Ελλάδα

Δεν έχουμε σχέση με αυτούς που ονειρεύονται πραξικόπημα λένε οι επίσημοι έφεδροι

Η δημοσιοποίηση στο διαδίκτυο της διακήρυξης της Κοινότητας Εφέδρων Ειδικών Δυνάμεων η οποία αφήνει σαφείς αιχμές για...πραξικόπημα προκάλεσε συναγερμό και την οργισμένη αντίδραση των επίσημων εφέδρων. Ηδη η εισαγγελία του Άρειου Πάγου διέταξε προκαταρκτική έρευνα.

Στο κείμενο της Κοινότητας Εφέδρων Ειδικών Δυνάμεων ζητείται η άμεση παραίτηση της κυβέρνησης και η διακυβέρνηση υπό την ηγεσία του Αρείου Πάγου.

Οι συγκεκριμένοι έφεδροι μάλιστα προγραμματίζουν συγκέντρωση στην πλατεία Συντάγματος, το Σάββατο 28 Σεπτέμβρη 2013, στην Αθήνα.

Η οργισμένη αντίδραση των επίσημων εφέδρων

Οπως δήλωσε στο Newsit o Πρόεδρος του Πανελληνίου Συνδέσμου Εφέδρων Ενόπλων Δυνάμεων και του Συνδέσμου Αθηναίων Καταδρομέων, έφεδρος Ταγματάρχης Αλέξανδρος Κοντός “κάθε ανάμιξη του στρατού και των ενόπλων δυνάμεων στην πολιτική της χώρας μας κάνει κακό στη δημοκρατία.

Ετσι και τώρα, νεοσύστατοι και νεόκοποι προσπαθούν να εμπλέξουν τις ένοπλες δυνάμεις και το θεσμό του πολίτη – οπλίτη των εφέδρων που ιστορικά και διαχρονικά εχουν προσφέρει χιλιάδες ανθρωποθυσίες για την προάσπιση της ελευθερίας και της ανεξαρτησίας της πατρίδας μας.

Η ανάμιξη ορισμένων αποστράτων με άγνωστες προθέσεις για να διαχειριστούν τους εφέδρους για πολιτικούς λόγους γεννά και δημιουργεί προβλήματα στη χώρα μας, σε μια περίοδο που όλοι θα πρέπει να δουλέψουμε στο πως θα ξαναχτίσουμε μια νέα Ελλάδα και όχι να ανοίξουμε το φυτίλι εμφυλίου σύγκρουσης.

Κάθε επίθεση εναντίον της δημοκρατίας είναι καταδικαστέα. Κανείς δε μπορεί να απειλήσει τη δημοκρατία στη χώρα που γεννήθηκε

Ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Εφέδρων Ενόπλων Δυνάμεων, Σύνδεσμος Αθηναίων Καταδρομέων είναι αναγνωρισμένος και εποπτευόμενος από το Υπουργείο  Εθνικής Άμυνας. Εργάζεται τα τελευταία χρόνια για την ανάπτυξη του εθελοντισμού και του στρατιωτικού αθλητισμού. Εχει συστήσει τις ομάδες εκτάκτων αναγκών στην Αττική και σε ολόκληρη την Ελλάδα και δεν μπορεί ο κάθε νεόκοπος συνταξιούχος να αναμιγνύεται με το θεσμό του εφέδρου αξιωματικού που συνεχίζει να προσφέρει από το 1865″ είπε τέλος ο έφ.Ταγματάρχης.

Ακούστε την δήλωσή του στο NewsIt…

Σύμφωνα με πηγές, ακριβώς γι’αυτη την ανάρτηση έγινε χθες στον Άρειο Πάγο έκτακτη σύσκεψη ενώ η εισαγγελέας Ευτέρπη Κουτζαμάνη διέταξε προκαταρκτική εξέταση.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΙΣΜΗΝΗ ΛΕΝΤΖΟΥ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Αυτή ειναι η διακήρυξη απόστρατων που έχει ανάψει φωτιές για… πραξικόπημα

 

Αναστάτωση από μήνυμα στο διαδίκτυο για περίεργες κινήσεις εφέδρων αξιωματικών

Έφεδροι Ειδικών Δυνάμεων: “Δεν έχουμε σχέση με κόμματα και οργανώσεις”

“Επίθεση” στην ιστοσελίδα των εφέδρων με υβριστικά για την Ελλάδα συνθήματα



Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Σχεδόν αγκαλιασμένοι εντοπίστηκαν οι τέσσερις νεκροί ορειβάτες στα Βαρδούσια όρη - Δεν είχαν χρόνο να αντιδράσουν από τη χιονοστιβάδα
Τα τέσσερα άτομα αγνοούνταν από το πρωί της ημέρας των Χριστουγέννων, καθώς είχαν ξεκινήσει από το χωριό Αθανάσιος Διάκος με προορισμό την κορυφή Κόρακας, αλλά όλα δείχνουν ότι έπεσαν σε χιονοθύελλα η οποία στάθηκε μοιραία για τη ζωή τους
χιόνια
Έμπειρος ορειβάτης από την Ηλεία μεταξύ των τεσσάρων νεκρών από τη χιονοστιβάδα στα Βαρδούσια Όρη – Τελευταία στιγμή δεν πήγε μαζί τους και πέμπτος
Οι επαγγελματικές υποχρεώσεις κράτησαν μακριά από το βουνό τον 5ο της παρέας και σώθηκε - Ήταν εκείνος που ειδοποίησε τις αρχές ότι οι φίλοι του αγνοούνται - Η επιχείρηση ανάσυρσης των σορών αναμένεται να ξεκινήσει τις πρώτες πρωινές ώρες του Σαββάτου
ΦΩΤΟ tempo24.news 8
Για εμπρησμό από αμέλεια κατηγορείται η μητέρα του 7χρονου που πέθανε από φωτιά στο σπίτι της οικογένειας στη Ροδόπη
Ο έξι ετών αδελφός του επτάχρονου και ο πατέρας νοσηλεύονται σε κρίσιμη κατάσταση - Η ξυλόσομπα που βρισκόταν στο δωμάτιο φέρεται να στάθηκε αιτία για τη μοιραία πυρκαγιά
Φωτιά σε σπίτι στη Ροδόπη