Ελλάδα

Δολοφονία Γιώργου Μοσχούρη: Η εντολή για την εκτέλεση δεν φαίνεται να δόθηκε από τη φυλακή – Στο μικροσκόπιο το ταξίδι στο Ντουμπάι

Οι Αρχές εκτιμούν ότι οι δράστες δεν ήταν Έλληνες και εξετάζεται η εμπλοκή ξένης μαφίας, συγκεκριμένα της ρωσικής που συνεργάζεται με Έλληνες ποινικούς ώστε να επικρατήσουν στο λαθρεμπόριο τσιγάρων και καυσίμων

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες των Αρχών για την μαφιόζικη δολοφονία στο Χαλάνδρι του 55χρονου Γιώργου Μοσχούρη, γνωστού στη νύχτα με το προσωνύμιο «θαμνάκιας».

Η δολοφονία του 55χρονου έγινε το μεσημέρι της Πέμπτης (24/04/2025) με τους δράστες, δύο άτομα ντυμένα στα μαύρα, να έχουν στήσει καρτέρι έξω από την κλινική στο Χαλάνδρι και όταν ο Γιώργος Μοσχούρης βγήκε, τον «γάζωσαν» με καλάσνικοφ, αφήνοντάς τον νεκρό μπροστά στο όχημά του.

Ένα από τα σενάρια που εξέταζαν οι Αρχές είναι ο ανοιχτός πόλεμος που είχε το θύμα το τελευταίο χρονικό διάστημα με ένα άλλο ηχηρό όνομα της μαφίας που είναι έγκλειστος των φυλακών.

Ωστόσο σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Βασίλη Λαμπρόπουλου στο Mega, η εντολή για την εκτέλεσή του δεν φαίνεται να δόθηκε μέσα από τη φυλακή.

Οι Αρχές εκτιμούν ότι οι δράστες δεν ήταν Έλληνες και εξετάζεται η εμπλοκή ξένης μαφίας, συγκεκριμένα της ρωσικής, που συνεργάζεται με 2-3 Έλληνες ποινικούς προκειμένου να επικρατήσουν στο λαθρεμπόριο τσιγάρων και καυσίμων αλλά και στην προστασία νυχτερινών κέντρων στο κέντρο της Αθήνας όπου δραστηριοποιούνταν το θύμα.

Όπως είπε ο αστυνομικός συντάκτης, ερευνούν το ενδεχόμενο ορισμένες από αυτές τις συγκρούσεις να έχουν ξεκινήσει μετά τη δολοφονία του δημοσιογράφου, Γιώργου Καραϊβάζ.

Σύμφωνα με την αστυνομία, η συγκεκριμένη μαφία συσχετίζεται με τις δολοφονίες 4 νονών της νύχτας την τελευταία 4ετία. Ερευνάται εάν από μία δικογραφία που είχε σχηματίσει πριν από μερικούς μήνες από η ΕΛ.ΑΣ για τουλάχιστον 50-60 άτομα, κάποιοι από αυτούς έμειναν αλώβητοι και συνεχίζουν την εγκληματικές του ενέργειες.

Έτσι, εξετάζουν εάν κάποιοι από αυτούς είναι οι ηθικοί αυτουργοί της μαφιόζικης εκτέλεσης στο Χαλάνδρι.

Ο Βασίλης Λαμπρόπουλος επίσης, ανέφερε πως το θύμα το 2020 είχε πέσει θύμα απόπειρας δολοφονίας από Έλληνες ποινικούς, οι οποίοι στο μεσοδιάστημα δολοφονήθηκαν.

Το ταξίδι στο Ντουμπάι και τα πρόσωπα που συνάντησε ερευνούν οι Αρχές

Την ίδια ώρα, στο μικροσκόπιο των Αρχών βρίσκεται και ένα ταξίδι στο Ντουμπάι που είχε πάει το θύμα, λίγες ημέρες πριν τη δολοφονία του.
Αυτό που προβληματίζει την αστυνομία είναι πως στο Ντουμπάι βρίσκονταν και μέλη της ρωσικής μαφίας, οι οποίοι φαίνεται πως κατεύθυναν τις κινήσεις των ομοεθνών τους στην Ελλάδα.

Επιπλέον, το θύμα είχε εμπλακεί με ύποπτες δραστηριότητες στη Μύκονο με μία εταιρία security ενώ υπάρχει δικογραφία στην οποία αναφέρεται πως Έλληνες επιχειρηματίες στη Μύκονο είχαν ζητήσει από το θύμα να μεσολαβήσει προκειμένου να εξοντώσει αντιπάλους τους αλλά τελικά δεν συμμετείχε ο 55χρονος.

Τότε φαίνεται πως απευθύνθηκαν σε Ρώσους κακοποιούς.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Ξεκίνησε η λήψη οργάνων από τον 14χρονο Σπύρο που πνίγηκε στον Άραχθο ποταμό - Σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη νεφροί και ήπαρ
Ωστόσο, σύμφωνα με πληροφορίες οι πνεύμονες και η καρδιά είχαν εκτεταμένη ζημιά από τη παραμονή του παιδιού στον βυθό και κρίθηκαν ακατάλληλα για μεταμόσχευση
Ο ποταμός Άραχθος 6
Σκηνικό τρόμου στο Περιστέρι: Αναβάτης μηχανής άνοιξε πυρ σε οδηγό αυτοκινήτου - Ακολούθησε καταδίωξη
Στην υπόθεση εμπλέκονται τέσσερα άτομα, οι οποίοι προκάλεσαν σφοδρό τροχαίο λίγα μέτρα μακριά από τους πυροβολισμούς και εξαφανίστηκαν στα στενά της περιοχής
Το πιστόλι της επίθεσης
Ανανεώθηκε πριν 1 ώρα
14
Το Δημόσιο ρίχνει ευθύνες στον αστυνομικό για την καθυστέρηση διάγνωσης καρκίνου: «Δεν αναζήτησε εγκαίρως τη βιοψία»
Ο αστυνομικός που πλέον έχει μεταστατικό καρκίνο, κατήγγειλε πως πήρε τα αποτελέσματα της βιοψίας 1 χρόνο μετά - Το δημόσιο φέρεται πως τον κατηγόρησε ότι δεν έκανε προληπτικές εξετάσεις για να διαγνωστεί η ασθένεια εγκαίρως
Άνδρας 21