Ελλάδα

ΔΕΗ: Αντιδρούν οι συνδικαλιστές στην απόφαση για τα βιομηχανικά τιμολόγια

Την αντίδραση των συνδικαλιστών της ΔΕΗ προκάλεσαν οι αποφάσεις που ελήφθησαν από τη γενική συνέλευση των μετόχων της επιχείρησης αναφορικά με την τιμολόγηση των βιομηχανικών καταναλωτών.

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Σε ανακοίνωσή της η ΓΕΝΟΠ υποστηρίζει ότι ο βασικός μέτοχος, δηλαδή η κυβέρνηση, επέβαλε στη ΔΕΗ να δίνει το ρεύμα στην ελληνική βιομηχανία, όχι απλά επί ζημία, αλλά στην ουσία δωρεάν, πράγμα που θα επιφέρει οικονομική κατάρρευση της ΔΕΗ και επιβάρυνση των καταναλωτών.

«Αν το κράτος θέλει να ενισχύσει και να επιδοτήσει την ελληνική βιομηχανία να το κάνει, αλλά όχι σε βάρος της ΔΕΗ και των καταναλωτών», αναφέρει η ΓΕΝΟΠ.

Το σωματείο «Σπάρτακος», σε επιστολή προς τον υπουργό Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα, κάνει λόγο για ταφόπλακα στη ΔΕΗ, η οποία υποχρεώνεται να λειτουργεί για χρονικό διάστημα δύο ετών επί ζημία, κάτω του κόστους, και επιφυλάσσεται να προσφύγει στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή Ανταγωνισμού, θεωρώντας ότι η έκπτωση στα τιμολόγια των ενεργοβόρων βιομηχανιών συνιστά άμεση επιδότηση προς αυτές και προς ανταγωνιστές της ΔΕΗ.

Τέλος, οι εκπρόσωποι των εργαζομένων στο ΔΣ της ΔΕΗ, Ν. Φωτόπουλος και Π. Καραλευθέρης καλούν το υπουργείο Οικονομικών να καλύψει την οικονομική ζημιά που υφίσταται η ΔΕΗ από τα έως τώρα χρέη των εταιρειών για τις οποίες ισχύουν τα νέα τιμολόγια, χρέη που ξεπερνούν τα 280 εκατ. ευρώ, και αναγγέλλουν προσφυγές στη δικαιοσύνη τόσο σε εθνικό όσο και σε ευρωπαϊκό επίπεδο.
 

Διαβάστε

Επιστροφή χρημάτων γιοκ! – Νέα μέτρα για παράκαμψη του ΣτΕ ζητάει η τρόικα

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Καρέ καρέ οι τελευταίες ώρες του Γιώργου Μαζωνάκη στην κλινική - Οι αντιφάσεις και οι καταθέσεις που «καίνε» τους γιατρούς
Η κρίσιμη μιάμιση ώρα που παρέμεινε χωρίς τις αισθήσεις του συνδεδεμένος στο μηχάνημα πλασμαφαίρεσης, η απόκρυψη στοιχείων από τους γιατρούς και οι καταθέσεις των εργαζομένων που τους «έκαψαν»
Γιώργος Μαζωνάκης
Μία σύλληψη για εμπορία ανθρώπων και εργασιακή εκμετάλλευση στην Βοιωτία - Κρατούσε οκτώ υπαλλήλους και τα έγγραφά τους
Ο συλληφθείς μαζί με συνεργούς υποχρέωναν τα θύματα σε αδιάλειπτη εργασία, χωρίς να τους καταβάλλουν τα δεδουλευμένα και χωρίς να τους παρέχουν τα προβλεπόμενα ημερήσια διαλείμματα
Αστυνομία