Ελλάδα

Δύο νεαροί στη Φθιώτιδα κρατούνται για απόπειρα εμπρησμού – Τους είδαν να ρίχνουν πετρέλαιο σε θάμνους

Τους δύο νεαρούς είδε κάτοικος της περιοχής που έτυχε να περνά από το σημείο και ειδοποίησε την αστυνομία

Σε μία ημέρα που ο δείκτης επικινδυνότητας για πυρκαγιές ήταν στο «4», και η θερμοκρασία άγγιζε τους 40 βαθμούς, δύο νεαροί εθεάθησαν να αδειάζουν ένα μπιτόνι με πετρέλαιο σε βάτα, σε χωράφι στην ευρύτερη περιοχή των Βαρδατών – Κρικέλλου στη Φθιώτιδα.

Με τις καιρικές συνθήκες να είναι επικίνδυνες για πυρκαγιές και στη Φθιώτιδα, οι δύο νεαροί φέρεται να έριξαν πετρέλαιο σε βάτα για να τα ξεράνουν, όπως ισχυρίστηκαν.

Σύμφωνα με το LamiaReport, το περιστατικό σημειώθηκε γύρω στις 4 το απόγευμα της Παρασκευής (22.08.2024), όταν το θερμόμετρο είχε φτάσει τους 39,8 βαθμούς Κελσίου και οι άνεμοι έπνεαν νοτιοδυτικοί (λίβας) με ριπές που έφταναν τα 40 χιλιόμετρα την ώρα, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία του meteo.gr για την περιοχή της Λαμίας.

Τους δύο νεαρούς είδε κάτοικος της περιοχής που έτυχε να περνά από το σημείο και ειδοποίησε την αστυνομία.

Πράγματι ξεκίνησαν αναζητήσεις, γνωρίζοντας τον αριθμό του αυτοκινήτου στο οποίο επέβαιναν οι νεαροί και λίγες ώρες αργότερα εντοπίστηκαν από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Δίωξης και Εξιχνίασης Εγκλημάτων Λαμίας.

Οι δύο νεαροί προσήχθησαν και λίγο αργότερα έγινε η μεταγωγή τους στην Πυροσβεστική Υπηρεσία Λαμίας, ώστε να αναλάβει το Ανακριτικό Τμήμα της συγκεκριμένης Υπηρεσίας.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Γυναικοκτονία στον Βόλο: Η στιγμή που ο 40χρονος συλλαμβάνεται από τους αστυνομικούς – Βίντεο ντοκουμέντο
Ο 40χρονος δεν έφερε καμία αντίσταση και κρατείται στην Αστυνομική Διεύθυνση Μαγνησίας - «Με απατούσε η γυναίκα μου, τι να έκανα» φέρεται να είπε στους αστυνομικούς
Η στιγμή της σύλληψης του 40χρονου δράστη της γυναικοκτονίας στον Βόλο
1