Παρασκευή, 19 Απρ.
16oC Αθήνα

Συζήτηση για τον ELA από εβδομάδα

Πηγή: Eurokinissi.gr
Πηγή: Eurokinissi.gr

Η ΕΚΤ θα συζητήσει τη Δευτέρα για τα δάνεια του ELA για τις ελληνικές τράπεζες, αναφέρει ο διοικητής της Αυστριακής Κεντρικής Τράπεζας και μέλος του Δ.Σ. της ΕΚΤ, Έβαλντ Νοβότνι.

Την πολύ λεπτομερή συζήτηση του αποτελέσματος του ελληνικού δημοψηφίσματος από την Ευρωπαική Κεντρική Τράπεζα, η οποία, όπως είπε, παρέτεινε αυτή την εβδομάδα τα δάνεια του ELA για τις ελληνικές τράπεζες, αλλά μόνον μέχρι τη Δευτέρα, οπότε τη Δευτέρα θα συζητήσει την παραπέρα στάση, ανακοίνωσε ο διοικητής της Αυστριακής Κεντρικής Τράπεζας (ΑΚΤ) και μέλος του Δ.Σ. της ΕΚΤ, Εβαλντ Νοβότνι, σε σημερινή συνέντευξη Τύπου στη Βιέννη.

Σύμφωνα με τον ίδιο, τα αποθέματα των ελληνικών τραπεζών, εφόσον αυτές ανοίξουν και πάλι την ερχόμενη Δευτέρα, εξαρτώνται πολύ από την έκβαση του δημοψηφίσματος και αυτή τη στιγμή οι ελληνικές τράπεζες εξαρτώνται από τη ρευστότητα που οι ίδιες διαθέτουν, είτε από καταθέσεις είτε από πιστωτικά υπόλοιπα λογαριασμού σε άλλα ιδρύματα, ωστόσο είναι αποκομμένες από τη χρηματαγορά και αυτή τη στιγμή δεν λαμβάνουν επιπλέον ρευστότητα από την ΕΚΤ.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε