Πέμπτη, 28 Μαρ.
22oC Αθήνα

Δολοφονία Τοπαλούδη: «Ξαναβιώνουμε τα βασανιστήρια του παιδιού μας» λέει ο πατέρας

Δολοφονία Τοπαλούδη: «Ξαναβιώνουμε τα βασανιστήρια του παιδιού μας» λέει ο πατέρας

Η δολοφονία της Ελένης Τοπαλούδη στη Ρόδο τον Νοέμβριο του 2018 είχε συγκλονίσει όλη τη χώρα και έρχεται και πάλι στο προσκήνιο λόγω της δίκης των δολοφόνων.

Ο Γιάννης Τοπαλούδης, πατέρας της Ελένης μίλησε για τη διακοπή της δίκης και το γεγονός πως εκείνος και η μητέρα της Ελένης θα πρέπει να ξαναπάνε στο δικαστήριο στις 10 Μαρτίου για να ξαναζήσουν τον εφιάλτη.

«Μετατράπηκε όλη αυτή η θλίψη και ο πόνος, που έχουμε όλα αυτά τα χρόνια σε οργή και αγανάκτηση γιατί μας εμπαίζουν. Είναι δυνατόν, κι όχι μόνο εμάς τους γονείς της Ελένης αλλά θα έλεγα και τους ίδιους τους δικαστές και τους ενόρκους, είναι δυνατόν ο Αλβανός, ο ένας απ’ τους δύο βιαστές και δολοφόνους της κόρης μας να έχουν περάσει δύο χρόνια σχεδόν πρωτόδικα και έρχεται την τελευταία στιγμή για να ορίσει δικηγόρο; Αν είναι δυνατόν.

Δύο χρόνια τι έκανε; Αν αυτό δεν είναι εμπαιγμός προς το δικαστήριο, αν αυτό δεν είναι εμπαιγμός στην οικογένεια της Ελένης Τοπαλούδη, που κάναμε χίλια κι άλλα χίλια χιλιόμετρα για να γυρίσουμε πίσω στο Διδυμότειχο τι είναι; Αυτά λοιπόν δεν πρέπει η ελληνική δικαιοσύνη, το σύστημα απονομής της ελληνικής δικαιοσύνης να τα αλλάξει; Δικαιώματα δεν έχουν μόνο οι εγκληματίες, οι δολοφόνοι και οι βιαστές. Δικαιώματα έχουμε και εμείς, τα θύματα και οι οικογένειες των θυμάτων.

Αναλογίστηκε κανείς τα τεράστια έξοδα, που έχουμε να αντιμετωπίσουμε; Την ψυχική μας φθορά; Που κάθε φορά, που είναι να ξεκινήσουν αυτές οι δικαστικές διαδικασίες ξαναβιώνουμε τον θάνατο, τον βιασμό και τα βασανιστήρια του παιδιού μας;», διερωτάται μεταξύ άλλων ο Γιάννης Τοπαλούδης.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις