Τρίτη, 23 Απρ.
21oC Αθήνα

Αυτοί είναι οι σύγχρονοι χρυσοθήρες που ψάχνουν για κρυμμένους θησαυρούς

Αυτοί είναι οι σύγχρονοι χρυσοθήρες που ψάχνουν για κρυμμένους θησαυρούς

Δεν είναι λίγοι οι Έλληνες σύγχρονοι χρυσοθήρες που αναζητούν κρυμμένους θησαυρούς και το πληρώνουν με την ίδια τους τη ζωή.

Δεν είναι λίγοι οι Έλληνες που επιδίδονται στο κυνήγι κρυμμένων θησαυρών. Άλλοι το έχουν ως χόμπι, άλλοι για να ζήσουν την περιπέτεια, και άλλοι το βλέπουν ως μία ευκαιρία για εύκολο πλουτισμό.

Ένα περιστατικό που συνέβη πρόσφατα στη Βαρυμπόμπη, και πριν  λίγους μήνες στο Λουτράκι, έφεραν το θέμα και πάλι στην επικαιρότητα. 

Αξίζει να σημειωθεί ότι κίνδυνοι είναι πολλοί, ενώ οι περισσότεροι σύγχρονοι χρυσοθήρες είναι ερασιτέχνες. Μετά και το τελευταίο περιστατικό στη Βαρυμπόμπη με τον τραγικό θάνατο ακόμα τριών ανθρώπων, το βέβαιο είναι πως η χρυσοθηρία μπορεί να γίνει ιδιαίτερα επικίνδυνη.

Κατά τη διάρκεια της δεκαετίας του 1940, οι λίρες ήταν το πλέον αξιόπιστο μέσο συναλλαγών στη ρημαγμένη ελληνική οικονομία. Αυτές τις λίρες, πολλές από τις οποίες θάβονταν από όσους έφυγαν ή διώκονταν, όπως ήταν οι Εβραίοι και οι αντάρτες, αναζητούν οι χρυσοθήρες.

Δείτε την αποκαλυπτική έρευνα που παρουσίασε η ΕΡΤ.

Στο κυνήγι των κρυμμένων θησαυρών, πολλοί εκ των οποίων μπορεί να προέρχονται ακόμα και από την αρχαιότητα, επιδίδονται χιλιάδες Έλληνες.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις