Ελλάδα

Δύο νεαροί στη Φθιώτιδα κρατούνται για απόπειρα εμπρησμού – Τους είδαν να ρίχνουν πετρέλαιο σε θάμνους

Τους δύο νεαρούς είδε κάτοικος της περιοχής που έτυχε να περνά από το σημείο και ειδοποίησε την αστυνομία

Σε μία ημέρα που ο δείκτης επικινδυνότητας για πυρκαγιές ήταν στο «4», και η θερμοκρασία άγγιζε τους 40 βαθμούς, δύο νεαροί εθεάθησαν να αδειάζουν ένα μπιτόνι με πετρέλαιο σε βάτα, σε χωράφι στην ευρύτερη περιοχή των Βαρδατών – Κρικέλλου στη Φθιώτιδα.

Με τις καιρικές συνθήκες να είναι επικίνδυνες για πυρκαγιές και στη Φθιώτιδα, οι δύο νεαροί φέρεται να έριξαν πετρέλαιο σε βάτα για να τα ξεράνουν, όπως ισχυρίστηκαν.

Σύμφωνα με το LamiaReport, το περιστατικό σημειώθηκε γύρω στις 4 το απόγευμα της Παρασκευής (22.08.2024), όταν το θερμόμετρο είχε φτάσει τους 39,8 βαθμούς Κελσίου και οι άνεμοι έπνεαν νοτιοδυτικοί (λίβας) με ριπές που έφταναν τα 40 χιλιόμετρα την ώρα, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία του meteo.gr για την περιοχή της Λαμίας.

Τους δύο νεαρούς είδε κάτοικος της περιοχής που έτυχε να περνά από το σημείο και ειδοποίησε την αστυνομία.

Πράγματι ξεκίνησαν αναζητήσεις, γνωρίζοντας τον αριθμό του αυτοκινήτου στο οποίο επέβαιναν οι νεαροί και λίγες ώρες αργότερα εντοπίστηκαν από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Δίωξης και Εξιχνίασης Εγκλημάτων Λαμίας.

Οι δύο νεαροί προσήχθησαν και λίγο αργότερα έγινε η μεταγωγή τους στην Πυροσβεστική Υπηρεσία Λαμίας, ώστε να αναλάβει το Ανακριτικό Τμήμα της συγκεκριμένης Υπηρεσίας.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Συγκλονίζει ο εργοδότης των 22χρονων δραστών της διπλής δολοφονίας στη Φοινικούντα - «Με κάλεσε ο ανιψιός και μου είπε "σκότωσαν τον θείο μου"»
«Μετά την κηδεία του θείου, ο ανιψιός με την κοπέλα του ήρθαν στο σπίτι μου για φαγητό, το οποίο είναι δίπλα στο κατάστημά μου και πρέπει να χαιρέτησε και τον 22χρονο συνεργό» λέει ο επιχειρηματίας
Ο 22χρονος φερόμενος συνεργός του στυγερού εγκλήματος στη Φοινικούντα
«Ο πρώην σύντροφός μου ήθελε να με καταστρέψει, το προετοίμαζε μήνες» λέει η 27χρονη αστυνομικός που έπεσε θύμα ξυλοδαρμού
«Όταν βρέθηκα μόνη μου στο τραπέζι ήρθε και μου επιτέθηκε, ήθελε να με διαβάλλει δημοσιοποιώντας βίντεο και φωτογραφίες μου, χωρίς την συγκατάθεσή μου επειδή του είπα να χωρίσουμε» αποκαλύπτει η 27χρονη αστυνομικός
Η 27χρονη αστυνομικός