Παρασκευή, 29 Μαρ.
24oC Αθήνα

Δημοψήφισμα 2015: Όσα πρέπει να γνωρίζετε

Δημοψήφισμα 2015: Όσα πρέπει να γνωρίζετε

Δημοψήφισμα 2015Που ψηφίζωΔημοσκοπήσειςΑποτελέσματα Δημοψηφίσματος (Ειδησεις). Λίγες ώρες απομένουν πριν ανοίξουν οι κάλπες για το δημοψήφισμα της 5ης Ιουλίου 2015 και τα βλέμματα είναι στραμμένα στις δύο παράλληλες συγκεντρώσεις που βρίσκονται σε εξέλιξη στο κέντρο της Αθήνας για το «ΝΑΙ» και το «ΟΧΙ». Στη συγκέντρωση υπέρ του «όχι» στην πλατεία Συντάγματος θα απευθύνει χαιρετισμό στις 21.00 ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, ενώ η συγκέντρωση υπέρ του «ναι» πραγματοποιείται στο Καλλιμάρμαρο. 

 

Δημοψήφισμα 2015: Μια νέα δημοσκόπηση δείχνει ότι η “μάχη” είναι οριακή καθώς η διαφορά είναι κοντά στη μιαμιση μονάδα, μέσα στο όριο δηλαδή του στατιστικού λάθους.
Η διαφορά μεταξύ του “ναι” και του “όχι” σύμφωνα με τη δημοσκόπηση της Alco για την εφημερίδα Το Έθνος είναι 1,4%.
Σύμφωνα με την Alco στην πρόθεση ψήφου το “ναι” παίρνει ποσοστό 41,5%, ενώ το “όχι” ποσοστό 40,2% . Στην αναγωγή επί των έγκυρων το “ναι” συγκεντρώνει ποσοστό 44,8% ενώ το “όχι” συγκεντρώνει ποσοστό 43,4%
Μεγάλο είναι το ποσοστό των αναποφάσιστων που κινείται στο 11,8%.
Οι διαπραγματεύσεις για την επίτευξη συμφωνίας θα συνεχιστούν μετά το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος. Καθώς το πρόγραμμα έχει λήξει, ήδη, από το βράδυ της Τρίτης και η ΕΚΤ δεν αύξησε το ανώτατο όριο δανεισμού (ΕLA) των ελληνικών τραπεζών, η αγορά έχει παγώσει, η ρευστότητα είναι σε οριακό σημείο και η ανησυχία των πολιτών αυξάνεται για το ενδεχόμενο τυχόν ατυχήματος για τις καταθέσεις.
Διαβάστε εδώ τα πάντα για το ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ 2015
Διαβάστε περισσότερες ειδήσεις για το Δημοψήφισμα 2015:

Επεισόδια στο Σύνταγμα μεταξύ αστυνομικών και αντιεξουσιαστών: Μόλις οι αντιεξουσιαστές έγιναν αντιληπτοί από τις αστυνομικές δυνάμεις, τους έφραξαν το δρόμο, προκειμένου να μην μπορούν να πλησιάσουν στο κέντρο του Συντάγματος, όπου ήδη έχουν αρχίσει και συγκεντρώνονται οι οπαδοί του «ΟΧΙ» 

Μοσκοβισί: Το “ναι” βελτιώνει τις διαβουλεύσεις με τους δανειστές : Με κείμενο που ανάρτησε στο διαδίκτυο ο Γάλλος Επίτροπος, αρμόδιος για τα οικονομικά, Πιερ Μοσκοβισί εκθέτει τους λόγους για τους οποίους πιστεύει ότι οι Έλληνες θα πρέπει να ψηφίσουν “ναι” την Κυριακή.
Πλήθος κόσμους στο Καλλιμάρμαρο υπέρ του ΝΑΙ : «Ενώνουμε τις φωνές μας, κρατάμε τη χώρα ζωντανή. Ναι στην Ελλάδα, Ναι στο Ευρώ»

Στο νήμα θα κριθεί η μάχη την Κυριακή: Οριακή είναι η διαφορά μεταξύ του ΝΑΙ και του ΟΧΙ για το δημοψήφισμα σύμφωνα με τη δημοσκόπηση που πραγματοποίησε η GPO για το MEGA από την 1η έως την 3η Ιουλίου σε πανελλαδικό δείγμα 2.453 ατόμων. Οι πολίτες δηλώνουν πως θα ψηφίσουν σίγουρα ή προσανατολίζονται προς το ΝΑΙ σε ποσοστό 44,1%, ενώ σίγουρα ή μάλλον ΟΧΙ επιλέγει το 43,7%.

Απέρριψε το Συμβούλιο της Επικρατείας την προσφυγή δυο πολιτών κατά της διεξαγωγής του.Την αίτηση ακύρωσης του δημοψηφίσματος υπέβαλλε ο δικηγόρος και πρωην συμβουλος Επικρατείας Σπύρος Νικολάου και ο μηχανικός Δημήτριος Μανάου, ενώ υπάρχαν παρεμβάσεις αντιλόγου από 17 δικηγόρους (Θαν. Καμπαγιάννης, Κωστας Παπαδάκης, Γιαννης Ραχιώτης, Γ. Κοκκας ως εκπρόσωπος του κινήματος Αμεσης Δημοκρατίας) που ζητούν να γινει κανονικά το δημοψηφισμα.

Τα χρήματα στις τράπεζες φτάνουν μέχρι τη Δευτέρα : Καμία πιθανότητα δεν υπάρχει να μειωθεί το όριο ανάληψης κάτω από τα 60 ευρώ το Σαββατοκύριακο , όμως σύμφωνα με τραπεζίτες αν συνεχιστεί με τον ίδιο ρυθμό η ροή ανάληψης χρημάτων το ρευστό θα τελειώσει μέχρι την Δευτέρα. Αυτό ακριβώς σημαίνει πως ουδείς μπορεί με βεβαιότητα να δεσμευτεί ότι τη Δευτέρα θα μπορούν οι πολίτες να λάβουν έστω κι αυτά τα 60 ευρώ την ημέρα. 

Σαμαράς: «Το ΔΝΤ κατηγορεί την κυβέρνηση ότι επιδείνωσε την κατάσταση της οικονομίας» :  Προσωπική επίθεση στον πρωθυπουργό εξαπέλυσε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αντώνης Σαμαράς αναφορικά με τα όσα είπε ο κ. Τσίπρας στο διάγγελμά του.

Ο Γραμματέας της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ, Τάσος Κορωνάκης για τις δηλώσεις Καμμένου και τις Ένοπλες Δυνάμεις: «Νομίζω ότι προσπάθησε ο κ. Καμμένος, εχθές το βράδυ στην ΕΡΤ, να πει ότι αυτό δεν αφορούσε τις σχέσεις του στρατού με τον λαό, αλλά αφορούσε την περιφρούρηση της ακεραιτότητας στο εσωτερικό της χώρας, εννοώντας τα ελληνικά πλοία στο Αιγαίο, στα διεθνή ύδατα, τα αεροσκάφη που κάνουν αναχαιτίσεις στο εσωτερικό της χώρας στο Αιγαίο, και ήθελε να πει, απ’ ό,τι κατάλαβα ότι αυτό δεν αφορά την εμπλοκή του στρατού στα εσωτερικά της χώρας.» 
Το διάγραμμα της HSBC για τις ελληνικές τράπεζες: Η HSBC πιστεύει ότι οι ελληνικές τράπεζες θα παραμείνουν κλειστές όποιο και αν είναι το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος. 

Βενιζέλος: «Να ειπωθεί η αλήθεια, έστω και τώρα στους Έλληνες».Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ σχολίασε έπειτα από ερωτήσεις δημοσιογράφων τις τελευταίες δηλώσεις του Πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα, τονίζοντας μεταξύ άλλων πώς «είναι λυπηρό την τελευταία ημέρα της μόλις πενθήμερης εκστρατείας για το διχαστικό δημοψήφισμα που επέβαλε, ο κ. Τσίπρας να «ανακαλύπτει» τις απόψεις του ΔΝΤ για το χρέος. Απόψεις με τις οποίες δείχνει να συμφωνεί.»
Συζήτηση για τον ELA από εβδομάδα: Η ΕΚΤ θα συζητήσει τη Δευτέρα για τα δάνεια του ELA για τις ελληνικές τράπεζες, αναφέρει ο διοικητής της Αυστριακής Κεντρικής Τράπεζας και μέλος του Δ.Σ. της ΕΚΤ, Έβαλντ Νοβότνι.

Αποτελέσματα δημοψηφίσματος: Δύο ώρες μετά το κλείσιμο της κάλπης, δηλαδή περί τις 21:00, αναμένεται η πρώτη ασφαλής εκτίμηση για το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος, σύμφωνα με εκτιμήσεις της Singular Logic.

Δημοσκόπηση για το Δημοψήφισμα – Το απόλυτο ντέρμπι την Κυριακή:Το απόλυτο ντέρμπι δείχνει μία νέα δημοσκόπηση της Alco για λογαριασμό της ιστοσελίδας Protothema.gr και στην οποία φαίνεται πως στο δημοψήφισμα της Κυριακής η διαφορά ανάμεσα στο ΝΑΙ και το ΟΧΙ είναι μόλις 0,6%. Η απόφαση της κυβέρνησης φαίνεται πως έχει χωρίσει κυριολεκτικά τους Έλληνες πολίτες στα δύο, καθώς σε δείγμα 1.400 ατόμων, η δημοσκόπηση δείχνει πως το 41,7% θα ψηφίσει ΝΑΙ, ενώ ακολουθεί το ΟΧΙ σε απόσταση αναπνοής φτάνοντας στο ποσοστό 41,1%, δηλαδή διαφορά 0,6%. 
Αποτελέσματα δημοψηφίσματος 2015: Πώς θα μεταδοθούν από τα κανάλια; Από το πρωί της Κυριακής, την κρίσιμη μέρα του δημοψηφίσματος, τα τηλεοπτικά κανάλια θα βρίσκονται επί ποδός. Το απόγευμα, πριν ανοίξουν οι κάλπες θα ξεκινήσουν οι τηλεοπτικοί μαραθώνιοι για τη μετάδοση των αποτελεσμάτων που θα κρατήσουν μέχρι αργά τη νύχτα. 

Δημοψήφισμα: Τσίπρας: Το “όχι” δεν σημαίνει ρήξη αλλά διαπραγμάτευση για μια καλύτερη συμφωνία. Ενωτικός αλλά σταθερά υπερ του “Οχι” εμφανίστηκε ο πρωθυπουργός,  Αλέξη Τσίπρας σε νέο διάγγελμα προς τον ελληνικό λαό για το δημοψήφισμα
Καθισμένος στο δρόμο, κλαίει από ντροπή: Ελλάδα, κλειστές τράπεζες, capital control 2015. Είναι ίσως από τις πιο δυνατές φωτογραφίες των τελευταίων ημερών. Είναι από τις φωτογραφίες που μας καταρρακώνουν και μας προβληματίζουν για το αύριο.
Δημοψήφισμα 2015: Παράλληλο νόμισμα για μια εβδομάδα; Δυο διαφορετικοί άνθρωποι με σημαίνουσες θέσεις στην Ευρώπη, ο αντιπρόεδρος της ΕΚΤ, Βίτορ Κονστάσιο και το μέλος της ΕΚΤ και διοικητής της Αυστριακής Κεντρικής Τράπεζας, Εβαλντ Νοβότνι, μίλησαν για την επόμενη μέρα από το δημοψήφισμα.
Αντιπρόεδρος ΕΚΤ: Το “Ναι” θα χαλαρώσει πιο εύκολα την χρηματοδότηση στις τράπεζες. Δυο διαφορετικοί άνθρωποι με σημαίνουσες θέσεις στην Ευρώπη, ο αντιπρόεδρος της ΕΚΤ, Βίτορ Κονστάσιο και το μέλος της ΕΚΤ και διοικητής της Αυστριακής Κεντρικής Τράπεζας, Εβαλντ Νοβότνι, μίλησαν για την επόμενη μέρα από το δημοψήφισμα.
Σοκ! “Κούρεμα” και στο φαγητό ασθενών και γιατρών στα νοσοκομεία. Η είδηση που δημοσιεύει το Iatropedia.gr είναι τουλάχιστον σοκαριστική. Ένα από τα μεγαλύτερα πανεπιστημιακά νοσοκομεία της χώρας, το Ιπποκράτειο αναγκάζεται πλέον να προσαρμόζει το διαιτολόγιο ασθενών και γιατρών ανάλογα με τα διαθέσιμα τρόφιμα καθώς αδυνατεί να πληρώσει μετρητοίς τους προμηθευτές του…
Καταστροφικές επιπτώσεις στους αγρότες: Σταμάτησαν τα αλώνια. Κραυγή αγωνίας μέσω του Newsit από τους αγρότες της χώρας. “Σταμάτησαν τα αλώνια, δεν μπορούμε να ποτίσουμε. Αμεσα οι ελλείψεις στην αγορά. Χωρίς ελληνικό αλεύρι, φρούτα και οπωροκηπευτικά” λέει ο εκπρόσωπος τους και ξεκαθαρίζει πως η αγροτιά θα πει “Ναι” στο δημοψήφισμα.
Δημοψήφισμα – ΕΚΤ: Δεν ξέρουμε αν θα δώσουμε λεφτά σε περίπτωση “Όχι”. Δεν ξέρουμε αν θα δώσουμε έκτακτη βοήθεια ρευστότητας για να μη μείνουν κι άλλο κλειστές οι τράπεζες στην Ελλάδα, σε περίπτωση που επικρατήσει το “Όχι” στο δημοψήφισμα της Κυριακής δηλώνει ο αντιπρόεδρος της ΕΚΤ. Στεγνώνουν τα περίπτερα από ψιλά – Διώχνουν πελάτες με 50ευρα και 20ευρα. Ξεμένει από ψιλά η αγορά.  Ήδη τα περίπτερα στέγνωσαν απο χαρτονομίσματα των 5 και 10 ευρώ ενώ τελειώνουν και τα κέρματα. 
Διαβάστε εδώ τα πάντα για το ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ 2015
Διαβάστε εδώ τα πάντα για τα
CAPITAL CONTROLS
Διαβάστε εδώ τα πάντα για τις
ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΕΙΣ
Δες εδώ
ΠΟΥ ΨΗΦΙΖΩ
Τηλεφωνικό κέντρο ενημέρωσης των πολιτών για το που ψηφίσουν την Κυριακή στο δημοψήφισμα έθεσε σε λειτουργία το υπουργείο Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης. Έτσι, παράλληλα με την εφαρμογή «Μάθε που ψηφίζεις» που βρίσκεται στην ιστοσελίδα του υπουργείου (www.ypes.gr), οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν να ενημερώνονται σχετικά και μέσω του τηλεφωνικού αριθμού 213 136 1500. Οι ώρες λειτουργίας της γραμμής είναι σήμερα, την Παρασκευή και το Σάββατο από τις 08:00 έως τις 21:00 και την Κυριακή, ανήμερα του δημοψηφίσματος, τις ώρες που θα παραμείνουν ανοιχτές οι κάλπες, δηλαδή από τις 07:00 έως τις 19:00.
Δημοψήφισμα 2015: Όλα όσα πρέπει να ξέρετε. Οι εκλογείς ψηφίζουν στο δημοψήφισμα στα ίδια εκλογικά τμήματα με αυτά των εθνικών εκλογών της 25ης Ιανουαρίου 2015. Εξαίρεση αποτελούν όσοι ετεροδημότες ψηφίζουν στον τόπο διαμονής τους (κατόπιν αίτησής τους έως τις 30 Απριλίου 2015).
Το δηµοψήφισµα της 5ης Ιουλίου 2015 θα διενεργηθεί µε τους εκλογικούς καταλόγους της Β’ αναθεώρησης (Μαρτίου – Απριλίου 2015), η οποία περιλαµβάνει τις µεταβολές (µεταδηµοτεύσεις, ετεροδηµότες κ.λπ.) που συντελέστηκαν έως τις 30.04.2015.
Η ίδια προθεσµία (30.04.2015) ισχύει και για την εγγραφή στους ειδικούς εκλογικούς καταλόγους των ετεροδηµοτών, οι οποίοι έχουν υποβάλει αίτηση για να ψηφίσουν στον τόπο διαµονής τους.

Ενόψει του δηµοψηφίσµατος της 5ης Ιουλίου 2015 και µε σκοπό την εξυπηρέτηση και ενηµέρωση των αντιπροσώπων της δικαστικής αρχής καθώς και των εκλογέων, οι υπηρεσίες που εµπλέκονται στη διενέργεια του δηµοψηφίσµατος θα παραµείνουν ανοικτές το Σάββατο και την Κυριακή 4 και 5 Ιουλίου 2015 αντίστοιχα.
Διαβάστε ακόμη:
Capital control: Που πληρώνει η Εθνική Τράπεζα επιδόματα ανεργίας. H Εθνική Τράπεζα ανακοίνωσε ότι από το δίκτυο των 317 υποκαταστημάτων που λειτουργούν κατά την διάρκεια του capital control, μπορούν να πληρωθούν επιδόματα – παροχές του ΟΑΕΔ στους ανέργους – δικαιούχους που δεν είναι κάτοχοι κάρτας αναλήψεως μετρητών από ΑΤΜ.
Βαρουφάκης: «Έως την Δευτέρα δεν θα υπάρχει κανένα πρόβλημα στα ΑΤΜ». Για το τι θα συμβεί σε περίπτωση που επικρατήσει το “Όχι” την Κυριακή το βράδυ, για το πόσο κοντά ήμασταν σε συμφωνία με τους δανειστές και γιατί η χώρα μας δεν ζήτησε νωρίτερα παράταση και έφτασε στο πάρα 5′, για το αν τελικά θα παραιτηθεί αν επικρατήσει το “Ναι” και για το αν μπορεί να εγγυηθεί ότι δεν θα κουρευτούν οι καταθέσεις, απάντησε στο Νίκο Ευαγγελάτο και στα Παραπολιτικά 90,1 ο υπουργός Οικονομικών, Γιάνης Βαρουφάκης.
Handelsblatt: Ο Τσίπρας με το πιστόλι στον κρόταφο απειλεί. “Τα λεφτά ή πυροβολώ” είναι ο τίτλος μιας φωτογραφίας / σκίτσου του Αλέξη Τσίπρα που φιλοξενεί η γερμανική εφημερίδα Handelsblatt. Δείχνει τον Έλληνα πρωθυπουργό να έχει βάλει ένα πιστόλι στον κρόταφό του.
Διαβάστε εδώ τα πάντα για το ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ 2015
Διαβάστε εδώ τα πάντα για τα
CAPITAL CONTROLS
Διαβάστε εδώ τα πάντα για τις
ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΕΙΣ
Δες εδώ την εφαρμογή
ΠΟΥ ΨΗΦΙΖΩ
Τι ισχύει για τα διόδια και τις μετακινήσεις: Ελεύθερα θα είναι τα διόδια το Σαββατοκύριακο, σε όλους τους αυτοκινητόδρομους της χώρας και στη γέφυρα Ρίου Αντιρρίου προκειμένου να διευκολυνθούν οι ψηφοφόροι για το δημοψήφισμα όπως επίσης δεν θα ισχύσουν τα διόδια την Κυριακή στην Αττική Οδό.
Τη σχετική συμφωνία με τους παραχωρησιούχους των αυτοκινητοδρόμων ανακοίνωσε ο αναπληρωτής υπουργός υποδομών Χρ. Σπίρτζης. Επίσης, στα εισιτήρια της ΤΡΑΙΝΟΣΕ θα υπάρχει έκπτωση 50% και θα ισχύσει για όσους ταξιδέψουν με τον σιδηρόδρομο μέχρι τις 6 Ιουλίου. Έκπτωση 25% συμφωνήθηκε και στα ΚΤΕΛ.
Όπως προβλέπει η εκλογική νομοθεσία, όλες οι βιομηχανικές, βιοτεχνικές και εμπορικές επιχειρήσεις, εκμεταλλεύσεις και εργασίες του ιδιωτικού τομέα, καθώς και όσοι γενικώς απασχολούν προσωπικό και υπάγονται στον ιδιωτικό τομέα, υποχρεούνται να χορηγήσουν στο προσωπικό τους ειδική άδεια απουσίας με αποδοχές για τη διευκόλυνση της συμμετοχής τους στο Δημοψήφισμα.
Η ψηφοφορία θα διαρκέσει από τις 07.00 έως 19.00 της Κυριακής 5 Ιουλίου. Δικαίωμα ψήφου στο δημοψήφισμα έχουν οι Έλληνες και Ελληνίδες πολίτες που κατά την ημέρα της ψηφοφορίας βρίσκονται εντός της επικράτειας, έχουν συμπληρώσει το 18ο έτος της ηλικίας τους, είναι εγγεγραμμένοι στους εκλογικούς καταλόγους των δήμων του κράτους και δεν έχουν στερηθεί το δικαίωμα του εκλέγειν.
Η διαδικασία πραγματοποιείται στα ίδια εκλογικά τμήματα, (με εξαίρεση τα ειδικά εκλογικά τμήματα ετεροδημοτών), που διεξήχθησαν και οι εθνικές εκλογές της 25ης Ιανουαρίου 2015.
Διαβάστε εδώ τα πάντα για το ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ 2015
Διαβάστε εδώ τα πάντα για τα
CAPITAL CONTROLS
Διαβάστε εδώ τα πάντα για τις
ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΕΙΣ
Δες εδώ την εφαρμογή
ΠΟΥ ΨΗΦΙΖΩ
Τράπεζες: Πριν το δημοψήφισμα στερεύουν τα ΑΤΜ γράφουν οι Times. Πριν το δημοψήφισμα της Κυριακής μπορεί να μην υπάρχουν χρήματα για αναλήψεις από τα ΑΤΜ, ενώ έχουμε capital control και φουντώνουν οι φήμες για κούρεμα καταθέσεων, αναφέρουν οι Times.
Grexit: Ποιές πιθανότητες δίνουν οι Financial Times. Το δημοψήφισμα και τα γεγονότα αυτής της εβδομάδας όπως τα capital control και οι κλειστές τράπεζες αλλάζουν συνεχώς τα ποσοστά του Grexit σύμφωνα με τους Financial Times.
Κωνσταντίνος Μητσοτάκης: Δεν λέει την αλήθεια η κυβέρνηση. Αισιόδοξος για την επικράτηση του “ναι” στο δημοψήφισμα δήλωσε ο επίτιμος πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κωνσταντίνος Μητσοτάκης, καταγγέλλοντας παράλληλα την κυβέρνηση πως δεν λέει όλη την αλήθεια για το τι θα συμβεί εάν ο λαός ψηφίσει όχι.
Ντομπρόβσκις: “Ναι” στο δημοψήφισμα σημαίνει ότι η Αθήνα θέλει λύση. Σε συνέντευξη που παραχώρησε στη γερμανική εφημερίδα Die Welt ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Βάλντις Ντομπρόβσκις επεσήμανε ότι το δημοψήφισμα που θα διεξαχθεί στην Ελλάδα την Κυριακή θα στείλει ένα μήνυμα στην Ευρώπη, όμως επεσήμανε ότι το ερώτημά του βασίζεται σε μια παλιά πρόταση.
Άγριος καυγάς Λοβέρδου – Κατρούγκαλου. Ένα απίστευτο επεισόδιο με πρωταγωνιστές τον αναπληρωτή υπουργό Εσωτερικών, Γιώργο Κατρούγκαλο και τον πρώην υπουργό, Ανδρέα Λοβέρδο έγινε χθες βράδυ στην έκατκτη ενημερωτική εκπομπή του MEGA για το δημοψήφισμα με την Όλγα Τρέμη.
Δημοψήφισμα: Σήμερα η απόφαση του ΣτΕ για την εγκυρότητά του. Συνεδριάζει σήμερα στις 12.00 το ΣτΕ προκειμένου να αποφασίσει επι της προσφυγής κατά του δημοψηφίσματος που κατατέθηκε από δύο Έλληνες πολίτες (μηχανικό και δικηγόρο τέως σύμβουλο Επικρατείας) που ζητούν να ακυρωθούν ως αντισυνταγματικές και παράνομες όλες οι νομοθετικές πράξεις για την διεξαγωγή του δημοψηφίσματος της Κυριακής.
Δημοψήφισμα: Υπέρ της διεξαγωγής του οι Γερμανοί. Σύμφωνα με δημοσκόπηση που διεξήγαγε το γερμανικό κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο ARD σε δείγμα 1.001 Γερμανών η πλειονότητα των ερωτηθέντων (60%) τάχθηκε υπέρ της διεξαγωγής δημοψηφίσματος στην Ελλάδα.
Βαρουφάκης: Και με «Ναι» και με «Όχι» συμφωνία και… παραίτηση 100%! Μπορεί να πράγματα να γίνουν πολύ χειρότερα πριν αρχίσουν να καλυτερεύουν αλλά μια συμφωνία ανάμεσα στην Ελλάδα και τους δανειστές της θα επιτευχθεί αμέσως μετά το δημοψήφισμα, είτε το αποτέλεσμα είναι “Ναι” ή “Όχι”. Τάδε έφη Γιάνης Βαρουφάκης.
Δημοψήφισμα: Οι 86 προσωπικότητες που τάσσονται υπέρ του ΝΑΙ. «Ναι στην Ελλάδα, Ναι στο Ευρώ», διακήρυξαν 85 διακεκριμένες προσωπικότητες από τον χώρο των γραμμάτων, των τεχνών, των επιστημών, του αθλητισμού για το επικείμενο δημοψήφισμα.
Δημοψήφισμα: Απόσυρση και ναι στο ευρώ ζητά η ΟΤΟΕ. Οι “καταιγιστικές εξελίξεις”, που ξεκίνησαν στη χώρα μας μετά την ανακοίνωση της Κυβέρνησης για τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος την προσεχή Κυριακή, ήταν το θέμα που συζητήθηκε στη σημερινή Εκτελεστική Γραμματεία της Ομοσπονδία Τραπεζουπαλληλικών Οργανώσεων Ελλάδος (ΟΤΟΕ).
Υπέρ του “ναι” η Νανά Μούσχουρη: «Ανήκουμε στην Ευρώπη και θα κινδυνεύσουμε χωρίς αυτήν». «Θα πρέπει να κοιτάξουμε προς την ελπίδα που δίνει στην Ελλάδα η ένωση με την Ευρώπη».
Δημοψήφισμα: “Πόλεμος” ανάμεσα στο υπουργείο Εσωτερικών και περιφερειών. Η περιφέρεια της Θεσσαλίας προχώρησε σε καταγγελία πώς το Υπουργείο Εσωτερικών είχε στείλει εγκύκλιο, όπου ουσιαστικά απαγορεύει σε όλες τις περιφέρειες να μεταδώσουν τα αποτελέσματα του δημοψηφίσματος.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε