Ελλάδα

Δημόσιο: από που θα απολυθούν οι επόμενοι – Πρώτοι στη λίστα υπάλληλοι ΝΠΙΔ και όσοι βγήκαν σε διαθεσιμότητα τον Ιούλιο

- Μητσοτάκης: δεν μπορεί να πληρώνει ο λαός όσους δεν δουλεύουν
- Νομικά Πρόσωπα Ιδιωτικού Δικαίου του Δημοσίου με λίγους εργαζόμενους στο στόχαστρο για λουκέτο
- Κίνδυνος απόλυσης τον Μάρτιο για όσους βγήκαν σε διαθεσιμότητα τον Ιούλιο
- Επίορκοι και Αμυντική Βιομηχανία συμπληρώνουν τη λίστα
- Δεν έχει απαντήσει ακόμη η τρόικα για τις απολύσεις που δέχεται

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Με την τρόικα να έχει δώσει απαντήσεις αλά Πυθία στο υπουργείο Μεταρρύθμισης είναι αισιόδοξοι ότι και παράταση θα δοθεί και όσοι απολυθούν από την αμυντική βιομηχανία θα συμπεριληφθούν στις απολύσεις του 2013.

Η τρόικα βέβαια ούτε παράταση έχει δώσει ακόμη, ούτε ναι έχει πει για την Αμυντική Βιομηχανία, αλλά και για τους συμβασιούχους και έτσι όλα είναι ανοιχτά.

Βέβαια από το υπουργείο λέγεται ότι οι 4.000 απολύσεις του 2013 θα κλείσουν με τους εργαζόμενους από την ΕΡΤ, τους επίορκους, την διαθεσιμότητα και τον περιορισμό των Νομικών Προσώπων Ιδιωτικού Δικαίου θα προκύψουν οι 15.000 απολύσεις που ζητά η τρόικα, δηλώνει ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Κυριάκος Μητσοτάκης.

Οι 4.000 απολύσεις έως το τέλος του έτους θα προέλθουν από την ΕΡΤ, από την ολοένα αυξανόμενη «δεξαμενή» των πειθαρχικών, από τις όποιες περικοπές προσωπικού από τις αμυντικές βιομηχανίες και από στοχευμένες παρεμβάσεις σε μικρά και μεσαία Νομικά Πρόσωπα Ιδιωτικού Δικαίου. Αυτό τόνισε ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκος Μητσοτάκης

Για τις 11.000 απολύσεις που, σύμφωνα με την τρόικα, πρέπει να γίνουν μέσα στο 2014, είπε ότι αυτές θα προέλθουν κατά ένα μέρος από τη διαθεσιμότητα, από υπαλλήλους δηλαδή που δεν θα επαναπροσληφθούν. Πρώτοι είναι όσοι βγήκαν σε διαθεσιμότητα τον περασμένο Ιούλιο και το οκτάμηνο της διαθεσιμότητάς τους λήγει τον ερχόμενο Φεβρουάριο. Οι υπάλληλοι αυτοί θα βρεθούν εκτός δημοσίου τον Μάρτιο και ως αποζημίωση θα εκληφθεί το 75% του μισθού που λαμβάνουν αυτό το διάστημα.

Επόμενη μεγάλη δεξαμενή τα Νομικά Πρόσωπα. Δεκάδες από αυτά φαίνεται ότι θα καταργηθούν με τον υπουργό να λέει χαρακτηριστικά:
«Δεν μπορεί να πληρώνει ο Έλληνας φορολογούμενος ΝΠΙΔ που λειτουργούν με περισσότερο προσωπικό από όσο χρειάζεται»

Μεγάλο ερώτημα όμως παραμένει εάν η τρόικα θα δεχθεί ως απολύσεις τη μη ανανέωση των συμβάσεων όσων υπηρετούν με διαταγές δικαστηρίων, ωστόσο για πρώτη φορά οι τροικανοί στην τελευταία επίσκεψή τους στην Αθήνα ζήτησαν τα στοιχεία για το πόσοι είναι αφήνιοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο.

Διαβάστε επίσης:

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Η 15χρονη που βρέθηκε μετά την εξαφάνισή της κατήγγειλε τον ομαδικό βιασμό της – Δύο συλλήψεις
Η 15χρονη αφού επέστρεψε στο σπίτι της και στην οικογένειά της, πήγε στην αστυνομία και κατήγγειλε ότι ένας 31χρονος μαζί με έναν 32χρονο φίλο του, την κρατούσαν κλεισμένη σε σπίτι, όπου την βίασαν
iStock
Κυψέλη: Ο 43χρονος «τα ρίχνει» στην επιλόχειο κατάθλιψη της 38χρονης – «Έσκασε η κοιλιά του βρέφους, τα παιδιά είδαν τι έγινε»
«Μετά από τον θάνατο του μωρού η γυναίκα μου την άλλη μέρα συνήλθε, ήταν μια χαρά και το παρατήρησαν και τα παιδιά που είπαν ότι "η μαμά είναι πάλι καλά"» λέει ο 43χρονος
Το ζευγάρι της Κυψέλης