Ελλάδα

Άθλια τουρκική προπαγάνδα – Έλληνες καρκινοπαθείς στην Τουρκία για φάρμακα!

Η κατάσταση της υγείας στην Ελλάδα να είναι στα χειρότερά της και ο τουρκικός Τύπος το εκμεταλλεύεται στο έπακρο με ένα δημοσίευμα το οποίο χωρίς να παρουσιάζει στοιχεία, υποστηρίζει ότι καρκινοπαθείς από την Ελλάδα αναγκάζονται να επισκεφθούν την Τουρκία προκειμένου να βρουν τα φάρμακα για την θεραπεία τους.

Και είναι πασιφανές ότι πλέον η τουρκική προπαγάνδα κατά της Ελλάδας έχει βρει έδαφος και σε άλλους τομείς που πονάνε…

Όλα ξεκίνησαν από ένα δημοσίευμα της εφημερίδας Gazetduvar σύμφωνα με το οποίο ασθενείς από την Θεσσαλονίκη, την Λάρισα και τα νησιά του Αιγαίου αναγκάζονται να ταξιδέψουν στην Τουρκία για να βρουν φάρμακα για το καρκίνο.

Το δημοσίευμα δεν άργησε να αναπαράξει και η εφημερίδα Χουριέτ με ακριβώς τα ίδια στοιχεία. Γράφει ότι η κρίση που πλήττει την Ελλάδα από το 2010 έχει πλέον σοβαρές επιπτώσεις σε όλους τους τομείς της καθημερινότητας.

Και τα δυο δημοσιεύματα φιλοξενούν δηλώσεις γιατρού από την Θεσσαλονίκη, ο οποίος δεν κατονομάζεται και δηλώνει στην εφημερίδα: «Γενικά, το πρόβλημα με τον καρκίνο εστιάζεται σε δύο σκευάσματα. Υπό κανονικές συνθήκες, η τιμή τους είναι σε λογικά επίπεδα. Όμως, τα τελευταία χρόνια δεν μπορούμε να βρούμε τα φάρμακα αυτά στην Ελλάδα, γιατί οι εταιρείες δεν τα φέρνουν πια, φοβούμενες ότι το κόστος τους δεν θα ξεπληρωθεί ποτέ από το Δημόσιο».

«Όμως οι Έλληνες γιατροί καταγγέλλουν ότι πρόβλημα δεν έχουν μόνο οι καρκινοπαθείς. Οι ελλείψεις είναι πολλές, σε πολλά είδη, στα νοσοκομεία όλης της χώρας. Την ίδια ώρα, υπό την πίεση των δανειστών, η ελληνική κυβέρνηση ετοιμάζεται να φέρει νέες περικοπές», λέει η Χουριέτ.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
«Δεν υπήρχε νομική δυνατότητα σύλληψης του 67χρονου» στην Αμφιλοχία λέει η αστυνομία «καρφώνοντας» την εισαγγελία
«Το προανακριτικό υλικό υποβλήθηκε άμεσα στην εισαγγελική Αρχή, ωστόσο η νέα εισαγγελική παραγγελία δεν περιελάμβανε εντολή κράτησης», υποστηρίζει η ΕΛ.ΑΣ. σε ανακοίνωσή της
Το σπίτι όπου έμενε ο 67χρονος με τον 95χρονο πατέρα του στο Χαλκιόπουλο Αμφιλοχίας 1
Νίκος Πλακιάς για Λουίς Ενρίκε: Η τοποθέτησή του απαντά στο «πώς στέκεσαι όταν χάνεις το παιδί σου»
Ο Νίκος Πλακιάς, ανέβασε στον προσωπικό του λογαριασμό όσα είπε ο Ισπανός, απαντώντας στο πώς ένας γονιός μπορεί να σταθεί ξανά στα πόδια του μετά την απώλεια του παιδιού του
Ο Νίκος Πλακιάς
Κάηκε ζωντανός και απανθρακώθηκε ο άνδρας μέσα στο αυτοκίνητό του στο Μετς - Το «μυστήριο» με το καμινέτο
Το μυστήριο περιπλέκει ένα καμινέτο που βρέθηκε μέσα στο κόκκινο τζιπ και ερευνάται αν ήταν αυτό που προκάλεσε τη φωτιά που έκαψε ζωντανό τον μεσήλικα ιδιοκτήτη του οχήματος
Καμένο τζιπ στο Μετς 8