρπία, Στεφανινά Θεσσαλονίκης, Αλεξάνδρεια Ημαθίας και Αρωνά Πιερίας σήμερα και αύριο οι κηδείες των 7 θυμάτων του σοκαριστικού δυστυχήματος στη Ρουμανία
Υποδοχή των σορών των οπαδών του ΠΑΟΚ
16
Στο μικροσκόπιο οι 6 φάκελοι αδειοδότησης του εργοστασίου Βιολάντα - Το προπάνιο, οι μαρτυρίες και τα επόμενα βήματα της έρευνας
Εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι το υπόγειο όπου σημειώθηκε η έκρηξη φέρεται να ήταν «αδήλωτο», ενώ σύμφωνα με πληροφορίες δεν υπήρχαν εγκατεστημένοι ανιχνευτές διαρροής αερίων
Η επιχείρηση κατάσβεσης
9
Καιρός σήμερα: Θυελλώδεις άνεμοι αγγίζουν τα 8 μποφόρ – Βροχές, καταιγίδες και χιόνια στα ορεινά
Η θερμοκρασία θα φτάσει στα βόρεια ηπειρωτικά τους 13 με 15 και τοπικά στην κεντρική Μακεδονία τους 16 βαθμούς, στην υπόλοιπη χώρα τους 16 με 18 και τοπικά στην Κρήτη και τα Δωδεκάνησα τους 19 με 20 βαθμούς Κελσίου
καιρος