Ελλάδα

Δράμα: Όταν ο νεκρός ορειβάτης μιλούσε για το μαχητικό αεροπλάνο που βρήκε

Ο άτυχος Χρήστος ήταν ο άνθρωπος που ουσιαστικά ανακάλυψε το μαχητικό αεροσκάφος και είχε μιλήσει με ενθουσιασμό σε εκπομπή για την ανακάλυψή του

Άδοξο τέλος είχε η περιπέτεια των δύο ορειβατών που θέλησαν να δουν από κοντά το μαχητικό αεροσκάφος που βρίσκεται θαμμένο εδώ και δεκαετίες στο δάσος του Φρακτού στη Δράμα.

Οι δυο ορειβάτες αφού επισκέφτηκαν το αεροσκάφος στο δάσος της Δράμας θέλησαν να επιστρέψουν. Κατά την επιστροφή τους οι δύο άνδρες βρέθηκαν αντιμέτωποι με μια αρκούδα, με αποτέλεσμα ο άτυχος Χρήστος να πέσει σε χαράδρα και να σκοτωθεί. Για καλή του τύχη ο ορειβάτης που ήταν μαζί του βρήκε ασφαλές καταφύγιο και ειδοποίησε τις Αρχές.

Ωστόσο, συγκλονίζει το γεγονός ότι ο Χρήστος ήταν ο άνθρωπος που ουσιαστικά βρήκε το μαχητικό αεροπλάνο, το οποίο παρέμενε για χρόνια κρυμμένο μέσα στο πυκνό δάσος του Φρακτού. 

Ο ίδιος είχε μιλήσει μάλιστα στην εκπομπή της ΕΡΤ, Περίμετρος, για την ανακάλυψή του λέγοντας πως πρόκειται για ένα ελληνικό αεροσκάφος που κατέπεσε την περίοδο του εμφυλίου.

 

Ο άτυχος Χρήστος μίλησε με ενθουσιασμό για το αεροπλάνο που είχε γίνει θρύλος στην περιοχή και ο ίδιος γνώριζε την ύπαρξή του από το 1996. Τελικά κατάφερε να το εντοπίσει πριν λίγους μήνες μετά από επίμονη και πολύωρη προσπάθεια.

Είχε περιγράψει πως μαζί με άλλους 2 φίλους του πήγαν στο βουνό για να το εντοπίσουν. Όταν οι υπόλοιποι αποφάσισαν να επιστρέψουν ο ίδιος συνέχισε και μετά από περπάτημα 12 ωρών κατάφερε και το εντόπισε.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Βιολάντα: Το πόρισμα του ΕΜΠ για τα αίτια της διάβρωσης του υπόγειου σωλήνα από όπου διέρρευσε το προπάνιο και έγινε η έκρηξη
Υπενθυμίζεται ότι ο ιδιοκτήτης του εργοστασίου παραμένει προσωρινά κρατούμενος στις φυλακές Τρικάλων, ενώ την Παρασκευή αναμένεται να απολογηθούν άλλα δύο στελέχη της εταιρείας
Το εργοστάσιο της Βιολάντα μετά τη φονική έκρηξη
5
Μέγα Σπήλαιο Καλαβρύτων: Δεν έπεισαν τον ανακριτή και επέστρεψαν στη φυλακή ο ηγούμενος και ο μοναχός
Στις έρευνες της αστυνομίας για την υπόθεση αρχαιοκαπηλίας είχαν βρεθεί, μεταξύ άλλων., 264 αρχαία νομίσματα, 14 βυζαντινές εικόνες, δύο Ιερά Ευαγγέλια και ένα εκκλησιαστικό βιβλίο του 18ου αιώνα
Υπόθεση αρχαιοκαπηλίας στο Μέγα Σπήλαιο Καλαβρύτων