Ελλάδα

ΔΕΠΑ: Ανοίγουν οι λογαριασμοί Λαυρεντιάδη, Κιτσάκου, Πετσίτη

Η υπόθεση των χρεών της εταιρείας ELFE -συμφερόντων Λαυρεντιάδη- προς τη ΔΕΠΑ απασχολεί εδώ και μήνες τη Δικαιοσύνη.

Στο “μικροσκόπιο” της Αρχής για το Ξέπλυμα Βρόμικου Χρήματος έχει μπει, σύμφωνα με πληροφορίες, εδώ και καιρό η υπόθεση των οφειλών της εταιρίας ELFE προς τη ΔΕΠΑ.

Τα όποια αποτελέσματα από την έρευνα κατά πληροφορίες της Αρχής, διαβιβάζονται άμεσα στις εισαγγελικές και δικαστικές αρχές ενώπιον των οποίων υπάρχουν σχετικές εκκρεμείς δικογραφίες, δύο στην ανάκριση και μία στο στάδιο της προκαταρκτικής εξέτασης.

Προ μηνών, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, διαβιβάστηκε πληροφοριακό δελτίο με τα ευρήματα της Αρχής προς την Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών. Συγκεκριμένα, από το καλοκαίρι του 2017 και μετά η ΔΕΠΑ αποστέλλει καταστάσεις ανά τακτά διαστήματα στις οποίες εμφανίζεται η κίνηση λογαριασμού των ELFE για τις οφειλές προς τη ΔΕΠΑ.

Παράλληλα , η Αρχή έχει ήδη ζητήσει το άνοιγμα τραπεζικών λογαριασμών φυσικών και νομικών προσώπων καθώς και συγγενών των ελεγχόμενων προσώπων στο πλαίσιο των ερευνών για την εταιρεία ELFE. Επιπλέον, κατά τις ίδιες πληροφορίες, έχουν σταλεί ερωτήματα προς αντίστοιχες Αρχές στο εξωτερικό για τη διερεύνηση περιουσιακών στοιχείων εκτός Ελλάδας όλων των φυσικών και νομικών προσώπων.

Κεντρικά πρόσωπα τα οποία ερευνώνται, σύμφωνα με τις πληροφορίες, είναι ο επιχειρηματίας Λαυρέντης Λαυρεντιάδης, ο πρώην διευθύνων σύμβουλος της Δημόσιας Επιχείρησης Αερίου (ΔΕΠΑ) Θεόδωρος Κιτσάκος και ο Μανώλης Πετσίτης.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Σχεδόν αγκαλιασμένοι εντοπίστηκαν οι τέσσερις νεκροί ορειβάτες στα Βαρδούσια όρη - Ποια είναι τα πρόσωπα της τραγωδίας
Η παρέα των 4 αγνοούνταν από το πρωί της ημέρας των Χριστουγέννων, καθώς είχαν ξεκινήσει από το χωριό Αθανάσιος Διάκος με προορισμό την κορυφή Κόρακας, αλλά όλα δείχνουν ότι έπεσαν σε χιονοθύελλα
Οι τρεις ορειβάτες που έχασαν τη ζωή τους στα Βαρδούσια όρη
Ανανεώθηκε πριν 43 λεπτά
10
Έμπειρος ορειβάτης από την Ηλεία μεταξύ των τεσσάρων νεκρών από τη χιονοστιβάδα στα Βαρδούσια Όρη – Τελευταία στιγμή δεν πήγε μαζί τους και πέμπτος
Οι επαγγελματικές υποχρεώσεις κράτησαν μακριά από το βουνό τον 5ο της παρέας και σώθηκε - Ήταν εκείνος που ειδοποίησε τις αρχές ότι οι φίλοι του αγνοούνται - Η επιχείρηση ανάσυρσης των σορών αναμένεται να ξεκινήσει τις πρώτες πρωινές ώρες του Σαββάτου
ΦΩΤΟ tempo24.news 12