Πέμπτη, 28 Μαρ.
20oC Αθήνα

“Δεν θα βρούμε ούτε κόκκαλο της μικρής Άννυς” υποστηρίζει αξιωματικός – Τύλιξε τα κομμάτια του παιδιού με αλουμινόχαρτο – Το σατανικό του σχέδιο

“Δεν θα βρούμε ούτε κόκκαλο της μικρής Άννυς” υποστηρίζει αξιωματικός – Τύλιξε τα κομμάτια του παιδιού με αλουμινόχαρτο – Το σατανικό του σχέδιο

– Ο Διοικητής Ασφαλείας Αττικής δήλωσε πως στην ουσία ο βιολογικός πατέρας πολτοποίησε τη μικρή Άννυ
– Μετά την φρικιαστική του πράξη, πούλησε την κούνια, το καρότσι και τα παιχνίδια του κοριτσιού έναντι 55 ευρώ
-Το κτήνος αφού μαγείρεψε τα μέλη του παιδιού του, κρέμασε πετσέτες στα παράθυρα για να απορροφήσουν τους υδρατμούς
– Ο πατέρας της Άννυ Μπορίσοβα δεν παραδέχεται πως δολοφόνησε το παιδί
– Καθάρισε μέχρι και τις σωληνώσεις της λεκάνης, προκειμένου να μην μπορεί να εντοπίστεί γενετικό υλικό της 4χρονης Άννυ
– Υπάρχουν ενδείξεις ότι έκανε μπάνιο την 4χρονη με παγωμένο νερό επίτηδες και το παιδί ούρλιαζε
– Η μικρή Άννυ φαίνεται ότι δολοφονήθηκε τη Μεγάλη Παρασκευή και την Κυριακή του Πάσχα ο βιολογικός της πατέρας ολοκλήρωσε το αποτρόπαιο έργο του
– Η ζήλια το κίνητρο της δολοφονίας εκτιμά η ΕΛ.ΑΣ. – Δεν υπάρχουν ενδείξεις ότι η μητέρα ήξερε

Ως ιδιαίτερα ειδεχθή πράξη χαρακτήρισε τον τρόπο δολοφονίας και εξαφάνισης της τετράχρονης Αννυς τόσο για τα ελληνικά, όσο και για τα διεθνή δεδομένα, το πολύκροτο έγκλημα με δράστη τον 27χρονο βιολογικό πατέρα, υπήκοο Βουλγαρίας, ο διοικητής της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, ταξίαρχος Χρήστος Παπαζαφείρης, κατά τη σημερινή συνέντευξη Τύπου.

«Δεν υπάρχει περίπτωση να βρούμε ούτε κόκκαλο από το πτώμα της τετράχρονης» σημείωσε χαρακτηριστικά ο κ.Παπαζαφείρης, αφήνοντας να εννοηθεί ότι ο βιολογικός πατέρας σχεδόν πολτοποίησε το μικρό κοριτσάκι.

Το ειδεχθές έγκλημα, όπως τόνισε από την πλευρά του, ο προϊστάμενος της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Εγκλημάτων Κατά Ζωής και Ιδιοκτησίας, Γιώργος Παπασηφάκης, προσδιορίζεται ότι έγινε στο διάστημα μεταξύ Μεγάλης Τετάρτης 8 Απριλίου και Μεγάλης Παρασκευής 10 Απριλίου. Παράλληλα, είναι σοκαριστικό το γεγονός ότι ο δράστης, μετά τη δολοφονία της κόρης του, πούλησε την κούνια, το καρότσι και τα παιχνίδια της σε Ρουμάνο, έναντι 55 ευρώ συνολικά.

Η εκτίμηση της Αστυνομίας για το κίνητρο της δολοφονίας, όπως επισήμανε ο κ.Παπαζαφείρης, είναι ότι σκότωσε την 4χρονη από ζήλεια, επειδή η 25χρονη ομοεθνής σύντροφός του και μητέρα της Αννυς, είχε ένα φίλο στη Γερμανία που της έδινε χρήματα και φοβόταν πως θα εγκατέλειπε τον ίδιο.

Από την έρευνα, που πραγματοποίησε η Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών στο υπόγειο διαμέρισμα της οδού Μιχαήλ Βόδα στην Αθήνα όπου έμενε η ανήλικη με τον πατέρα της, διαπιστώθηκε -όπως υπογράμμισε ο κ. Παπαζαφείρης- παρουσία αίματος σε κατασχεμένα αντικείμενα και σε εσωτερικούς χώρους. Παράλληλα, βρέθηκε και αίμα του δράστη σε κατασχεμένο μαχαίρι και σεντόνι στο ίδιο διαμέρισμα. «Από τον τρόπο που διαπράχθηκε το έγκλημα, εκτιμάται ότι είναι αδύνατη η εύρεση μελών της 4χρονης» είπε χαρακτηριστικά ο ταξίαρχος.

Η Αστυνομία εκτιμά ότι ο βιολογικός πατέρας, αφού σκότωσε και διαμέλισε την 4χρονη, μαγείρεψε με ρύζι τα μέλη του σώματός της, τα τύλιξε σε αλουμινόχαρτο και στη συνέχεια τα πέταξε στα σκουπίδια, ενώ προσπάθησε να ξεφορτωθεί και κάθε αντικείμενο που είχε σχέση με την Αννυ. Μάλιστα, ο κ. Παπαζαφείρης πρόσθεσε πως «υπάρχουν μαρτυρίες ότι στα παράθυρα του διαμερίσματος είχε κρεμάσει πετσέτες για να απορροφήσουν τους υδρατμούς και να μην μπουν σε υποψίες οι γείτονες». Στη συνέχεια, καθάρισε τα πάντα μέσα στο υπόγειο διαμέρισμα -ακόμη και τις σωληνώσεις, τις οποίες μάλιστα σκόπευε να αλλαξει. Εκανε δηλαδή ό,τι ήταν δυνατό για μην ανακαλυφθούν τα μέλη του παιδιού.

Αποδοκιμασίες στην Ευελπίδων κατά των δύο γονιών


Ένα ακόμη σημαντικό στοιχείο, που αποκάλυψε ο ταξίαρχος, είναι ότι ο δράστης κακοποιούσε το παιδί -όχι πάντως σεξουαλικά, όπως διευκρίνισε. «Από το προανακριτικό υλικό υπάρχουν ενδείξεις ότι κακοποιούσε το παιδί. Μάλιστα, έκανε μπάνιο την 4χρονη με παγωμένο νερό και το παιδί ούρλιαζε» είπε χαρακτηριστικά. Όπως ανέφερε ο κ.Παπαζαφείρης, δεν υπήρξαν καταγγελίες από τους γείτονες ότι μπορεί να συμβαίνει κάτι σε βάρος της 4χρονης.

Ο δράστης, είπε ο κ.Παπαζαφείρης, εκμυστηρεύθηκε εν μέρει σε Βούλγαρο φίλο του τι είχε συμβεί με το παιδί. Οσον αφορά στον τρόπο με τον οποίο έφτασε η Αστυνομία στο Βούλγαρο φίλο του δράστη, ο ταξίαρχος είπε:« Είχαμε πληροφορίες ότι κάποιος γνωστός του δράστη από τη Βουλγαρία, γνώριζε τι είχε γίνει. Σε συνεργασία με τη Βουλγαρική Αστυνομία, εντοπίστηκε το άτομο με το οποίο είχε μιλήσει ο 27χρονος. Δεν του είχε πει, όμως, ότι σκότωσε την κόρη του».

Σχετικά με το ρόλο της μητέρας, ο διοικητής της Διεύθυνσης Ασφλάλειας Αττικής σημείωσε ότι δεν υπάρχει η παραμικρή ένδειξη πως η μητέρα γνώριζε κάτι σχετικά με τη δολοφονία του παιδιού της. Ο κ. Παπασηφάκης τόνισε ότι δεν υπάρχει κάποιο στοιχείο που να δείχνει ότι το παιδί ήταν άρρωστο και πρόσθεσε πως η μητέρα του, που παρακολουθείται από ψυχολόγο, δεν γνωρίζει τις φρικιαστικές λεπτομέρειες του εγκλήματος.

Ο δράστης, από την πλευρά του, ισχυρίστηκε ότι βρήκε νεκρό το παιδί το πρωί της Μεγάλης Παρασκευής. Η Αστυνομία εκτιμά ότι η όλη διαδικασία εξαφάνισης του πτώματος ολοκληρώθηκε από τον βιολογικό πατέρα της την Κυριακή του Πάσχα.

Οσον αφορά στον 40χρονο φίλο που είχε η 25χρονη μητέρα στη Γερμανία, ο κ.Παπασηφάκης ανέφερε ότι η Αστυνομία επικοινώνησε μαζί του και εκείνος ισχυρίστηκε ότι της είχε δώσει 12.000 ευρώ, γιατί ήταν φίλοι. Από το προανακριτικό υλικό εξακριβώθηκε ότι η 25χρονη είχε ταξιδέψει στη Γερμανία, πριν από το Πάσχα και είχε αφήσει την ανήλικη στον πατέρα της. Η μητέρα επέστρεψε στην Ελλάδα στις 21 Απριλίου, ενώ για διάστημα δύο εβδομάδων το παιδί έμεινε στη μητέρα του δράστη, η οποία του το επέστρεψε πριν από το Πάσχα.

Η δικογραφία της πολύκροτης υπόθεσης υποβλήθηκε χθες στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, με τον 27χρονο να κατηγορείται για ανθρωποκτονία από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση, περιύβριση νεκρού, ηθική αυτουργία σε ψευδορκία μάρτυρα και οπλοχρησία, ενώ η 25χρονη κατηγορείται για έκθεση ανηλίκου από την οποία προκλήθηκε θάνατος και για ψευδορκία μάρτυρα.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε