Παρασκευή, 19 Απρ.
21oC Αθήνα

Δίωξη ζητά η Εισαγγελία του Αρείου Πάγου για όσους διαρρέουν στοιχεία από την έρευνα για τις πλημμύρες στην Μάνδρα

Δίωξη ζητά η Εισαγγελία του Αρείου Πάγου για όσους διαρρέουν στοιχεία από την έρευνα για τις πλημμύρες στην Μάνδρα

Με παραγγελία της, η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου ζητάει να αναζητηθούν και να διωχθούν ποινικά όσοι έδωσαν πληροφορίες στον Τύπο για την εξέλιξη της προκαταρκτικής εξέτασης σχετικά με τη φονική πλημμύρα στην Μάνδρα!

Αφορμή για την παραγγελία της κυρίας Δημητρίου, ενέργεια η οποία είναι σπάνια και δεν έχει ακολουθηθεί σε πλήθος άλλων υποθέσεων, στάθηκε η είδηση ότι καλούνται ως ύποπτοι από τον αρμόδιο εισαγγελέα, περισσότεροι από 10 αιρετοί και κρατικοί υπάλληλοι προκειμένου να δώσουν ανωμοτί εξηγήσεις για την εξ αμελείας ανθρωποκτονία 23 ανθρώπων, τον τραυματισμό δεκάδων άλλων αλλά και για παραλείψεις τους που οδήγησαν στην πρόκληση της πλημμύρας.

Η κυρία Δημητρίου προχώρησε στην εντολή για διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης μετά από αναφορά που της κοινοποιήθηκε, από ύποπτο σε αυτή την υπόθεση. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι το πρόσωπο που διαμαρτυρήθηκε είναι η περιφερειάρχης Αττικής Ρένα Δούρου.

Στις 2 Οκτωβρίου, φέρεται να απέστειλε την αναφορά της στον προϊστάμενο της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών, κοινοποιώντας την και στην εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, με την επισύναψη δημοσιευμάτων και τη σημείωση ότι σε εκείνη “μέχρι και την προηγούμενη ημέρα δεν είχε επιδοθεί καμία κλήση για ανωμοτί εξηγήσεις”.

Μετά την παραγγελία της κυρίας Δημητρίου, εισαγγελέας Πρωτοδικών έχει αναλάβει την έρευνα, αναζητώντας ενδεχόμενη διάπραξη αυτεπαγγέλτως διωκόμενων αδικημάτων, μεταξύ αυτών η παράβαση καθήκοντος και η διαρροή εγγράφων δικογραφίας, η οποία φέρεται να έγινε περίπου 10 ημέρες μετά τη διαβίβαση της από την Εισαγγελία Πρωτοδικών στην εκτελούσα την παραγγελία αρχή.

Δεύτερη παραγγελία μέσα σε λίγες ημέρες

Υπενθυμίζεται ότι πριν από μερικές ημέρες, μία άλλη παραγγελία της κυρίας Δημητρίου, για τη φονική πυρκαγιά στο Μάτι, είχε προκαλέσει αντιδράσεις.

Η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου είχε ζητήσει να συσχετιστεί στη δικογραφία για την πυρκαγιά η πειθαρχική έρευνα των επιθεωρητών δημόσιας διοίκησης. Μια ενέργεια που ερμηνεύτηκε από όλο το νομικό κόσμο ως καθυστέρηση της έρευνας που ουσιαστικά είχε ολοκληρωθεί μέσα λιγότερο από 1,5 μήνα.

Είναι γεγονός πως και η υπόθεση της Μάνδρας καθυστέρησε καθώς και για αυτήν οι αρμόδιες αρχές περίμεναν το πόρισμα των επιθεωρητών που έφτασε μετά από 8 μήνες.

Νομικοί κύκλοι επισημαίνουν πως η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου δεν έχει προχωρήσει σε καμία ανάλογη ενέργεια για άλλες “διαρροές”, που γίνονται πάντα σε συγκεκριμένα έντυπα, και αφορούν υποθέσεις Διαφθοράς.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις