Ελλάδα

Αχιλλέας Γραβάνης: «Οι ανεμβολίαστοι οδηγούν σε κλείσιμο τη χώρα – Έρχονται χρεοκοπίες»

Έκρηξη κρουσμάτων κορονοϊού προβλέπει στο αμέσως προσεχές διάστημα ο καθηγητής Φαρμακολογίας στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Κρήτης, Αχιλλέας Γραβάνης λέγοντας ότι οι ανεμβολίαστοι οδηγούν σε κλείσιμο τη χώρα.

Μιλάει για δραματική κατάσταση τονίζοντας ότι θα αρχίσουν να γεμίζουν οι ΜΕΘ, ενώ η οικονομική ζημιά για τη χώρα θα είναι τεράστια γεγονός που θα οδηγήσει σε χρεοκοπίες και απώλειες δουλειών και η ευθύνη είναι αποκλειστικά των ανεμβολίαστων. Δεν παραλείπει εξάλλου να αναφέρει πως η κυβέρνηση πρέπει να επεκτείνει τον υποχρεωτικό εμβολιασμό και σε άλλες επαγγελματικές ομάδες.

Σε ανάρτησή του στο facebook αναφέρει χαρακτηριστικά:

«Όταν σε 2-3 βδομάδες τα κρούσματα θα ξεπερνούν ίσως και κατά πολύ τις 6.000-7.000 ημερησίως και σε 4-6 βδομάδες οι κλινικές COVID-19 και οι ΜΕΘ θα αρχίσουν να γεμίζουν, οι τουρίστες θα ελαττώνονται τάχιστα (η Γερμανία ετοιμάζει οδηγία …), η οικονομία θα φρενάρει (ποιος άραγε θα έχει όρεξη για ψώνια και διασκέδαση). Οι ανεμβολιαστοι θα οδηγούν την χώρα σε κλείσιμο (έστω τοπικά), πάλι σε απώλειες δουλειών, σε χρεοκοπίες. Αυτή τη φορά δίχως σημαντική οικονομική στήριξη από την πολιτεία. Την κοινωνία την διχάζουν αυτοί που θα συμβάλουν σε αυτήν την κατάσταση, δηλαδή οι ανεμβολιαστοι και οι εμφανείς και αφανείς υποστηρικτές τους. Σε αυτούς (πολίτες, πολιτικούς, επιστήμονες) θα οφείλεται η δυστυχία αυτή, σε αυτούς θα σταλεί ο λογαριασμός της οικονομικής δυσπραγίας, της οσμής αρρώστιας και θανάτου. Καθαρές κουβέντες, όχι πολιτικά ορθές ανευθυνότητες. Η μεγάλη πλειοψηφία της κοινωνίας θα έχει κάνει το καθήκον της, ως όφειλε και θα ζητά εξηγήσεις. Η πολιτεία επίσης θα πρέπει με θάρρος και υπευθυνότητα να επεκτείνει τον υποχρεωτικό εμβολιασμό και σε άλλες επαγγελματικές ομάδες (εκπαιδευτικοί, σώματα ασφάλειας όπως έκανε στη ΕΜΑΚ, επαγγελματίες εστίασης, οδηγοί ταξί λεωφορείων, επαγγελματίες κοσμητικης/αισθητικής/άθλησης). Και επιτέλους, οι ακαδημαϊκοί επιστημονικοί φορείς να ζητήσουν από τους ‘επιστήμονες’ και τους επιστημονιζοντες εμπόρους της δυστυχίας να τεκμηριώσουν τις επικίνδυνες για την δημόσια υγεία απόψεις τους».

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Νομική: Στο μικροσκόπιο οι κάμερες ασφαλείας για τον εντοπισμό των 8 κουλουφόρων που χτύπησαν φοιτητή – Τι ερευνά η ΕΛ.ΑΣ
«Προσπαθούν να ελέγξουν οι αστυνομικοί αν όντως εισήλθαν με καλυμμένα τα χαρακτηριστικά και εξήλθαν με καλυμμένα τα χαρακτηριστικά» τόνισε η εκπρόσωπος Τύπου της ΕΛ.ΑΣ
Ο φοιτητής που τραυματίστηκε στην επίθεση κουκουλοφόρων στη Νομική