Παρασκευή, 3 Μαΐ
19oC Αθήνα

Έξαλλοι οι συγγενείς της δασκάλας την οποία αποκεφάλισε ο σύζυγός της στη Σαντορίνη – Γιατί μπλοκάρουν την προβολή της “10ης εντολής”

Η δασκάλα την οποία αποκεφάλισε ο σύζυγός της - ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI
Η δασκάλα την οποία αποκεφάλισε ο σύζυγός της - ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI

Η υπόθεση είχε συγκλονίσει το Πανελλήνιο το 2008. Η 24χρονη Αδαμαντία Καρκαλή βρήκε φριχτό θάνατο όταν την αποκεφάλισε ο σύζυγός της. Ο δολοφόνος περιέφερε το κεφάλι της νεαρής δασκάλας στους δρόμους της Σαντορίνης. Οι συγγενείς της μπλοκάρουν την προβολή της “10ης εντολής” του Κοκκινόπουλου.  Τι λέει στο Newsit ο δικηγόρος της οικογένειας.

Πρόκειται για ένα από τα ειδεχθέστερα εγκλήματα που έχουν γίνει ποτέ στην Ελλάδα.

Το χρονικό του φριχτού εγκλήματος

Ηταν 4 Αυγούστου 2008 όταν η 24χρονη Αδαμαντία Καρκαλή αποκεφαλίστηκε από τον ίδιο της τον σύζυγο, τον Αθανάσιο Αρβανίτη. Ο δολοφόνος έσφαξε κυριολεκτικά την νεαρή δασκάλα και αμέσως μετά το μακελειό περιέφερε στους δρόμους της Σαντορίνης το κεφάλι της.

Μάλιστα κάποια στιγμή προκάλεσε και τροχαίο όταν στην προσπάθειά του να διαφύγει απο τους αστυνομικούς μπηκε στο αντίθετο ρεύμα και χτύπησε μοτοσικλέτα στην οποία επέβαιναν δύο γυναίκες γιατροί.

Η Αδαμαντία Καρκαλή την ημέρα της αποφοίτησής της - ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI

Ο φονιάς καταδικάστηκε σε ισόβια κάθειρξη από το δευτεροβάθμιο Μικτό Ορκωτό Εφετείο Αιγαίου, για την ανθρωποκτονία, και σε 25 χρόνια κάθειρξη για απόπειρα ανθρωποκτονίας εναντίον των δύο γιατρών.

Γιατί οι συγγενείς μπλοκάρουν την προβολή της “10ης εντολής”

Οταν οι συγγενείς της Αδαμαντίας πληροφορήθηκαν οτι η αστυνομική σειρά “10η εντολή” η οποία βασίζεται σε αληθινά γεγονότα θα αναβιώσει την ιστορία του φριχτού εγκληματος του παιδιού τους, κατέθεσαν ασφαλιστικά μέτρα. Συγκεκριμένα “και κατά του Πάνου Κοκκινόπουλου εμπνευστή της σειράς και των σκηνών αυτών, ιδιοκτήτη της εταιρίας Frenzy Films Production που με σχετική σύμβαση παραχώρησε την φωτοκόπια της αποτρόπαιης ταινίας στον τηλεοπτικό σταθμό Άλφα, ζητώντας να απαγορευτεί η προβολή του επίμαχου επεισοδίου”.

Παράλληλα οι ενάγοντες ζήτησαν “να παρέμβει άμεσα το εθνικό ραδιοτηλεοπτικό συμβούλιο και να επιβάλλει τα προβλεπόμενα πρόστιμα”.

Στις 24 Φεβρουαρίου, η υπόθεση συζητήθηκε στο Μονομελές Πρωτοδικείο Θεσσαλονίκης και η απόφαση αναμένεται σύντομα, ίσως και εντός της εβδομάδας.

Οπως δήλωσε στο Newsit o δικηγόρος της οικογένειας της Αδαμαντίας, Γιάννης Νισύριος “η οικογένεια αποφεύγει τη δημοσιότητα από τότε που έγινε το έγκλημα. Και ξέρετε είναι και σπάνιο να συμβαινει κάτι τέτοιο σε μια αστική οικογένεια της Θεσσαλονίκης.

Η Αδαμαντία ήταν δασκάλα, γνώρισε τον δράστη, παντρεύτηκαν και μετά από ένα διάστημα λόγω του οτι αυτός απολυόταν από τη δουλειά του συνέχεια, τον έδιωχναν από παντού, μόνη συμπαραστάτρια ήταν η Νάντια. Και όταν ξαφνικά του έκανε παρατήρηση οτι εγκατέλειψε πάλι τη δουλειά, πήρε το μαχαίρι και την αποκεφαλισε ζωντανή και γυρνούσε με το κεφάλι στο νησί.

Οταν ξαφνικά η οικογένεια είδε οτι επανέρχεται η “10η εντολή” και είδε φωτογραφίες ενός άνδρα που κρατάει ένα κεφάλι μπροστά σε ένα περιπολικό της αστυνομίας, προσφύγαμε στη δικαιοσύνη.

Μετά βέβαια οι εμπλεκόμενοι αρνούνται οτι θα αναβίωναν την ιστορία της Αδαμαντίας, τόσο ο ALPHA όσο και ο Κοκκινόπουλος. Είπαν οτι “οι εικόνες αυτές που προβλήθηκαν σε κάποια site δεν ειναι δικά μας, σκηνές γυρίζουμε διαφόρων ειδών, μπορεί να τις πήραν κάποιοι άλλοι”. Και μας έφεραν και την ιστορία ενός επεισοδίου σε μια επιστολή, όχι κόπια από ταινία που μας ελεγαν οτι υποθεση δεν είναι αυτή και δε δολοφονείται η σύζυγος αλλά δολοφονείται η πεθερά.

Οι συγγενείς της Αδαμαντίας είναι αγανακτισμένοι. Θεωρούν οτι αυτό το επεισόδιο δεν πρέπει να προβληθεί πάση θυσία. Θεωρούν οτι θα τους βλάψει ανεπανόρθωτα τη στιγμή που κάπως είχαν αρχίσει να το απωθούν από τη μνήμη τους γιατί αυτό δεν ξεχνιέται ποτέ. Και πιστεύουν οτι αυτή η προσπάθεια για λόγους τηλεθέασης, τους πληγώνει αφάνταστα”.

Ακούστε όλα όσα δήλωσε στο NewsIT, ο δικηγόρος της οικογένειας:

Oι γονείς και ο αδελφός της άτυχης δασκάλας την ημέρα της κηδείας της - ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI

Σε κάθε περίπτωση τόσο ο ALPHA, όσο και ο σκηνοθετης Πάνος Κοκκινόπουλος διαβεβαιώσαν οτι δεν πρόκειται να προβληθεί τέτοιο επεισόδιο, ούτε υπήρχε προγραμματισμένο τέτοιο επεισόδιο.

Μένει να δούμε τι θα αποφανθεί και το δικαστήριο.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ – ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΙΣΜΗΝΗ ΛΕΝΤΖΟΥ

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε