Ελλάδα

Διαγωνισμός για την προμήθεια 12 μεταχειρισμένων τανκ στον Στρατό Ξηράς

Στη δημοσιότητα δόθηκε η προκήρυξη του διαγωνισμού για την προμήθεια τανκ. Πρόκειται για 12 μεταχειρισμένα τεθωρακισμένα οχήματα μάχης Μηχανικού, ενώ η προκήρυξη θα συνοδεύεται και από συμφωνία – πλαίσιο για την εν συνεχεία υποστήριξη των ΤΟΜΜΧ που αναμένεται να αποκτήσει ο Στρατός Ξηράς.

Ειδικότερα, η προκήρυξη του διαγωνισμού αναφέρει ότι η διαδικασία προμήθειας των 12 μεταχειρισμένων τεθωρακισμένων οχημάτων μάχης Μηχανικού θα ολοκληρωθεί μέσα σε τέσσερα χρόνια, με την παράδοση 3 ΤΟΜΜΧ ανά έτος, ενώ η συμφωνία – πλαίσιο για την εν συνεχεία υποστήριξή τους θα έχει διάρκεια τουλάχιστον 15 χρόνια.

Σε ό,τι αφορά το κόστος του εξοπλιστικού προγράμματος, η προκήρυξη αναφέρει ότι:

«Η δαπάνη της σύμβασης θα χρηματοδοτηθεί από πιστώσεις του Μακροπρόθεσμου Προγράμματος Προμηθειών Αμυντικού Υλικού και ειδικότερα του Προγράμματος «Προμήθεια Μεταχειρισμένων Τεθωρακισμένων Οχημάτων Μάχης Μηχανικού […] με εκτιμώμενο ανώτατο συνολικό ποσό για τέσσερα έτη τα 24 εκατομμύρια ευρώ […] με ανώτατο ετήσιο όριο, όπως φαίνεται παρακάτω:

  • 1ο έτος : 6.000.000,00 €
  • 2ο έτος : 6.000.000,00 €
  • 3ο έτος : 6.000.000,00 €
  • 4ο έτος : 6.000.000,00 €

tommx promitheia stratos

Αναφορικά με την παροχή εκπαίδευσης των πληρωμάτων «η εκπαίδευση θα διεξαχθεί στην ελληνική γλώσσα ή εφόσον ο εκπαιδευτής είναι αλλοδαπός με μέριμνα του αναδόχου να διατεθεί διερμηνέας. Η εκπαίδευση θα γίνει με μέριμνα του προμηθευτή».

Επίσης, για την εν συνεχεία υποστήριξη, το παράρτημα “Α” στην προκήρυξη του διαγωνισμού αναφέρει ότι «ο προμηθευτής δεσμεύεται να υποστηρίζει τη λειτουργία των υπό προμήθεια υλικών, στο σύνολό τους, με ανταλλακτικά και υπηρεσίες για χρονικό διάστημα τουλάχιστον 15 ετών, ανεξάρτητα από την υπογραφή ανεξάρτητης σύμβασης Εν Συνεχεία Υποστήριξης (ΕΣΥ – FOS)».

Τέλος, σημειώνεται ότι η κατάθεση των δικαιολογητικών για την συμμετοχή στον διαγωνισμό πρέπει να γίνει μέχρι την Τρίτη 19 Μαρτίου και η αποσφράγιση των φακέλων, που θα περιέχουν τα δικαιολογητικά ποιοτικής επιλογής θα διενεργηθεί την Τετάρτη 20 Μαρτίου 2024.

Πηγή: onalert.gr

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Μαρία Καρυστιανού: «Δέχτηκα απειλές εγώ και η οικογένειά μου για την προανακριτική για τα Τέμπη» – Η κατάθεση στο ελληνικό FBI
«Δεν θα κρυφτώ πίσω από το δάχτυλό μου, ξέρω με ποιους τα ‘χω βάλει», τονίζει σε συνέντευξή της η Μαρία Καρυστιανού μετά από καταγγελία στο ελληνικό FBI για απειλές που δέχτηκε η ίδια και η οικογένειά της
Η Μαρία Καρυστιανού
Ανανεώθηκε πριν 1 ώρα
36
Ένας 38χρονος κουρέας πνίγηκε στη Χαλκιδική – «Ήταν υγιής και γυμνασμένος, δεν ξέρουμε τι έγινε» λένε οι συγγενείς του
«Είπε στον φίλο του ότι θα έμπαινε να κολυμπήσει γιατί μετά ήθελαν να πάνε για φαγητό και δεν ήθελε να κολυμπήσει μετά με γεμάτο στομάχι» λέει ο αδερφός του άτυχου 38χρονου
Ο 38χρονος που πνίγηκε στη Χαλκιδική 1