Ελλάδα

Δολιοφθορά βλέπουν στον Ευαγγελισμό – Χωρίς κλιματισμό το μεγαλύτερο νοσοκομείο της χώρας

Άγνωστοι έκοψαν τα καλώδια από τα κλιματιστικά - Τι δηλώνει ο διοικητής του νοσοκομείου - Φωτογραφίες ανέβασε ο Άδωνις Γεωργιάδης

Χωρίς κλιματισμό παραμένει από το πρωί της Τρίτης (03/06/2025) το κτίριο «Πατέρα» στο νοσοκομείο «Ευαγγελισμός», εν μέσω υψηλών θερμοκρασιών.

Σύμφωνα με δηλώσεις στο iatropedia.gr, του διοικητή του νοσοκομείου «Ευαγγελισμός», Τάσου Γρηγορόπουλου, το πρόβλημα οφείλεται σε κομμένα και αφαιρεμένα καλώδια στις κλιματιστικές μονάδες που βρίσκονται στην ταράτσα του κτιρίου «Πατέρα», με τις Αρχές να εξετάζουν το ενδεχόμενο δολιοφθοράς.

«Έχω καταθέσει μήνυση κατ’ αγνώστων για φθορά ξένης περιουσίας. Έχει επιληφθεί η Ασφάλεια για το θέμα. Έχουν αφαιρεθεί καλώδια από τις κλιματιστικές μονάδες του κτιρίου «Πατέρα», οι οποίες δίνουν κλιματισμό σε όλο το κτίριο. Στην ταράτσα ήταν αυτά τα καλώδια. Λείπουν μέτρα ολόκληρα, δεν έχουν απλά κοπεί – έχουν αφαιρεθεί», δηλώνει ο κ. Γρηγορόπουλος.

Σύμφωνα με τον ίδιο, η ζημιά διαπιστώθηκε σήμερα το πρωί, όταν συνεργεία επιχείρησαν να θέσουν σε λειτουργία τις μονάδες ενόψει των αυξημένων θερμοκρασιών. «Σήμερα που πήγε η τεχνική υπηρεσία να κάνει μια εκκίνηση των μονάδων λόγω της ζέστης, διαπιστώθηκε ότι έχει κοπεί και αφαιρεθεί μεγάλο μέρος των καλωδίων. Ήρθε η εταιρεία, το είδε και αυτή τη στιγμή κάνει συνεννοήσεις για την αποκατάσταση. Περιμένουμε καινούργια καλώδια. Σε μία-δύο ώρες θα γνωρίζουμε το χρονοδιάγραμμα αποκατάστασης της βλάβης».

Σε ερώτηση για το ποιος μπορεί να ευθύνεται για την ενέργεια, ο διοικητής του μεγαλύτερου νοσοκομείου της χώρας απαντά: «Άν ήξερα, θα ήμουν μάντης. Δεν ξέρω τι να σας πω. Όλα είναι ανοιχτά».

 

Η ανάρτηση του Άδωνι Γεωργιάδη

Το περιστατικό επιβεβαίωσε και ο Υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης με ανάρτησή του στο Χ (πρώην Twitter), μιλώντας για ενδεχόμενο σαμποτάζ σε βάρος της λειτουργίας του νοσοκομείου:

«Άγνωστοι έκοψαν τα καλώδια των κλιματιστικών μονάδων του νοσοκομείου Ευαγγελισμός. Γίνονται ενέργειες αποκατάστασης, κατατέθηκε από τον Διοικητή μήνυση και αναμένεται χρονοδιάγραμμα επαναλειτουργίας των μονάδων ψύξης», ανέφερε ο υπουργός.

Σύμφωνα με πηγές του Υπουργείου Υγείας, η Διοίκηση έχει ήδη δρομολογήσει τις ενέργειες για την άμεση αποκατάσταση του προβλήματος, ωστόσο παραμένει αδιευκρίνιστο πότε θα επιστρέψει η λειτουργία του κλιματισμού στο σύνολο του κτιρίου.

Το κτίριο «Πατέρα» του «Ευαγγελισμού» φιλοξενεί κλινικές και ασθενείς που πλήττονται ιδιαίτερα από τις υψηλές θερμοκρασίες, καθιστώντας την απώλεια ψύξης όχι απλώς τεχνικό, αλλά σοβαρό ζήτημα δημόσιας υγείας.

Η ΕΛ.ΑΣ. συνεχίζει την προανάκριση για την ταυτοποίηση των δραστών.

Πηγή: iatropedia.gr

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Δύο αυτοκίνητα συγκρούστηκαν μετωπικά στη Λαμία - Στο νοσοκομείο τρεις τραυματίες
Τα δύο αυτοκίνητα συγκρούστηκαν μετωπικά, με αποτέλεσμα τον τραυματισμό της οδηγού του ενός οχήματος και των δύο επιβατών του άλλου, στο σημείο έσπευσε διασωστικό πλήρωμα της πυροσβεστικής και δύο ασθενοφόρα
Λαμία
Γυναίκα καταγγέλλει γιατρό για λάθη κατά τη διάρκεια επέμβασης: «Το 2022 έπαθα περιτονίτιδα, θα πέθαινα»
Η 45χρονη με την γιατρό βρίσκονται στα δικαστήρια - Η ασθενής καταγγέλλει ότι πλέον ζει ρομποτικά, χωρίς στομάχι και πώς «η γιατρός πρέπει να περίμενε να τελειώσω κιόλας»
Young female surgeon performing surgery on dog.
11χρονη δέχτηκε bullying από 9 συμμαθητές της – «Την βάλανε να γονατίσει και της τραβούσαν τα μαλλιά» καταγγέλλει η μητέρα της
«Της μιλήσανε πολύ άσχημα, την προσβάλανε, την βρίσανε, την χτύπησαν τραβώντας της τα μαλλιά, την βάλανε να γονατίσει και να ζητήσει συγνώμη για κάτι που δεν έχει κάνει», καταγγέλλει η μητέρα της 11χρονης
11χρονη δέχτηκε bullying από 9 συμμαθητές της – «Την βάλανε να γονατίσει και της τραβούσαν τα μαλλιά» καταγγέλλει η μητέρα της
Βίντεο ντοκουμέντο από το φονικό τροχαίο με τον αστυνομικό που παραβιάζει κόκκινο και συγκρούεται με μηχανή
Ο αστυνομικός συνελήφθη στα πλαίσια του αυτοφώρου για τα αδικήματα της «επικίνδυνης οδήγησης» και για «ανθρωποκτονία από αμέλεια», ενώ παράλληλα έχει διαταχθεί ΕΔΕ
Τροχαίο δυστύχημα
21
Ξεσπά ο αδερφός ενός εκ των κατηγορουμένων για τον βιασμό 17χρονης στα Χανιά - «Είναι ψέματα, ήταν με τη θέλησή της»
«Το ξενοδοχείο κλείστηκε στο όνομα της κοπέλας που βιάσανε, υποτίθεται, μάλλον ήθελε να βγάλει χρήματα και έχει και ψυχολογικά προβλήματα» λέει ο αδερφός ενός εκ των κατηγορουμένων για την 17χρονη
woman raised her hand for dissuade, campaign stop violence against women. Asian woman raised her hand for dissuade with copy space, black and white color