Παρασκευή, 19 Απρ.
17oC Αθήνα

Ο Βαγγέλης αυτοκτόνησε λίγη ώρα μετά την εξαφάνισή του;- Το ιατροδικαστικό πόρισμα “δείχνει” αυτοχειρία – Το τραύμα στο δεξί του χέρι έφερε τον θάνατο

Ο Βαγγέλης αυτοκτόνησε λίγη ώρα μετά την εξαφάνισή του;- Το ιατροδικαστικό πόρισμα “δείχνει” αυτοχειρία – Το τραύμα στο δεξί του χέρι έφερε τον θάνατο

– Η πορεία προς τον θάνατο του 20χρονου παλικαριού – Πως έφτασε στην αυτοκτονία
– Τι αναφέρει το πόρισμα της ιατροδικαστικής έρευνας για τον θάνατο του Βαγγέλη Γιακουμάκη
– Νομικά κλείνει η υπόθεση λένε οι ποινικολόγοι αφού ο ιατροδικαστής των Ιωαννίνων εκτιμά ότι δεν πρόκειται περί δολοφονικής ενέργειας
– «Ήταν τόσο κοντά μας και δεν μπορέσαμε να τον βρούμε νωρίτερα», λένε με παράπονο οι συγγενείς του
– Βέβαιοι οι δυο θείοι του ότι θα μάθουμε τα πάντα για τον θάνατο του ανιψιού τους
– Τι δηλώνει στο NewsIt ο ιατροδικαστής Θ.Βουγιουκλάκης
– Φως στα αίτια του θανάτου του 20χρονου φοιτητή θα ρίξουν και οι τοξικολογικές εξετάσεις
– Τι δείχνει το βαθύ τραύμα στο δεξί χέρι του άτυχου νεαρού και το μαχαίρι που βρέθηκε κοντά του

Η ιστορία της εξαφάνισης και της τραγικής κατάληξης του 20χρονου φοιτητή Βαγγέλη Γιακουμάκη έχει συγκλονίσει το πανελλήνιο αφού ένας νέος άνθρωπος που αγνοείτο εδώ και 38 ημέρες βρέθηκε νεκρός πολύ κοντά από το σημείο που τον είδαν τελευταία φορά και σύμφωνα με πληροφορίες από το πόρισμα του ιατροδικαστή που παραδόθηκε στην αστυνομία, ο Βαγγέλης έθεσε ο ίδιος τέλος στην ζωή του.

Σύμφωνα με τον ιατροδικαστή με την αυτοκτονία συνάδει τόσο ο τόπος όσο και ο χρόνος. Το 20χρονο παλικάρι βρέθηκε νεκρό 800 μέτρα από την σχολή του. Το μόνο προθανάτιο τραύμα που φέρει είναι στον δεξί του καρπό και είναι ένα βαθύ κόψιμο στις φλέβες του. Πιθανότατα ο θάνατος να επήλθε από ακατάσχετη αιμορραγία. Μάλιστα σημειώνεται ότι ο Βαγγέλης ήταν αριστερόχειρας. Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά το πόρισμα ο θάνατος προκλήθηκε από αιμορροϊκό σοκ από τραύμα στο δεξί περικάρπιο.

Για την ώρα θανάτου, οι ειδικοί λένε επίσης ότι: Ο Βαγγέλης εξαφανίστηκε λίγο μετά το μεσημεριανό φαγητό. Βρέθηκε σε απόσταση 800 μέτρων από την σχολή και τα ευρήματα της νεκροτομής σύμφωνα με πληροφορίες αποκαλύπτουν ότι δεν είχε προχωρήσει η διαδικασία της πέψης.

Η διαδρομή του Βαγγέλη στον θάνατο

Με βάση τα στοιχεία που έχουν δοθεί μέχρι στιγμής στην δημοσιότητα, ο Βαγγέλης Γιακουμάκης το μεσημέρι τις 6ης Φεβρουαρίου, έφυγε από την Γαλακτοκομική Σχολή όπου φοιτούσε και περπάτησε στην οδό Εθνικής Αντιστάσεως. Μάλιστα, καταγράφηκε την ώρα που περνούσε έξω από ένα βενζινάδικο.
Μετά από μια απόσταση περίπου 500 μέτρων έστριψε στην οδό Μαβίλη και κατευθύνθηκε προς την λίμνη Παμβώτιδα. Κανείς δεν τον είδε. Όπως εκτιμούν οι αστυνομικοί, έφτασε σε ένα χωράφι έγαλε ένα μαχαίρι και με το αριστερό του χέρι έκανε ένα βαθύ τραύμα στον δεξί καρπό του.
Συμφωνα με αξιωματικούς, το μαχαίρι βρέθηκε περίπου 1,5 μέτρο μακριά. Εκεί το παιδί μετά από ακατάσχετη αιμορραγία εξέπνευσε.

Νωρίτερα, ο ιατροδικαστής κ. Βουγιουκλάκης είπε οτι  παρά το γεγονός ότι το πτώμα του άτυχου φοιτητή βρέθηκε σε προχωρημένη σήψη, υπάρχουν ίχνη από δαγκωματιές άγριων ζώων, πιθανών σκυλιών, υπάρχουν βαθιά σημάδια στα χέρια του κυρίως στον δεξιό καρπό, που προφανώς είναι αποτέλεσμα της προσπάθειας του απελπισμένου παιδιού να κόψει τις φλέβες του. Άλλωστε το μαχαίρι βρέθηκε δίπλα στο πτώμα του Β. Γιακουμάκη, ενώ ήταν με τα ρούχα που φορούσε την ημέρα της εξαφάνισής του πριν από περίπου 38 ημέρες.

Όπως είπε μιλώντας στο newsit ο θείος του Μάριος Μυρωνάκης:  «…Το μόνο που μας έχει πικράνει είναι ότι το παιδί ήταν σε ένα τόσο προσιτό σημείο και δεν μπορέσαμε να τον βρούμε νωρίτερα».

Και συνέχισε: «Για τις έρευνες τις δικές μου, γιατί εγώ λόγω ιδιότητας είχα επικεντρωθεί στη λίμνη και είχα βγει μέσα στις 15 πρώτες μέρες και είχα πει ότι στη λιμνη το παιδί δεν είναι. Μέσα στη λίμνη είχαμε βουτήξει με δύτες 3 φορές και το είχα αποκλείσει εντελώς. Την έξω περιοχή την έψαχνε η αστυνομία, η ΕΜΑΚ, δηλαδή η οργανωμένη πολιτεία. Οσον αφορά τις έρευνες ξέρω ότι είχαν σηκώσει και τις πέτρες. Όμως από το σημείο που βρέθηκε το παιδί, δεν πέρασε κανείς, κανείς, γι΄αυτό και δεν βρέθηκε. Αν περνούσε κάποιος θα το είχε βρει το παιδί».

Ο κ. Μυρωνάκης μίλησε και για τον χαρακτήρα του Βαγγέλη λέγοντας:

«Κανένας μας δε μπορούσε να πιστέψει ότι ο Βαγγέλης μπορούσε να έχει κάνει κακό στον εαυτό του τον ίδιο. Ό,τι του συνέβαινε το αντιμετώπιζε μόνος του χωρίς να το μεταφέρει, γιατί νόμιζε ότι αν έλεγε κάτι θα δημιουργούσε πρόβλημα στους δικούς του και στον περίγυρό του. Το πάλευε μόνος του. Είχε μια λεβεντιά και σκεφτόταν ότι δε θα γίνω εγώ σαν και αυτούς, θα κάνω τη δουλειά μου, για άλλο λόγο ήρθα εδώ (δηλαδή στη σχολή). Ήταν ένα ήπιο παιδί.
Εάν είναι το bullying που τον οδήγησε στην αυτοχειρία, η αστυνομία συνεχίζει τις έρευνες και τις ανακρίσεις με ένταση και θα το μάθουμε. Αν ήταν, σε τι βαθμό και σε τι ένταση. Πρέπει να υπάρξει δικαιοσύνη και όλοι εμείς να μην προδικάζουμε. Σας το λέω εγώ που είμαι συγγενής. Εγώ είμαι σίγουρος ότι θα μας την πούνε την αλήθεια».

Ακούστε τι δήλωσε στο NewsIt o θείος του αδικοχαμένου φοιτητή…

Νωρίτερα μιλώντας στο Νίκο Ευαγγελάτο και στα Παραπολιτικά 90,1 ο άλλος θείος του Βαγγέλη Γιακουμάκη, Γιώργος Βιδιαδάκης είπε:

”Πρέπει να είναι αυτοκτονία, αλλά το θέμα είναι ποιος οδήγησε το παιδί εκεί και για φτάσαμε σήμερα να συζητάμε κάτι τέτοιο. Δεν είναι δυνατόν να χαθεί ένα παιδί 20 χρονών και να μην λάβουμε απαντήσεις”.

”Πρέπει να αλλάξουν πολλά πράγματα. Δεν ξέρω τελικά αν πρέπει να μεγαλώνουμε καλά ή κακά παιδιά για να επιβιώνουν σε αυτόν τον κόσμο. Όλοι αυτοί οι λεβέντες που έκαναν ότι έκαναν στον Βαγγέλη, ούτε είδαν ούτε ξέρουν τίποτα τώρα. Εύχομαι ο χαμός του Βαγγέλη να σώσει τα υπόλοιπα παιδιά” είπε ο κ.Βιδιαβάκης που τόνισε πως η οικογένεια θα κινηθεί δικαστικά για την πλήρη διαλεύκανση της υπόθεσης…

Ο 20χρονος Βαγγέλης Γιακουμάκης, ο φοιτητής της Γαλακτοκομικής Σχολής Ιωαννίνων, που είχε εξαφανιστεί από τις 6 Φεβρουαρίου βρέθηκε νεκρός 800 μέτρα από τη σχολή του, από τον τόπο του προσωπικού του μαρτυρίου, από εκεί όπου έπεφτε συνεχώς θύμα bullying από “νταήδες” συμφοιτητές και συντοπίτες του, Κρητικούς.

Οι αστυνομικοί έχουν πάρει αποτυπώματα από το μαχαίρι που βρέθηκε δίπλα στο πτώμα του φοιτητή, αλλά και γενετικό υλικό, προκειμένου να διαπιστωθεί, εάν υπάρχει στην λεπίδα του μαχαιριού γενετικό υλικό του άτυχου φοιτητή.

Πάντως όλα δείχνουν πως ο ευαίσθητος χαρακτήρας του φοιτητή της Γαλακτοκομικής Σχολής Ιωαννίνων «έσπασε» έπειτα από τη βία, το χλευασμό, αλλά και τα καψόνια που δεχόταν αδιαμαρτύρητα όλους αυτούς του μήνες, από μερίδα συμφοιτητών του, οι οποίοι, μάλιστα, έχουν ίδια καταγωγή με το άτυχο Βαγγέλη. Την Κρήτη.

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: www.newsit.gr
ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΘΕΟΔΟΣΗΣ ΠΑΝΟΥ – ΙΣΜΗΝΗ ΛΕΝΤΖΟΥ

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε