Ελλάδα

Δίκη για την επίθεση με βιτριόλι: Ποινή κάθειρξης 15 ετών στην Έφη Κακαράντζουλα

Την επιβολή ποινής 15 ετών στην 36χρονη για την επίθεση με το βιτριόλι, πρότεινε νωρίτερα ο εισαγγελέας Χαράλαμπος Μαστραντωνάκης, η οποία είναι η ανώτατη προβλεπόμενη ποινή ενώ για το αδίκημα της απείθειας πρότεινε ποινή έξι μηνών.

Όπως έγινε γνωστό λίγα λεπτά αργότερα, το δικαστήριο όντως, επέβαλε στην κατηγορούμενη ποινή κάθειρξης 15 ετών για την απόπειρα ανθρωποκτονίας και ακόμα 6 μήνες για το πλημμέλημα της απείθειας. 

Το δικαστήριο αποφάσισε ομόφωνα να μην αναγνωρίσει το ελαφρυντικό του σύννομου πρότερου βίου στην καταδικασθείσα.

Click4More: Βιτριόλι: Ομόφωνα ένοχη για απόπειρα ανθρωποκτονίας η Έφη Κακαράντζουλα

Ο εισαγγελέας της έδρας, Χαράλαμπος Μαστραντωνάκης, είχε ζητήσει από το δικαστήριο να μην αναγνωρίσει στην κατηγορούμενη το συγκεκριμένο ελαφρυντικό επισημαίνοντας πως η σύννομη ζωή δεν ταυτίζεται με το λευκό ποινικό μητρώο αλλά με τον ουσιαστικό σεβασμό στα  προστατευόμενα από το κράτος έννομα αγαθά, ώστε το έγκλημα που έχει τελέσει να είναι η μοναδική παραφωνία.

Ο κ. Μαστραντωνάκης ανέφερε ακόμη πως το αίτημα για αναγνώριση ελαφρυντικού της 36χρονης, είναι αβάσιμο γιατί αποδείχθηκε πως η κατηγορούμενη επί ένα χρόνο παρακολουθούσε την παθούσα και τον 40χρονο με τον οποίο διατηρούσε περιστασιακή σχέση χωρίς δεσμεύσεις.

«Στην απολογία της είπε ότι παρακολουθούσε και τη Ιωάννα και τον 40χρονο. Αυτό το γεγονός φανερώνει ουσιαστική εκτροπή, δόλια και υπολογισμένη εκτέλεση του εγκληματικού της σχεδίου για να πραγματοποιήσει τον εκδικητικό της σκοπό όπως αποδείχθηκε» τόνισε  ο εισαγγελέας και προσέθεσε:

«Η συμπεριφορά της αυτή δεν συνιστά μεν ποινικώς αξιολογούμενη  συμπεριφορά αλλά αναιρεί την έννοια του πρότερου σύννομη βίου».

Ολοκληρώνοντας ο εισαγγελέας είπε: «Την ενοχή της όπως απεφάνθη το δικαστήριο χωρίς την αναγνώριση κανενός ελαφρυντικού».

20 Μαΐου 2020: Η επίθεση που συγκλόνισε την Ελλάδα

Την ώρα που η άτυχη Ιωάννα έφτανε στη δουλειά της στην Καλλιθέα, είδε ξαφνικά μπροστά της μία γυναίκα. Πριν προλάβει να αντιδράσει, η γυναίκα την «έλουσε»με καυστικό υγρό και έφυγε τρέχοντας. Μάλιστα, στο πλαίσιο της προετοιμασίας του σχεδίου της, την περίμενε ταξί, το οποίο την παρέλαβε αμέσως μετά την επίθεση.

Η κοπέλα έτρεξε γρήγορα στο φαρμακείο που είναι στη γειτονιά για τις πρώτες βοήθειες. Οι πιο δύσκολες μέρες της ζωής της, είχαν ήδη αρχίσει.Η «άγνωστη» γυναίκα συνελήφθη μέρες αργότερα. Όπως αποδείχθηκε, τυφλωμένη από ερωτική ζήλια, παρακολουθούσε καιρό την Ιωάννα και τελικά αποφάσισε να προχωρήσει στην επίθεση.

Όλη η χώρα συγκλονίστηκε ξανά, όταν η Ιωάννα Παλιοσπύρου εμφανίστηκε για πρώτη φορά υποβασταζόμενη, μπροστά στις κάμερες, στο πλαίσιο της δίκης. Φορούσε την ειδική θεραπευτική μάσκα της…

Η άτυχη κοπέλα και η οικογένειά της δικαιώθηκαν -σε ένα βαθμό- με την απόφαση του δικαστηρίου. Δυστυχώς βέβαια, τα σημάδια αλλά και τον πόνο αυτής της επίθεσης, θα τα κουβαλάει πάνω της για την υπόλοιπη ζωή της η Ιωάννα Παλιοσπύρου.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Στο Παρά Πέντε – 20 χρόνια μετά: Συγκίνηση στο επετειακό επεισόδιο – Τα highlights και η αναφορά στην Ειρήνη Κουμαριανού
Όλα όσα έγιναν στο μεγάλο reunion της κωμικής σειράς του MEGA - Τα τραγούδια της Ζουμπουλίας και της Θεοπούλας και η πάμπλουτη κληρονόμος Ντάλια εν μέσω οικονομικής κρίσης στην Ελλάδα
Στο Παρά Πέντε – 20 χρόνια μετά: Συγκίνηση στο επετειακό επεισόδιο – Τα highlights και η αναφορά στην Ειρήνη Κουμαριανού
Εκτροπές, παρατημένα τρακτέρ και ουρές χιλιομέτρων - «Ψάχναμε 15 αγρότες στο Κάστρο για να δώσουμε στην κυκλοφορία δεύτερη λωρίδα»
Σήμερα, παραμονή Χριστουγέννων, η κατάσταση να είναι κάπως καλύτερη αφενός γιατί τα τρακτέρ έχουν πλέον σταθμεύσει στα δεξιά των δρόμων και αφετέρου γιατί η έξοδος φαίνεται να κορυφώθηκε χθες
Κίνηση από το πρωί της παραμονής των Χριστουγέννων στη Ριτσώνα
Ανανεώθηκε πριν 51 λεπτά
54
Με μπόρες και ισχυρές καταιγίδες τα κάλαντα των Χριστουγέννων, σε ποιες περιοχές θα βρέξει - Η πρόγνωση των επόμενων ημερών
Εξασθένηση των ισχυρών φαινομένων προβλέπεται, στα δυτικά τη νύχτα της Τετάρτης 24-12-2025 προς Πέμπτη 25-12-2025 και στις υπόλοιπες περιοχές το απόγευμα της ημέρας των Χριστουγέννων
Καρυοθραύστης και άνθρωποι με ομπρέλες
Καιρός σήμερα: Ισχυρά φαινόμενα σε πολλές περιοχές της χώρας – Καταιγίδες σε Αττική και Θεσσαλονίκη
Η θερμοκρασία θα φτάσει στα βόρεια ηπειρωτικά τους 10 με 13 βαθμούς, στο Ιόνιο, τα υπόλοιπα ηπειρωτικά και το βόρειο Αιγαίο τους 14 με 17 και στην ανατολική νησιωτική χώρα τους 17 με 19 βαθμούς Κελσίου
καιρός
Πέθανε η Σύλβα Ακρίτα, η πρώτη γυναίκα βουλευτής στην ιστορία του ΠΑΣΟΚ – Η ανάρτηση της κόρης της, Έλενας Ακρίτα
Ήταν ιδρυτικό μέλος του ΠΑΣΟΚ και τον Οκτώβριο του 1986, ο Ανδρέας Παπανδρέου της ανέθεσε καθήκοντα υφυπουργού Υγείας, Πρόνοιας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων
Η Σύλβα Ακρίτα με την κόρη της Έλενα Ακρίτα, σε παλαιότερη φωτογραφία τους ΑΠΕ-ΜΠΕ 11