Ελλάδα

Δύο σεισμοί στη Ναύπακτο

Δύο σεισμικές δονήσεις σημειώθηκαν στις 03.45 και στις 04.15 τα ξημερώματα, που είχαν ως επίκεντρο την ευρύτερη περιοχή της Ναυπάκτου.

Ειδικότερα, στις 03.45 σημειώθηκε η πρώτη σεισμική δόνηση, η οποία, σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, είχε μέγεθος 4,5 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ. Μισή ώρα αργότερα σημειώθηκε δεύτερη δόνηση, η οποία είχε μέγεθος 4 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ.

Όπως ανέφερε στο ΑΠΕ – ΜΠΕ η σεισμολόγος βάρδιας του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, στην ευρύτερη περιοχή της Ναυπάκτου καταγράφεται από την Παρασκευή σεισμική δραστηριότητα.

Σημειώνεται ότι το απόγευμα της Παρασκευής είχε καταγραφεί σεισμική δόνηση από την ίδια περιοχή, η οποία είχε ένταση 4 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ.

Πηγή ΑΠΕ ΜΠΕ

Διαβάστε

Δύο σεισμοί τη νύχτα νότια της Κρήτης

Βοήθεια 3,7 εκατ. ευρώ για την Κεφαλονιά ενέκρινε η Κομισιόν

Ισχυροί σεισμοί σε Ιαπωνία και Παπούα Νέα Γουινέα

Αποχωρεί το “Βενιζέλος” από τη Κεφαλονιά

Προσθέστε το newsit.gr στη Google για να βλέπετε περισσότερες ειδήσεις στη μηχανή αναζήτησης
Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
«Όχι» στην ονοματοδοσία πάρκου σε «Γιάννης Μπουτάρης» από την Παμποντιακή Ομοσπονδία – «Οι δηλώσεις του προσέβαλλαν βαθιά την ιστορική μας μνήμη»
Οι θέσεις του πρώην δημάρχου «θίγουν ευθέως τη μνήμη ενός λαού που υπέστη διωγμούς, σφαγές και ξεριζωμό» αναφέρουν μεταξύ άλλων
Γιάννης Μπουτάρης