Ελλάδα

Αθλητισμός και ψυχική υγεία στο Πεδίον του Άρεως

Η 1η Ευρωπαϊκή Αθλητική Διοργάνωση για την Ψυχική Υγεία, θα πραγματοποιηθεί στο Πεδίον του 'Αρεως, την Κυριακή (23 Σεπτέμβρη) 2018 στο πλαίσιο των δράσεων της σύνδεσης του αθλητισμού και της Φυσικής Άσκησης με την Ψυχική Υγεία, που επιχειρεί η Περιφέρεια Αττικής ως «συνοδοιπόρος» της ομότιτλης Ευρωπαϊκής Καμπάνιας, όπως τόνισε η αρμόδια αντιπεριφερειάρχης Ερμίνα Κυπριανίδου.

Η διοργάνωση θα πραγματοποιηθεί υπό την αιγίδα του Προέδρου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, στις εγκαταστάσεις του Πεδίου του ‘Αρεως και του ‘Αλσους Βείκου, με βάση την υφιστάμενη συνεργασία με την Περιφέρεια και το δήμο Γαλατσίου και τη συμμετοχή φορέων από 14 ευρωπαϊκές χώρες.

Οι Κοινωνικές Συνεταιριστικές Δραστηριότητες Ευπαθών Ομάδων (ΚΣΔΕΟ) “ΕΔΡΑ” έχει την ευθύνη υλοποίησης των έργων τα οποία συγχρηματοδοτούνται κατ’ ευθείαν από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, καθώς και του συντονισμού των ανωτέρω δράσεων.

psixiki igeia

Η εκδήλωση γίνεται στα πλαίσια της Ευρωπαϊκής Καμπάνιας ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης για τη σύνδεση Αθλητισμού /Φυσικής ‘Ασκησης με την Ψυχική Υγεία με την υποστήριξη της Περιφέρειας και την αιγίδα της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ποδηλασίας η οποία θα παρέχει την τεχνική βοήθειά για τις ποδηλατικές δραστηριότητες της διοργάνωσης.

Σε σχετική δήλωση της η αντιπεριφερειάρχης επισήμανε «Η Περιφέρεια αποτελεί τον συνοδοιπόρο της πρωτοβουλίας για την πρακτική σύνδεση του αθλητισμού και της σωματικής άσκησης με την ψυχική υγεία, η οποία είναι σαφές πλέον ότι έχει τη δυναμική να ευαισθητοποιήσει και συσπειρώσει την κοινωνία.»

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Μαρία Πολύζου: «Όταν ο πατέρας σου σε κακοποιεί δεν ξέρεις που βαδίζεις, προσευχόμουν στον Θεό να με πάρει κοντά του»
«Δεν το είχα πει στη μητέρα μου. Πιστεύω πως το ήξερε. Εννοείται ότι ήταν συνένοχος. Εμένα αν ακουμπήσουν μια τρίχα από την κόρη μου θα "καθάριζα" οποιονδήποτε», εξομολογήθηκε ακόμα
Μαρία Πολύζου
«Κλείδωσε» η απόκτηση των ισραηλινών συστημάτων PULS για τον ελληνικό στρατό – Την Πέμπτη στην επιτροπή Άμυνας της Βουλής
Πρόκειται για ένα από τα μεγαλύτερα και σημαντικότερα εξοπλιστικά προγράμματα του Στρατού Ξηράς για την επόμενη δεκαετία, που αλλάζει τον ρόλο του Πυροβολικού
Puls 11
Σπίτι «κολαστήριο» στο Ηράκλειο για τα 8 ανήλικα παιδιά: Τους έδιναν ηρεμιστικά, τα χτυπούσαν, έφεραν και εγκαύματα
Η μητέρα και ο πατριός συνελήφθησαν άμεσα από τις αρχές και οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα ο οποίος τους άσκησε ποινικές διώξεις για ενδοοικογενειακή βία, σωματική βλάβη κατά συρροή και κατ’ εξακολούθηση
istock