Site icon NewsIT
18:59 Παρασκευή 28 Ιουνίου 2013

Αυτές είναι οι αλλαγές που προτείνονται για την εκκλησιαστική εκπαίδευση

Την κατάργηση των εκκλησιαστικών γυμνασίων των εκκλησιαστικών Ι.Σ.Δ.Ε. καθώς επίσης και των Ε.Ι.Ε.Κ. προτείνει στο Υπουργείο Παιδείας η επιτροπή για την αναβάθμιση της εκκλησιαστικής εκπαίδευσης.

Οι κινήσεις αυτές είναι το επιστέγασμα μιας σειράς αλλαγών που προτείνει η συγκεκριμένη επιτροπή στην ηγεσία του υπουργείου Παιδείας αλλά και στην Εκκλησία, ανοίγοντας ουσιαστικά τον διάλογο για ριζικές αλλαγές στον χώρο της εκκλησιαστικής εκπαίδευσης.

Η επιτροπή που θα παρουσιάσει δημόσια τις θέσεις της την Δευτέρα στο Διορθόδοξο Κέντρο της Εκκλησίας της Ελλάδος στη Μονή Πεντέλης έχει γνωμοδοτικό χαρακτήρα. Ωστόσο φαίνεται πως η βασική αρχή πάνω στην οποία κινείται βρίσκει ήδη σύμφωνη την ηγεσία της Εκκλησίας και του Υπουργείου, χωρίς αυτό να σημαίνει πως δεν υπάρχουν και κάποιες αντιδράσεις.

Διαβάστε περισσότερα στο dogma.gr

Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version