Ελλάδα

Αθηνά Λινού: Ντρέπομαι που το λέω, δεν έχουμε στοιχεία – Ανισότητα και ανακρίβεια στα τεστ

Άκρως επικριτική για τις μεθόδους που χρησιμοποιούνται για να γίνονται τα τεστ κορονοϊού ήταν η Αθηνά Λινού. Μάλιστα, οι ενστάσεις της καθηγήτριας έρχονται στον απόηχο των δημοσιευμάτων για τα στοιχεία που δίνονται από τον ΕΟΔΥ.

Η Αθηνά Λινού, μιλώντας το πρωί της Δευτέρας (30.11.2020) στην τηλεόραση του ΑΝΤ1, κληθείσα να σχολιάσει την απόφαση να μπει πλαφόν στα τεστ έκανε λόγο για ανισότητα στα τεστ για τον κορονοϊό αλλά και για ανακρίβειες.

«Στα τεστ προστέθηκαν δύο πράγματα. Ανισότητα γιατί τεστ μπορούσαν να κάνουν μόνο όσοι μπορούσαν να έχουν τα χρήματα, κάτι που συνεχίζεται και σήμερα, και ανακρίβεια», τόνισε η καθηγήτρια Επιδημιολογίας και πρόσθεσε πως «μετράμε τα κρούσματα σε μία κοινωνικοοικονομική ομάδα και για τους υπόλοιπους δεν ξέρουμε τίποτα».

Click4more Μητσοτάκης: Έχουμε μπροστά μας δύσκολες μέρες – Σταματήστε να δίνετε ημερομηνία άρσης του lockdown

«Δεν με πείθει εμένα αν είχαν προβλήματα στα ένα ή στα δύο αρχεία. Δεν έχουμε στοιχεία. Δεν έχουν υπάρξει μελέτες που να εκφράζουν όλο τον πληθυσμό, να είναι σε αντιπροσωπευτικό δείγμα του πληθυσμού και ντρέπομαι που το λέω, είναι τρελό να έχουμε τις καλύτερες δυνατότητες για μελέτες πολιτικές και να μην έχουμε, αντίστοιχα, ένα δείγμα την εβδομάδα, δύο την εβδομάδα, για να ξέρουμε τι γίνεται στην κοινότητα. Γι’ αυτό έχουμε τόσα πολλά σοβαρά κρούσματα και πίεση στο σύστημα υγείας, γιατί το ξέραμε αυτό πριν τρεις μήνες, μπορεί να μην είχαμε τη δυνατότητα να ελέγξουμε την πανδημία, αλλά θα ήμασταν περισσότερο προετοιμασμένοι. Εκεί είναι το πρόβλημα και συνεχίζει να είναι το πρόβλημα».

Όπως πρόσθεσε η Αθηνά Λινού «όλο αυτό δημιουργεί έναν φαύλο κύκλο. Αν δεν διορθωθεί άμεσα η δυνατότητα να έχουμε διαφάνεια και πραγματικά τεστ, δεν θα μπορέσει κανείς να συμβουλεύσει την κατάσταση, δεν θα μπορέσουμε να συμβουλεύσουμε κανέναν».

Δείτε όλα όσα είπε 

 

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Δέκα συγγενείς των 57 θυμάτων των Τεμπών επιθυμούν εκταφή των σορών - Λήγει η προθεσμία για τους τελευταίους 14
Μέχρι στιγμής, από τους συγγενείς των θυμάτων των Τεμπών, οι 33 δήλωσαν ότι δεν θέλουν να γίνει εκταφή των σορών, αναζητούνται ακόμη 5, ενώ 9 απομένουν να δηλώσουν αν επιθυμούν εκταφή ή όχι
Το σημείο της τραγωδίας των Τεμπών
Ένοχος κρίθηκε 59χρονος καθηγητής για σεξουαλική παρενόχληση σε βάρος ανήλικων μαθητριών του στη Θεσσαλονίκη
Οι καταγγέλλουσες κατέθεσαν στο δικαστήριο τα περιστατικά με «θωπείες» σε ευαίσθητα σημεία του σώματος και «χυδαία σχόλια» σεξουαλικού περιεχομένου, που δέχτηκαν από τον γυμναστή του λυκείου τους
Asian female student is crying and depressed in classroom
Σκηνές τρόμου για 16χρονο: Τον άρπαξαν διακινητές ναρκωτικών και τον βασάνιζαν για να τους δώσει 2.000 ευρώ
Στις 9 Νοεμβρίου τα τρία μέλη του κυκλώματος τον άρπαξαν από την περιοχή των Γλυκών Νερών, τον έβαλαν μέσα σε ένα αυτοκίνητο και τον περιέφεραν σε διάφορα μέρη της Αττικής
Μηχανή της Ελληνικής Αστυνομίας