Ελλάδα

Δυναμικά και Χριστουγεννιάτικα ξεκίνησε τη λειτουργία του ο Σύλλογος Φίλων Μαιευτικής – Γυναικολογικής Κλινικής του Αρεταιείου Νοσοκομείου

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η πρώτη δράση του Συλλόγου Φίλων Μαιευτικής-Γυναικολογικής Κλινικής του Αρεταιείου Νοσοκομείου στις 20 Δεκεμβρίου 2019, στο Μικρό Αμφιθέατρο του νοσοκομείου.

Μία Χριστουγεννιάτικη γιορτή, η οποία στόχο είχε να γνωριστούν μεταξύ τους όλοι οι εμπλεκόμενοι για να μπορούν να δουλέψουν αρμονικά, με σκοπό να προσφέρουν τα μέγιστα ως προς τη προώθηση του σημαντικού έργου της Κλινικής.
Μικροί και μεγάλοι, φίλοι και προσωπικό της Κλινικής είχαν την ευκαιρία να ανταλλάξουν ευχές, δώρα και απόψεις. Πρωταγωνιστές ήταν φυσικά τα ίδια τα παιδιά που γεννήθηκαν στην Κλινική και τα οποία δεν σταμάτησαν λεπτό να παίζουν στον χώρο της εκδήλωσης, όπου είχαν στηθεί αποκλειστικά γι’ αυτά εργαστήρια δημιουργικής απασχόλησης.

aretaio
Φωτεινή Κεφαλίδου, Πόπη Καλαϊτζή, Έλλη Ρηγοπούλου Δικηγόρος, Μαρίνα Καλαϊτζή μέλος ΔΣ- Δικηγόρος

Στοχευμένο «Πρόγραμμα Δράσεων» και Κτιριακή Επέκταση

Στην έναρξη της όμορφης εκδήλωσης, η Πρόεδρος του Συλλόγου Φίλων Μαιευτικής-Γυναικολογικής Κλινικής του Αρεταιείου Νοσοκομείου κα Πόπη Καλαϊτζή επεσήμανε ότι η πρωτοβουλία αυτή στοχεύει στην ανάδειξη και την έμπρακτη υποστήριξη του έργου της κλινικής, μέσα από δράσεις ενημέρωσης, ευαισθητοποίησης, προσέλκυσης δωρεών, προβολής καίριων ζητημάτων δημόσιας υγείας κ.α.
Η κα Καλαϊτζή, ως μητέρα που γέννησε στο Αρεταίειο και ως γιατρός, τόνισε το πόσο σημαντικό είναι να προωθηθεί και να προβληθεί το έργο που γίνεται στα δημόσια νοσοκομεία και ειδικά σε κλινικές όπως του Αρεταιείου.
Κλείνοντας την ομιλία της, προανήγγειλε ότι μέσα στο αμέσως επόμενο διάστημα θα ακολουθήσει ένα στοχευμένο «Πρόγραμμα Δράσεων» του Συλλόγου Φίλων Μαιευτικής – Γυναικολογικής Κλινικής του Αρεταιείου Νοσοκομείου.
Από την πλευρά του, ο Καθηγητής κ. Νικόλαος Βλάχος, Διευθυντής της Β’ Μ/Γ Κλινικής παρουσίασε την ιστορία του Αρεταιείου νοσοκομείου και της κλινικής, δίνοντας ιδιαίτερη  έμφαση στο εκπαιδευτικό της ρόλο για τους φοιτητές ιατρικής και τους νέους ειδικευόμενους γυναικολόγους, καθώς και στο κλινικό της έργο με την παροχή εξαιρετικού επιπέδου φροντίδας για την γυναίκα σε όλες τις φάσεις της ζωής της.
Ο Πρόεδρος του Αρεταιείου Νοσοκομείου κ. Γεράσιμος Σιάσος, Αναπληρωτής καθηγητής και Αναπληρωτής πρόεδρος της Ιατρικής Σχολής Αθηνών χαιρέτισε την πρωτοβουλία της δημιουργίας του Συλλόγου Φίλων ως μια σημαντική ώθηση στο νοσοκομείο. Όπως ανακοίνωσε, το ΔΣ του νοσοκομείου έλαβε την απόφαση να σχεδιάσει και να υλοποιήσει ένα πρόγραμμα κτιριακής επέκτασης της Κλινικής.
Επιπλέον, χαιρετισμούς απηύθυναν ο Αντιπεριφερειάρχης της Περιφέρειας Αττικής κ. Αθανάσιος Βαθιώτης και ο Αντιδήμαρχος Υγείας του Δήμου Αθηναίων κ. Μανώλης Καλαμπόκας, οι οποίοι συνεχάρησαν τα μέλη του Συλλόγου για την εξαιρετική πρωτοβουλία και δεσμεύτηκαν να την στηρίξουν.
Η εκδήλωση έκλεισε με την ευχή όλων μέσα από αυτήν να ανοίξει ένας δίαυλος επικοινωνίας και εμπιστοσύνης, για όλους όσους θέλουν να βοηθήσουν στο έργο του Συλλόγου και κατ’ επέκταση του νοσοκομείου.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Η δράση και η χλιδάτη ζωή των μελών του κυκλώματος που εξαπατούσε τον ΕΦΚΑ – Κατασχέθηκαν πολυτελή αυτοκίνητα, πλάκες χρυσού και πανάκριβα ρολόγια
Οι εικονικές εταιρείες με δηλωμένα και ασφαλισμένα ανύπαρκτα, μέχρι και αποθανόντα πρόσωπα και το χρέος εκατομμυρίων στο Ελληνικό Δημόσιο
ΕΦΚΑ
Η απάντηση του Γιώργου Μανίκα για την εμπλοκή του ονόματός του στο κύκλωμα με τις απάτες σε βάρος του ΕΦΚΑ
«Ο εντολέας μας βρίσκεται στη διάθεση των Αρχών ώστε να διευκολύνει την έρευνα τους. Δημοσιεύματα και αναφορές σχετικά με την εμπλοκή του κ. Μανίκα θα αξιολογηθούν ενδελεχώς, για τη λήψη κάθε νόμιμου μέτρου» λέει ο δικηγόρος του
Γιώργος Μανίκας
Νέα επιχείρηση για τον εντοπισμό του 34χρονου δύτη που αγνοείται στη Βουλιαγμένη - «Δεν πρόκειται για απλή κατάδυση» λένε οι διασώστες
«Σήμερα γίνεται η προετοιμασία για την εργασία στο βυθό, δηλαδή τι ακριβώς χρειάζεται για να προχωρήσουμε στο κομμάτι της ανέλκυσης» λέει ο newsit.gr ο αντιπρόεδρος της ΕΔΟ
Έρευνες για τον δύτη που αγνοείται στη Βουλιαγμένη