Ελλάδα

Δημήτρης Κουφοντίνας: Απορρίφθηκε η αίτηση αποφυλάκισης – Στις φυλακές μέχρι τον Σεπτέμβριο του 2027

“Έκλεισε” την πόρτα των φυλακών στο Δημήτρη Κουφοντίνα το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών της Λαμίας μέχρι και τον Σεπτέμβριο του 2027.

Το δικαστικό συμβούλιο με βούλευμα του απέρριψε την αίτηση αποφυλάκισης του Δημήτρη Κουφοντίνα, υιοθετώντας την αντίστοιχη εισαγγελική πρόταση.

Ο Κουφοντίνας ζητούσε να αποφυλακιστεί με όρους καθώς έχει συμπληρώσει στις φυλακές (στις 5 Σεπτέμβρη 2021),19 χρόνια πραγματικής έκτισης ποινής και 8 χρόνια ευεργετικής έκτισης ποινής (με τα μεροκάματα της φυλακής).

Με βάση τις διατάξεις του Ποινικού Κώδικα πριν από τις αλλαγές του 2019 προβλεπόταν πως όλοι οι ισοβίτες θεμελίωναν δικαίωμα αποφυλάκισης ύστερα από παραμονή το πολύ 19 ετών στις φυλακές.

Με βάση ωστόσο την κρίση του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Λαμίας το οποίο υιοθέτησε την αντίστοιχη εισαγγελική πρόταση ο παλιός κώδικας αναφερόταν σε περιπτώσεις καταδικασμένων σε μια φορά ισόβια κάθειρξη και όχι σε καταδίκους με πολλαπλές ισόβιες , όπως π.χ ο Κουφοντίνας.

Με βάση ωστόσο το νέο Ποινικό Κώδικα του 2019 που ψηφίστηκε επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, όπου αναφέρεται ότι οι πολυϊσοβίτες μπορούν να ζητήσουν την υφ’ όρων απόλυσή τους στα 25 χρόνια (άρθρο 105Β παρ. 6 ΠΚ).

Οι δικαστές θεωρούν μάλιστα πως αυτή η ρητή αναφορά περί δικαιώματος να αποφυλακιστούν με όρους οι πολυισοβίτες στα 25 χρόνια, , καλύπτει το «κενό νόμου», όπως το περιγράφουν και επισημαίνουν και λύνεται ρητά με την πρόβλεψη του νέου Ποινικού Κώδικα του 2019 το θέμα της αποφυλάκισης των πολυισοβιτών.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Βορίζια: «Έστησαν καρτέρι στο παιδί μου και τον εκτέλεσαν εν ψυχρώ», λέει η μητέρα του 39χρονου Φανούρη Καργάκη
Η μητέρα αποκάλυψε πως πέρυσι μέλη της άλλης οικογένειας είχαν μαχαιρώσει τον εγγονό της - «Δεν βάλαμε εμείς τη βόμβα στο σπίτι τους, απαιτώ να φύγουν από το χωριό»
Ο Φανούρης Καργάκης που έπεσε νεκρός από τους πυροβολισμούς
11
Έφοδος στις φυλακές Αλικαρνασσού για το μακελειό στα Βορίζια: Εκεί κρατούνται συγγενείς του 39χρονου - Δείτε τι βρέθηκε στα κελιά
Οι αστυνομικοί ψάχνουν να βρουν επικοινωνίες που σχετίζονται με την τοποθέτηση της βόμβας στο σπίτι της οικογένειας Φραγκιαδάκη - Κατά την επιχείρηση βρέθηκε ένα μαχαίρι και ένα κινητό το οποίο στάλθηκε για ανάλυση
Το μαχαίρι που βρέθηκε από την έφοδο
Ανανεώθηκε πριν 2 ώρες
28
Κραυγή αγωνίας για να μην ξεσπάσει βεντέτα στα Βορίζια - Μετά την κηδεία της 56χρονης αναμένεται να παραδοθούν τα 3 ανίψια της
Κλειστά και σήμερα τα σχολεία σε Βορίζια και Ζαρό – Το μεσημέρι η κηδεία της 56χρονης – Με drones αναζητούν τους εμπλεκόμενους στα βουνά της Κρήτης
56χρονη
«Αφαίρεσαν τη ζωή» του Echo, του σκύλου που εντόπισε την σορό του Μπάμπη Κούτσικου και συμμετείχε στις έρευνες για τον Βασίλη Καλογήρου
«Τις επόμενες μέρες θα ακολουθήσει δελτίο τύπου που θα αναφέρεται ο λόγος που μας αφαίρεσαν από την ζωή μας τον Echo μας!!! Καλό παράδεισο ψυχή μας»
O σκύλος Εcho