Ελλάδα

Δέσμευση και κατάσχεση ακατάλληλων κρεάτων στον Πειραιά

Κρέατα ακατάλληλα για τους καταναλωτές, εντόπισαν οι ελεγκτές - κτηνίατροι της διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής της Περιφερειακής Ενότητας Πειραιά κατά τη διάρκεια των συνεχιζόμενων ελέγχων που πραγματοποιούν.

Συγκεκριμένα μετά από σχετικό έλεγχο που πραγματοποιήθηκε σε δυο επιχειρήσεις εμπορίας κρέατος στην περιοχή του Πειραιά, δεσμεύτηκαν 270 κιλά κατεψυγμένα κοτόπουλου Βελγίου λόγω ελλιπούς σήμανσης στις συσκευασίας και 152,5 κιλά βόειου κράτος Βελγίου και Γαλλίας λόγω απουσίας ενδείξεων και κωδικών κτηνιατρικής έγκρισης σε συνδυασμό με υπέρβαση της ημερομηνίας ανάλωσης.

Ο αντιπεριφερειάρχης Πειραιά, Γιώργος Γαβρίλης, με δήλωσή του αναφέρθηκε στην προτεραιότητα που δίνει η Περιφέρεια στους ελέγχους των προϊόντων που εισάγονται και διακινούνται από τις μεγάλες αγορές (Ρέντη, Ιχθυόσκαλα) και τα καταστήματα της περιοχής.

«Οι έλεγχοι αυτοί έχουν διπλό στόχο. Αφενός να διαφυλάξουν τη δημόσια υγεία, την ποιότητα των τροφίμων και τα εν γένει συμφέροντα του καταναλωτή ειδικά μέσα στο δυσμενές περιβάλλον της κρίσης και αφετέρου να αντιμετωπίσει αποφασιστικά παθογένειες και αθέμιτες πρακτικές (“ελληνοποιήσεις”, αισχροκέρδεια, παραπλάνηση καταναλωτών, αθέμιτος ανταγωνισμός ) που εμφανίζονται στο χώρο της εμπορίας και της διακίνησης πάσης φύσεως προϊόντων διατροφής», τόνισε ο κ. Γαβρίλης.

Όπως επισημαίνουν άλλωστε από την Περιφερειακή Ενότητα Πειραιά, οι έλεγχοι θα συνεχιστούν και θα ενταθούν κατά τη διάρκεια των εορτών, τόσο στην Κεντρική Αγορά Ρέντη όσο και σε άλλα σημεία (Δημοτική Αγορά Πειραιά, Τελωνεία, κρεοπωλεία, σούπερ μάρκετ, λαϊκές αγορές κ.ά.) ενώ η αρμόδια διεύθυνση εξέδωσε αναλυτικές οδηγίες προς τους καταναλωτές σχετικά με τη σήμανση των προϊόντων κρέατος και τυροκομίας.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Η νόσος Πάρκινσον «χτυπά» τη Θεσσαλία – Διπλάσια τα νέα περιστατικά ανά έτος
Ο πρώτος «χάρτης» με στοιχεία της ΗΔΙΚΑ για τη νόσο Πάρκινσον - Στην Ελλάδα είναι 400 περιστατικά ανά 100.000 πληθυσμού, δηλαδή πάσχει περίπου το 0,4% του γενικού πληθυσμού και το 2,8% στα άτομα άνω των 80 ετών
Parkinson disease patient, Alzheimer elderly senior, Arthritis person's hand in support of geriatric doctor or nursing caregiver for hospice palliative care, disability awareness day, ageing society care service 2
Έρχεται νέος «μίνι» καύσωνας με 37αρια και ισχυρούς ανέμους μέχρι την Πέμπτη
Η θερμοκρασία θα παραμείνει σε φυσιολογικά επίπεδα, με μία μικρή άνοδο από την Πέμπτη και μετά, όταν το θερμόμετρο τοπικά θα αγγίξει τους 35 – 36°C, χωρίς ωστόσο να αναμένονται ακραία φαινόμενα ή καύσωνας
Καιρός